Yazar 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan ve Sarıyer Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Eskişehir’e gitmiştir. Eskişehir İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı alanında tekrar eğitim almaya başlamıştır.
Zeynep Sahra kitapları küçük yaşlarda kaleme almaya başlamıştır. Eğitim ve öğretim hayatı boyunca birçok yarışmaya katılmış ve bu yarışmalarda önemli dereceler elde etmiştir. Aynı zamanda birçok dergide de kısa hikâyeler yazarak okurları tarafından takip edilmiştir. Okul öncesi İngilizce öğretmenliği de yapan sanatçının iki çocuğu bulunmaktadır. 2016 yılında yayın hayatına Ay Çöreği adlı kitapla başlayan Zeynep Sahra’nın Elmalı Turta, Broke&Light, Dün, Bugün ve Yarın, Sonsuza Kadar, Kırmızı Kurabiye adlı Zeynep Sahra kitapları ile çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca Ay Çöreği adlı kitabı Love Pie ismi ile İngilizceye çevrilmiştir. Bu yüzden Dünya çapında tanınan yazar yerli ve yabancı geniş okur kitlesine ulaşmıştır.
Zeynep Sahra, 2016 yılında çıkarmış olduğu Ay Çöreği adlı kitap ile edebiyat dünyasına giriş yapmış bir yazardır. Zeynep Sahra Ayçöreği kitabı çıktığı dönem çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almıştır.
Bu şekilde kitap severler tarafından tanınmıştır. Çıkarmış olduğu tüm kitapları ile dünya çapında bir milyondan fazla okur kitlesine ulaşmış, yazar modern edebiyat alanında önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca Zeynep Sahra dünya klasikleri arasında yer alan birçok çocuk kitabını Türkçeye çeviren ekipte de yer almıştır.