2022
Ciltli

No. 26 & Daire 7
2024 59. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 15:54
Güzel bir kitaptı. Efe ve Mine'nin hikayesi.. Hayatın zorluğu, çocukluk, yaşanmışlık, unutamamak ve yaralarını kendi sarmaya çalışmak ve hesapsız kalpten gelen bir sevgi birbirine iyi gelmek ve her şeye rağmen sevginin gücü tutulan eller verilen sözler ve her şeye rağmen bırakılmayan eller.. Bir magazin yazarı olan Mine'nin müziği seven ve ünlü bir isim olmaya başlayan Efe'nin binasındaki yani No:26 da bulunan Daire 7 taşınması ve onun hakkında bilgiler öğrenmek istemekle ile başlayan güzel bir hikaye.. Mine'nin hayatı Efe'nin hayatı yaşanmışlıkları ve yaşanan güzel aşk.. Mine ve Efe'nin No. 26 ile başlayan hikayeleri ve Daire 7 ile devam etmesi.. Ve aşkın her şeye rağmen vazgeçilmez olduğunu gösteren güzel bir hikaye.. Teşekkürler Beyza Alkoç.. Kalemine yüreğine sağlık.
Aşk
2025 20. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 17:21
... Acılar Gökkuşağına bürünmüş renkler olmuş. Bu kitapta aşkın nasıl iyileştirici bir döngü olduğunu işlemiş. Aşk konulu kitap okumak isteyenler için no 26 ve daire 7'yi okumalarını tavsiye edebilirim . Herkese iyi okumalar
2025 1. kitabı
Basit ve yalın bir anlatım kullanılmış. Yazar 15-16 yaşlarındaylen yazmış sanırım kitabı belki basit anlatımın sebebi ondandır. Kötü bir kitap değil ama okumasamda birsey kaybetmezdim
2023 2. kitabı
Öncelikle ilk inceleme paylaşımım olacağı için pek açıklayıcı olamayabilirim ancak elimden geldiğince yazacağım. No 26 hikayesinin devam kitabı olan Daire 7'de Efe ve Mine engelleri aşıp birlikte olabilmişlerdi. Ancak hikayenin başlamasıyla önerine yine sosyal medya aracılığıyla engeller çıkıyor. Hikayeye Efe ile birlikte çalışmak için giren karakter olan Naz o engel oluyor. Sosyal medyada Naz'ı övüp, Mine'yi gömmeleri; Naz'ın Efe hakkında arkadan çevirdiği şeyleri Mine'nin görmesi derken Mine yine üzücü, stresli bir döneme giriyor ve hamileliği riske giriyor. Bundan sonrası incelemeleri okuyup başlamak isteyenlere spoiler olacağından devam etmiyorum dediğim gibi ilk incelemem nasıl yazmam gerektiği hakkında pek bir fikrim yok. Güzel bir kitaptı ama Mine'ye bu kitapta pek ısınamadım. Toplumun " Pick Me" diye adlandırdığı yapay gelen davranışlara sahipti. Yaşananları paylaşsaydı çok daha iyi günler geçirebilirdi. Ve kitap sadece bir olay üzerine kuruluydu resmen bu benim hoşuma gitmedi. Kitap okuma alışkanlığımı kazandıran ilk kitaplardan olduğu için benim için yeri yine bir ayrı oluyor ve aslında yorumlarım yeni sayılmaz o yüzden ama benim kitap hakkında düşüncelerim genel anlamda böyle.
2023 9. kitabı
" Sakin olmak zorundaydım. İnsanlar ne yaptıklarından, bana ne hissettirdiklerinden habersizlerdi. Onlar için yalnızca bir bedendim, içimde yaşadıklarımı göremiyorlardı. Cümlelerinin karşılarındaki insana neler hissettirebileceğinden haberleri bile yoktu. Yalnızca birkaç kelime yazarak karşılarında ki insana neler yapabileceklerini bilmiyorlardı. Ya da ben bilmediklerine inanmak istiyordum..." No.26 kitabının ikincisi olan Daire 7 kitabı. Yani ne diyeceğimi bilemiyorum. açıkçası ilk kitap olan No.26 benim için çok özel çok güzel bir kitaptı. Hani daire 7 kötü değil ama bence olmamıştı. No.26 tek kitap olarak kalmalıydı. Tabi bu benim düşüncem. Kitap da sosyal medyanın insan hayatına etkisi tüm gerçeğiyle verilmişti. Sosyal medya basit bir uygulama gibi gelse de gerçekten insan hayatına etkisi çok büyük. İlk okuduğum andan itibaren Naz'ın kötü biri olduğunu fark etmiştim. ve sosyal medyada Naz'ın hayranlarının Mine ve Efe için yazdıkları çok kötüydü. Mine için bu kitap da çok üzüldüm. Tam Efe ile evlendi artık mutlu derken yaşadıkları çok üzücüydü. Neyse ki Efe onun hep yanındaydı. Kitabı okurken şunu da anlıyoruz ki Efe'nin Mine ye olan aşkı gerçekten saf ve temiz. NOT: Efe gerçek değildir. Diğer tüm harika seven kitap erkek karakterleri gibi.
