Düş Kefeni 2

İndigo Kitap
Sıralamalar

2022 88. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2022 21:29
Düş kefeni gerçekten harika bir seriydi.Duman ve mahşeri tanıdığım İçin çok mutluyum. Henüz okumadıysanız hiç beklemeden okuyun derim. Kesinlikle Ada, Muhammet, Övünç, Çisem ve Ömer bütün karakterleri tanımak çok güzeldi. Övünç ve Çisem harika bir arkadaş. Mahşer o kadar şanslı ki bu konuda tek emanetini arkadaşlarına gönül rahatlığı ile bırakıyordu. Arkadaşlığın güzelliğini bir kez daha anladım. Muhammet için Ada bir engel değildi. Aksine onu öyle seviyordu ki yürüyemediğini öğrendiğinde hiç düşünmeden gelmişti. Sevgi bu değil miydi ? Ne olursa olsun bir engel tanımazdı. Ada hem abisi için hemde sevdiği adam için güzel mücadele etmişti. Kitabımızda her şey açığa çıkmıştı. Bütün gizli olan şeyler. Üstü kapalı olan kafamız da ki olan bir çok soru işareti cevaplarını aldı. Duman hasta kalbine karşı Mahşer’den uzak duramadı. Onu yaşatan ve onu öldüren kişi arasında seçim yapmadan her dakikasını onunla geçirdi. Mahşer ne kadar hissiz olduğunu düşünsede onun çok güzel bir kalbi vardı ve o kalp Duman için herşeyi yapabilirdi. Mahşer her şeyi göze almıştı Duman için onun ölmesine asla müsade etmeyecekti. İlk kitabı okuyanlar Mahşer’in annesi ile olan diyaloğunu bilirler bu kitapta Mahşer’in annesi ile olan konuşması beni nasıl rahatlattı anlatamam sonunda artık dedim yani..
2024 28. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2024 21:22
Herkese Merhaba Bu gün sizlere Düş Kefeni 2 kitabı ile geldim. Beni fazlasıyla etkileyen hem hiç bitmesin istediğim hem de okumadan duramadığım bir serinin sonuna geldim. Yazarın kalemi o kadar güzel betimlemeleri öyle etkileyici ki sanki kitabı okuyor değil de yaşıyor gibiydim. Baş karakterler kadar Ada ve Muhammet / Çisem ve Öğünç çifti de hikayeleriyle özeldi. Hepinize şiddetle tavsiyemdir. Serinin birinci kitabını okumayanlar için spoiler içerir. Gelelim Konusuna; “Mahşer ve Duman birbirlerine olan hislerini kabul edip geçmişlerini de kabullendikten sonra yapmaları gereken tek şey intikamlarını almak ve Duman’ın son günlerini beraber geçirmektir. Duman’ın ona uygun bir kalp bulanabileceğine dahil umudu hiç yokken Mahşer’in onun yaşaması için yapmayacağı hiçbirşey yoktur. Katili ararken karşılarına çıkan gerçekler ise onları şoka uğratır. Dumanın kalbi daha fazla dayanamayıp hastaneye yattığında ise tek umutları ona uygun bir kalbin çıkması ve sıranın ona gelmesidir. Neler olacak? Ailelerinin katili kim? İntikamlarını nasıl alacaklar? Dumana uygun kalp bulunabilecek mi? Peki ya aşkları? Neler yaşanacağını öğrenmek isteyenlere keyifli okumalar dilerim…”
2024 121. kitabı
Merhaba kuşlarım Emine Tavuz her zaman, herkese, her an önerebileceğim bir yazar. Her kitabında ayrı bir macera, hayat hikayesi, yaşanmışlık barındırıyor. Okuyun, okutturun. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
2023 4. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2023 03:43
Okurken çok yerde durup düşündüğüm ve sorguladığım bir kitap oldu açıkçası. Kendi insanlığımı ve kitaptakileri kendime göre tartıp biçtim. Bence okunması gereken bir kitap, aşkın neler yaptırabileceğine ve neler yapabileceğine dair bir kitap. Elinde olanlar vakit kaybetmeden okusunlar.
