İlk Aşk Gerçekten Unutulmaz mıdır?

Ekim 2020
Ren Kitap
Orijinal Adı:
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:
Ciltli

Puan vermedi
İlk incelemi böyle bir kitaba yapacağım ama hadi bakalım. Açık konuşayım çok saçmaydı. Olay örgüsü berbattı, kızımız çoğu kişinin sandığının aksine zeki değil girdiği ortamda havalı olacağım diye kendinden vazgeçen, avare avare dolaşan bir insandı. Ve ayrıca yanlış ve saçma sapan seçimler yapan bir insan. Kitabı yarıda bıraktım çünkü dayanılmazdı gerçekten, üç erkek var hepsi (sanki dünyada ki tek kızmış gibi) kızımızın peşinde koşuyor, kız bir ona gidiyor bir buna naz yapıyor saçma sapan olaylar oluyor -ayrıca galiba kitapta bağımlılık vardı, ben o kısımlara gelecek kadar okumadım- tam olarak bir ergen kitabıydı. Okumayın arkadaşlar sadece zaman israfı.
OKUYUN OKUTTURUN
2024 1. kitabı
AYÇÖREĞİ KİTAP İNCELEMESİ ( SPOİ İÇERİR) Merhaba arkadaşlar ben kitabı beğendim ve bir kaç günde bitirdim. Konusundan kısaca bahsetmek istiyorum. Sahra, çıkmaz adlı bir mahallede doğup büyümüş, ve oradaki en yakın arkadaşı Erva'nın abisine aşık birisi. Ama Erva'nın abisi Ahmet'in kendisine karşı hisleri olmadığını düşündüğü için Ahmet'i kalbinden çıkarmak ister. Daha sonra Sahra bir üniversiteye kaydolur. Üniversite, Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinden biri. Burada yurtta kalmaya başlar. Burada Emir diye biriyle tanışır ve arkadaş olurlar ama Emir'in Sahra'ya olan hisleri arkadaşlıktan çok daha fazladır ve bunu söylemekten çekinmez. Konusu kısaca bu şekilde. Kitapta bir aşk üçgeni var. Romeo ve Juliet alıntılarına bayıldım.herkesin okuması gereken bir kitap.Bazı sayfalarda Sahra'nın kararsızlıkları sinirimi bozdu. Ahmet'e de aynı şekilde. Ahmet korkaklık yaptığı için pek ısınamadım.favori karakterim Emir'di. Emir'deki cesaret kimsede yok. Kısacası güzel kitap. Herkese tavsiye ederim.
2022 3. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 10:50
Kitap mükemmeldi bazı +18 kısımlar oldu fakat yinede aşırıya kaçılmamıştı. Hayran kaldım şu anda en sevdiğim kitap bu. Ahmet... Bitanem... Sanırım kitapta en sevdiğim karakter sensin tabi serinin diğer kitaplarında tahtını başkalarıyla paylaşmak zorunda kaldın ama olsun. İlk kitapta en sevdiğim karakter sensin hepte sen olacaksın. Önerir miyim? Sonuna kadar evet. Kitap mükemmelliğin ötesindeydi. William Shakespeare'in yazarı olduğu Romeo & Juliet alıntılarıyla süslenmişti. Okuyacaklara şimdiden hayırlı okumalar dilerim... İlk aşk gerçekten unutulmaz mıdır? Bu, ateşe uçmaktan korkan kelebeğin hikayesi...
2017 30. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2017 16:40
Bu tip kitapları bilirsiniz. Bilgi vermez ya da biraz nasıl söyleyeyim ahlaki açıdan iyi değildir. Ama bu kitap öyle değildi. Okuduğuma pişman olmadım. Aksine çok beğendim. İçinde olumsuz bir şey yok. Bilgi var hatta. Mevlana'nın bilmediğim sözlerini öğrendim. W. Shakespeare'in Romeo ve Juliet'inden tut daha bir sürü alıntı. Sahra adındaki kızın öyküsü var bu kitapta. Elmalı Turta'yı (kitabın ikincisi) alıp okuyacağım.
2022 28. kitabı
Açıkçası kitabı ilk gördüğümde adından ve kapağından dolayı bir ön yargım vardı fakat beklentimin üstünde çıktı. Asla düşündüğüm gibi çocuksu değil ve güzel bir hikayesi var benim gibi ilk başta ön yargısı olanlar için söylüyorum asla öyle değil ve okuyun pişman olacağınızı düşünmüyorum
·368 syf.·
2018 6. kitabı
Sahranin girdigi ask cikmazindan kurtulmak icin iyi hir yer kazanip cok sevdigi ve abi dedigi Ahmetten kacmak icin evden ayrilip bir yuda yerlesir ama Ahmedi yine unutamaz .karsisina cikan Emire firsat vermerk ister ama ummdugu gibi olmaz
2020 6. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2020 21:36
Okurken keyif aldığım bir kitaptı ve sonu gerçekten beklenmedik bir şekilde bitti. 2. Kitabı merakla okuyacağım. Saçma yerleri de yok değildi. Sahra çıkmazda zekasıyla anılırken en ufak detayları bile anlayamaması can sıkıyordu. Kimi seçeceği de merak konusu oldu. Ahmeti seçmesinden yanayım çocukluğunu beraber geçirdiği, ona her gün bıkmadan ayçöreği getiren ilk aşkına. Ama diğer tarafta da emir hanzade var. Romeo mu İlk aşk mı ?
2025 19. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 00:09
Heyecanla okuduğum kitaplardan bir tanesi daha... Emir karakterine aşık oldum resmen ama Sahra'ya bazı yerlerde çok sinirlendim. Okurken kitabın içinde kendimi kaybettim. Büyük bir heyecan, merak ve mutlulukla okudum. Herkese tavsiye edeceğim bir kitap.
2023 31. kitabı
Zeynep Sahra
Şu ana kadar ki en derin ve uzun fantastik seriden sonra (Fısıltı serisinden bahsediyorum) böylesine romantik türde bir kitap okumak bana iyi gelecek, yaralarımı saracak :D Bu arada ayçöreğini de çok severim. Bu da bir seri biliyorsunuzdur zaten. Emir.. Ah Emir beni o kadar çok güldürüyor ki. Shakespeare'den alıntı yapması da beni çok etkiliyor. Ahmet'e ne kadar sinir oluyorsam Emir'i okurken eriyorum. Bayıldığım bir kitap oldu. Elmalı Turta yorumu yakında sizlerle öptümm <3
2025 7. kitabı
İçinizi ısıtacak bir kurgu olduğu kesin.Eğer Rs’ye girdiyseniz sizi çıkaracak kitap bu kitap.Tam olarak bir yaz dizisi tadında.Ağır bi okumanın ardında ya da dili zor kitap ile birlikte çapraz okuma da yapılabilir.Baş karakter çok tatlıydı.Kitabın rengi ,kapağı,cildi.Kitapla aşk yaşadım desem yeridir.Kurgusu asla yormuyor ve akıcı.Muhakkak okuyun.kitapla kalın

