Broke & Light

Ren Kitap
Orijinal Adı:
Broke & Light

2019 5. kitabı
️ BROKE&LIGHT ️ #uzaydakihayaletyorumluyor Ay Çöreği ve Elmalı Turta kitaplarının çok sevdiğim yazarı Zeynep Sahra’nın yeni kitabı çıkar da ben okumaz mıyım ? BROKE&LIGHT bir çok mesaj içeren yüzümüzü güldüren içinde Harry Potter alıntılarıyla dolu olan bir kitaptı eh tabi yazar Harry Potter hayranı, sevdalısı olunca böyle oluyor. Konusunu şöyle hızlıca geçelim kitap biraz bir kızın gerçek benliğini bulmasının kendisini olduğu gibi kabul etme ve benimsemesinin yolculuğu bu yolculukta yaşadıkları da olabilir ne desem spoiler veriyormuşum gibi hissediyor olmam. Kusur diye düşündüklerimiz aslında bizi biz yapan şeylerdir. Etrafımızdaki insanların da bizi biz olduğumuz için sevmeleri gerekir ki eğer o halinizle sevmiyorsa kusursuz halinizle de sevmeye hakkı yoktur unutmayın! Işıl’ın biraz kendini bulma serüveni bu serüvende kalp kırıklıkları, gerçekleri, özgüven gibi bir çok şeyde öğreniyor biz de onunla beraber öğreniyoruz tabi. Işıl’ın bu yolculukta hataları oldu tabi bir başkası için kendi benliğinden vazgeçmesi gibi. Kitabın başta değil de ortalara doğru kendine bağlayan çeken bir yönü vardı. Benim en sevdiğim karakter Burak oldu çünkü bence başından beri davranışları sizi kendinize aşık edecek türdendi. Öte yandan Işıl’a vermiş olduğu destek, bir o kadar cesaretti, bir de yarattığı mükemmel karakterleri de göz önünde bulundursak kesinlikle muazzam bir karakterdi aslında burada yazar ve çizeri kesinlikle çok çok tebrik ediyorum. Zeynep harika hayal etmiş çizer de bir o kadar mükemmel bir şekilde aktarmış. Bana sorarsanız o karakterlere bir fantastik kitap yazılır ama Zeynep bir fantastik kitap yazamayacağını söylemişti. Kesinlikle çok keyif alarak okudum iyi ve tatlı bir kurguya sahipti. Kitabımız da Işıl kızımızın hayatına giren Bay S vardı ondan bahsetmeyi
2023 1. kitabı
Öncelikle Merhabalar Broke & Light ile karşınızdayım şunu belirtmek istiyorum bu zamana kadar okuduğum ve uzun uzun düşündüğüm kitplardan biriydi...Bir çoğunuzun kitap hakında incelemelerini okudum bazılarınız başlarda sıkıcı demiş bence öyle değil...Bana göre çok akıcı bir kitaptı ve bölüm başlarındaki çizimler harika...Kitabı çok beğendim çünkü; "İnsana Kendisi Gibi Olması Gerektiğini Hatırlatıyor..." En önemlisi kendimizi kusurlarımızla olduğumuz gibi sevmemiz gerektiğini anlatılıyor. Kusurlar; eksiklik ya da fazlalık değil aksine sizin diğerlerinden farklı olmamızı sağlayan şeylerdir. Her şeyimiz ile kusurlarımızla mutlu olmamızı söylüyor çünkü biz "Kusurlarımız ile Güzeliz" bu yüzden yazarımıza teşekkür ediyorum Kitabı Okumanızı Tavsiye Ediyorum Broke & Light Zeynep Sahra #BizKusurlarımızlaGüzeliz daha az
1000k
BROKE & LIGHT
2024 48. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2024 19:27
Biz olduğumuz gibi güzeliz yazarın da dediği gibi farklılıklarımız bizim ayrıcalıklarımız kimse için kendimizi değiştirmeye çalışmayalım sevileceksek eğer olduğumuz gibi sevinelim en güzeli bu.. Güzel bir hikayeydi. Broke &Light Bizi güzel yapan zaten farklılıklarımız Sevmek isteyen ya da değer veren bizi olduğumuz gibi kabul edendir. Severek okuduğum bir kitap oldu. Teşekkürler Zeynep Sahra emeğine yüreğine sağlık.
