Zeynep Sahra'nın tüm kitaplarını okumuş biri olarak başka bir kitabından da başlayabilirdim fakat bu kitabı daha yeni okuduğum ve olaylar ve karakterler zihnimde hala taze olduğu için kitapla ilgili düşüncelerimi daha iyi ifade edebileceğime inanıyorum. Bu yüzden Broke&Lihgt'ten başlıyorum. Kitapla ilgili düşüncelerime gelirsek eğer, bu yazarı daha önce okuyanlar da bilir ki ana karakterleri genelde tek seferde doğru kişiyi bulamazlar. Ama bu karakterimizde farklı olarak, karakterimiz yanlış kişinin doğru kişi olduğundan ve hayallerindeki masalsı aşkı onunla bulacağından o kadar eminki aslında kendine çokta uzakta olmayan gerçek aşkıyla arasına dağlar denizler koyduğunun farkında bile değil. Ayrıca kendisini hiç beğenmeyen ve aşırı özgüvensiz olan kızımız eminim ki çoğu insanın kendinde bulunmasını istediği fiziksel ve kişisel özelliklere sahip olmasına rağmen yine çoğumuzun yaptığı gibi kendinde olmayan özelliklere odaklanıyor. Ve sırf dış görünüşünü beğendiği, medyadan gördüğü ve kendi kafasında oluşturduğu kişilikle bu bedeni birleştirip öyle olduğuna inandığı erkeğin peşinden giderken kendi karakteriyle de zıt düştüğü ve yol ayrımına girdigi yerler oluyor. Her ne kadar okurken aldığı kararlar yüzünden sinir krizi geçirsemde kitabın sonunda bu yaptığı seçimlerin doğru yolu bulmasında oldukça yararı oluyor. Genç yetişkin okumayı seviyorsanız size de Işıl'ın sıradan bir kızdan bir süper kahramana dönüşme hikayesini okumanızı tavsiye ederim.
Eğer sizde hem eğlendirip hem de alt metininde çoğu insanın problemlerine açıklık getiren, önemli olanın hatalar değil yapılan hatalardan ders çıkarmak olduğun anlatan kitaplardan hoşlanıyosanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz. Ama eğer edebiyat olsun, üzerinde düşüneyim falan istiyorsanız gidip genç yetişkin kitabına boşa paranızı vermenizi tavsiye etmem.
+14 yaş ve üzeri okumanızı tavsiye ederim.
NOT: Ben Türkçe öğretmeni, yazar veye editör değilim. Ne kadar dikkat etmeye çalışsam dahi illaki yazım yanlışlarım vardır. Bu yanlışlara denk geldiğiniz takdirde yazdığım ilk cümleyi göz önünde bukundurmanızı rica ederim.
Teşekkürler
Zeynep SahraBroke & Light