Zeynep SahraYazar · 5 kitap
Yazar 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan ve Sarıyer Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Eskişehir’e gitmiştir. Eskişehir İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı alanında tekrar eğitim almaya başlamıştır.  Zeynep Sahra kitapları küçük yaşlarda kaleme almaya başlamıştır. Eğitim ve öğretim hayatı boyunca birçok yarışmaya katılmış ve bu yarışmalarda önemli dereceler elde etmiştir. Aynı zamanda birçok dergide de kısa hikâyeler yazarak okurları tarafından takip edilmiştir.  Okul öncesi İngilizce öğretmenliği de yapan sanatçının iki çocuğu bulunmaktadır. 2016 yılında yayın hayatına Ay Çöreği adlı kitapla başlayan Zeynep Sahra’nın Elmalı Turta, Broke&Light, Dün, Bugün ve Yarın, Sonsuza Kadar, Kırmızı Kurabiye adlı Zeynep Sahra kitapları ile çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca Ay Çöreği adlı kitabı Love Pie ismi ile İngilizceye çevrilmiştir. Bu yüzden Dünya çapında tanınan yazar yerli ve yabancı geniş okur kitlesine ulaşmıştır. Zeynep Sahra, 2016 yılında çıkarmış olduğu Ay Çöreği adlı kitap ile edebiyat dünyasına giriş yapmış bir yazardır. Zeynep Sahra Ayçöreği kitabı çıktığı dönem çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almıştır. Bu şekilde kitap severler tarafından tanınmıştır. Çıkarmış olduğu tüm kitapları ile dünya çapında bir milyondan fazla okur kitlesine ulaşmış, yazar modern edebiyat alanında önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca Zeynep Sahra dünya klasikleri arasında yer alan birçok çocuk kitabını Türkçeye çeviren ekipte de yer almıştır.