İnceleme
Spoiler içerir
2023 65. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 12:11
Normalde kesinlikle kötü eleştiri yapmayı sevmem fakat başkaları da pişman olmasın değil mi? İki kitaplık seri, ilk kitabı No: 26 daire 7'ye göre bir nebze daha iyiydi. Belki de öylece bitmeliydi. İkinci kitapta Mine'nin Efe'yi, evi terk edip Ankara'ya gitmesi ve diğer olaylar fln bence çok saçma ve gereksizdi. Kitabı uzatmak için öylece düşünülmeden yazılmış sayfa israfıydı bence! Verdiğim paraya değdi mi? Hayır. Okumam bile zaman kaybıydı. (Sırf başladığım serileri bitirdiğim için okudum.) Dikkate alırsanız paranızı ve zamanınızı boşa harcamamış olursunuz. ◇
1K
Daire 7Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 20223,965 okunma
Bu arada kitabı okumama 5 saatimi aldı :)
2023 32. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2023 23:40
Kitap mühteşemdi.Doğrusu No26-yı pek beğenmemiştim ama daire 7 çok güzeldi. Kısa konusu Efe ile Mine evli bir çift.Mine magazinci YKK.Efe müzisyen.Mine hamile kalıyor ama sonra düşük yapıyor.Ve çok üzülüyor.Dağılıyor resmen.Efeden uzaklaşıyor ama Efe gittiği yerde onu buluyor ve yeniden ve sıfırdan başlıyorlar.Sonda ise Mine çocukları olacağını söylüyor.
2025 11. kitabı
Hikaye yeşil küpeli kız olarak tanınan Mine sosyel medya üzerinden tanınmış kişilerin haberlerini yapar. Bu kişilerden biride yeni müzisyen Efe Duran olur. Mine Efeyle ilgili haber yapmak için ona yaklaşır. Ama hesaba katmadığı bir şey olur ve Efeden hoşlanır. Sonra Efeye sırf haber peşinde olarak yaklaşdığı için vicdan azabı çeker ve en önemlisi Efenin bunu öyrenip onu terk etmesinden korkar)
Keşke seri olmasaydı
2025 18. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 00:36
Okurken zevk aldığım bir kitap olmasına rağmen zaman geçtikçe, düşündükçe aslında yazılmasa da olurmuş diye düşündüğüm bir kitaptır kendisi. No 26 da yazar sağlam bir temel ve olay örgüsü kurgulamışken Daire 7 tamamen gelişigüzel yazılmış bir kitap hissiyatını uyandırdı bende. Daha iyi bir olay örgüsü olsa beğenir miydim? Kesinlikle! Fakat No 26 dan sonra beklentilerim bu kadar yükselmişken hayal kırıklığına uğradım. No 26 daki Mine ve Efe, Daire 7 de biraz farklıydılar yani önceki kitaptaki gibi onları eskisi kadar sevemedim. Seri olması yerine tek kitapla bitseydi hikayeleri, Daire 7’nin bazı sahneleri eklenseymiş no 26’ya daha iyi olurmuş. Okumayı düşünecek olanlara keyifli okumalar, ben kaçar!
Duygu ve Düşünce
Puan vermedi
Niye o kadar acı var bu kitabında yaa mine hakketmiyor bunları mine ve efee çok güzeller her kötü şeyin sonu güzeldir umarım sonu da güzel olur daha bitirmedim ama yakında bitirecem bugun yarısına geldim yarın biterrr

Beyza AlkoçYazar · 16 kitap
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.