2019 1. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2019 19:22
Kitabı okuyup buram buram ergenlik kokuyor diyen okuyucular katılmıyorum.Herkesin kendi düşüncesidir tabi saygı duyuyorum.Kitapta cinsellik geçiyor mu? Evet geçiyor.Ama bu o kadar abartılacak ya da ergenlik denilecek kadar çok değil.Kitapta bahsedilen cinsellikten kastı bir erkeğin kadının nesinden ne şekilde hoşlandığından bahsediyor.Bundan ilerisinde de gitmiyor.Zaten kitabı okuyan herkes bunu anlaya bilir.Kitabın herkesin ergenlik diye adlandırıldığı bu kısmı geçip içerisindekilere odaklanmak daha önemli.Kitabı okuduğunuzda kendinizin sevilmez biri olduğu duygusundan kurtulacağınızı düşünüyorum
2019 264. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2019 10:52
Güzel bir eser dili akıcı ve sadeydi. İnsanın kendisini olduğu gibi sevmesini çok güzel bir üslupla anlatan bir kitap olmuş, Kusurlarını sevemeyen insanlar için mükemmel bir kitap bence.... Işıl ve Burak.. Işıl, güya aşık olduğu adamı kendine aşık etmek için girmediği tip ve ortam kalmadı. Ama acaba aşık olduğu adam onu fark edecek mi? Ve en önemlisi acaba o adam aşkına değer mi? Burak, ah Burak ah!. Kardeşim neden uzak duruyorsun Işıl'dan... İnsan sevdiği kızı başkası ona aşık olsun diye uğraşır mı?...
2019 43. kitabı
Kitap Yorumu//Broke&Light-Zeynep Sahra . . Işıl; sihirlere inanmaktan vazgeçmeyen Harry Potter aşığı sıradan bir kız, Burak; çizgi roman ve Star Wats aşığı bir adam... Birçok talihsiz olay... Kusurlarını sevemeyenler için kusurlarınıza sıkıca sarılmanızı öğretecek bir kitap. . Kitap "soft" bir hikayeye, içinizi ısıtacak bir kurguya sahip. Işılın gerizekalılığı 500 sayfa boyunca beni sinir etmiş olabilir. Beni bilen bilir. Ben zeki insanları severim. Bu yüzden de en çok Burak'ı sevdim sanırım. Tamam potterhead olabilirisin ama bu kadar da salaklık fazla değil mi yav. . Yer yer güldüm, yer yer sinirlendim kitabınokurken. Tüm duyguları bir arada yaşattığın için teşekkürler Zeynep Kitabın daha ilk sayfasında Zeynep'e bir soru sorarak zekamın Burak'la yarışabileceğini de kanıtladım ve kendi spoilerımı da kendime verdim. . Anna-Lola-Isla serisinin sıcaklığını ve masum hikayesinin soft havasını hatırlattı bana kitap. O tarzı seven, hayata yakın, aşk, arkadaşlık konularını sevenlere tavsiyemdir. Eline, emeğine sağlık güzel yürekli, potterhead Zeynep Sahra Aydın . Kalemin daim olsun ️️. . Ve son bir şey daha; "Kusurlarınızla Işıldayın!"
2022 33. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2022 21:59
İşte bu! Okurken gülümsediğim nadir kitaplardan biri. Işıl sen harika bir karaktersin. Resmen bana lise yıllarını anımsattı. Hoşlandığın çocuğa karşı sonuçsuz kalan kendine aşık etme taktikleri falan... Işıl da tam böyle yapıyor. Bay S. için girmediği kılık, yapmadığı tuhaflık kalmıyor ve kitabın ilk yüz sayfasında "Işıl sen tam bir delisin." dedim. Bu konuda en büyük yardımcısı yakın arkadaşı Burak ve ev arkadaşı Livya oldu. Bay S. adındaki beyefendi kusura bakma ama bence sen Işıl'ı hak etmiyorsun ama neyse... Kitabın sonu efsane bitiyor. Bazı yerlerde gözlerim dolmadı değil. Aşırı klişe olduğunu söylemem gerek ama ben beğendim. Ne diyebilirim ki klişeleri seviyorum...
2021 48. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2021 12:59
Kitap güzel eğlenceli ama karakterin nasıl bu kadar aptal olabildiğini anlayamıyorum. Zeynep Sahra'nın çoğu kitabını çok seviyorum ama bu kitap pek hoşuma gitmedi. Ana karakter kitap, film yorumlayan bir adama aşık oluyor. Adamı kendine aşık edebilmek için her şeyi yapıyor. Bence bu çok yalnış bir davranış. Seni tanımayan biri için değişmem ben mesela neysem oyum. Kitap güzeldi ama ben beğenmedim. Okumak isteyen okusun.
2021 25. kitabı
Okunma: 06 Mart 2021 14:18
Merhaba Güzel bir kitaptı fakat çoğu kişinin eleştirdiği gibi içinde cinsellik barındırıyor. Yetişkin kitabı değil ama kurgusu ,ve akıcı dili çok güzeldi.Yazarımızın vermek istediği mesaj kimse kusursuz değildir ama kusurlarımızı severek hayata devam etmek daha kolaydır. Bu bakış açısı hoşuma gitti. 500 sayfa olması hiç göz korkutmamalı bence aşırı derecede akıcı çünkü. İçeriğine gelecek olursak Işıl kıvırcık saçlı ve kendini hiç sevmeyen bir kızdır. Hem okuyor hemde kahve dükkanında çalışıyor. Vee 2 yılı aşkın bir çocuğu takip ediyor ''Bay s''. Kitapları okuyup eleştiren bay S'yi o kadar çok benimsemiştir ki neredeyse aşık olmuştur.Asıl sorun ise adı dahil hiçbir kişisel bilgisini bilmemesidir. Fakat bir gün kahve dükkanında sıradaki bir adam gözüne çarpar.Bu bay S den başkası değildir. Bunun yanı sıra bu beyefendiden nefret eden bir arkadaşı vardır. Burak. Işıl o günden sonra Bay S'nin dikkatini çekmek için elinden geleni yapar.Acaba o Işıl'ı fark edecek mi?
2020 6. kitabı
Broke & Light Zeynep Sahra Aslında her genç kızın, kız erkek diye de ayırt etmiyim "kızlar mutlaka" her gencin okuması gereken kitablardandı verdiği mesaj sıradan bir aşk kitabından çıkan bir şeyde değildi aslında O mesajı alan herkes kazançlı çıkacağına şüphem yok. Bu yazarın bütün kitablarını okudum sayılır bir tanesi hariç. Çok başarılı, okurlarına değer veren ve anlatımı çok güzel olan bir yazar evet bu kitapda baş karaktere çok sinir olmuş olabilirim ama o son teşekkür yazısı beni benden aldı Hep edebi şeyler okicak değiliz dimi biraz da gençliğimizin tadını çıkaralım :')

Zeynep SahraYazar · 5 kitap
Yazar 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan ve Sarıyer Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Eskişehir’e gitmiştir. Eskişehir İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı alanında tekrar eğitim almaya başlamıştır.  Zeynep Sahra kitapları küçük yaşlarda kaleme almaya başlamıştır. Eğitim ve öğretim hayatı boyunca birçok yarışmaya katılmış ve bu yarışmalarda önemli dereceler elde etmiştir. Aynı zamanda birçok dergide de kısa hikâyeler yazarak okurları tarafından takip edilmiştir.  Okul öncesi İngilizce öğretmenliği de yapan sanatçının iki çocuğu bulunmaktadır. 2016 yılında yayın hayatına Ay Çöreği adlı kitapla başlayan Zeynep Sahra’nın Elmalı Turta, Broke&Light, Dün, Bugün ve Yarın, Sonsuza Kadar, Kırmızı Kurabiye adlı Zeynep Sahra kitapları ile çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca Ay Çöreği adlı kitabı Love Pie ismi ile İngilizceye çevrilmiştir. Bu yüzden Dünya çapında tanınan yazar yerli ve yabancı geniş okur kitlesine ulaşmıştır. Zeynep Sahra, 2016 yılında çıkarmış olduğu Ay Çöreği adlı kitap ile edebiyat dünyasına giriş yapmış bir yazardır. Zeynep Sahra Ayçöreği kitabı çıktığı dönem çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almıştır. Bu şekilde kitap severler tarafından tanınmıştır. Çıkarmış olduğu tüm kitapları ile dünya çapında bir milyondan fazla okur kitlesine ulaşmış, yazar modern edebiyat alanında önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca Zeynep Sahra dünya klasikleri arasında yer alan birçok çocuk kitabını Türkçeye çeviren ekipte de yer almıştır.