2023 Okuma Raporları
2023 8. kitabı
DÜŞ KEFENİ 2 #kitapyorumu "Ölme," diye fısıldadım. "Ölme... Çünkü dünyamı aydınlatan son yıldız da sönerse tamamen karanlıkta kalacağım." Mahşer ve Duman; ikisinin ortak noktası geçmişte ailelerinin aynı suikasta kurban gitmesi ve şimdi ki hedefleri intikam almak bu sebeple bir araya geliyorlar ve bu amaç uğrunda hareket ediyorlar. Geçmişten tanışmışlıkları var aynı lisede okudular Mahşer günlerini Duman'a aşık olarak geçirdi Duman ise kalbi delik bir şekilde doğdu öleceği zamanı bekliyor. Serinin ilk kitabında Mahşer beni o kadar delirtti ki sinirden saçımı başımı yolacaktım o derece bir zirve yaşattı. Aşk vardı ama derinden hissedilmiyordu Duman tarafından ne kadar yoğunluk gördüysek Mahşer tarafından diri diri toprağa gömüldük diyebilirim. Duman harika bir erkekti sabrıyla özellikle kendisine hayran bıraktı. Mahşer'e bir adım atsa Mahşer tarafından üç misliyle kalbi paramparça edildi. Resmen bile bile adama acı verdi çok vicdansızdı. Ruhen ilk kitap beni gerçekten mahvetti. Mahşer'in bencilliği canıma tak etti derken neyseki bir aydınlanma yaşadı ve ikinci kitapta istediğim asıl şeylere nihayet kavuşabildim diyordum ki ölüme bir adım kala durumunu es geçmişim kalbim ağrıdı. Mahşer'in bu kısımlarda Duman için kalkıştığı bir şey vardı ki beni çok şaşırttı açıkçası hiç beklemiyordum. Dengesizdi nerede ne yapacağı belli olmuyor. Aşk yönüyle de bir hayli doyurucuydu ilk kitapta ne kadar kahrolduysak ikinci kitapta mutluluk yaşıyoruz. Yazarın anlatımının bu yönünü de çok seviyorum aşk olsun nefret olsun bunları baya derinden yaşattırıyor ki bu seride sinir hücrelerimle fazlasıyla oynandı. Yazarın kaleminin bu yönüyle de tanışmış oldum. Yan karakterler de hikayeye canlılık katmış özellikle Muhammed. Ada ile olan ilişkilerinde engelleri hiçe saymaları çok hoştu.
Kitap
2023 51. kitabı
Çişem ,Övünç, Muhammet ve Ömer karakterleri de kitaba ayrı bir hava katmış. En sonunda Çişem ve Övünç karakterlerinin bir araya gelmesine sevindim ve bu ikilinin Mahşer ile olan arkadaşlıklarına bayılıyorum. Kesinlikle Mahşer'in gözü arkada kalmadan birinin emanet edebileceği arkadaşlar. Muhammet ve Ada ikilisini de çok sevdim. Aşkın hiç bir engel olmadan nasıl yaşanabileceğini bana gösterdiler. Bu yönden ikili belki de bu kitapta en çok sevdiğim karakterlerden olabilirler. Ada yüreği büyük miniğim ya abisi için ve tabi ki Muhammet için çok büyük mücadele etti ve sonunda kazandı da. Serinin ikinci kitabında bütün herşeyi öğreniyoruz sırları, geçmiş olayları vs. Herşeyi yani. Ve bu beni kesinlikle rahatlattı. Kitapta bir olay vardı Mahşer'in yaptığı. O bölümü okurken dedim ki ne olur böyle bir hataya düşme diyesim geldi. Duman'ın durumuna elbet üzülüyordu, kahroluyordu ama bunu yapsaydı Duman asla onu affetmezdi. Zaten Duman bu olayı duyunca onunla olan bağlantısını kesmeye çalışmıştı. Ama Mahşer'i de az çok anlıyorum, empati kuruyorum. Cidden öyle bir şey yapılır mı? Karakter az çok sorunlu yaşadıklarından dolayı bunu da unutmamak lazım gerçi. Mahşer ne kadar hissiz olsada yüreğindeki o sevgiyi Duman'a göstermekten geri kalmıyor. Onun için herşeyi yapmasından da belli. Duman karakterinin o hasta kalbine rağmen Mahşer'den uzak duramaması içimi hem sımsıcak etti hem de ona bir şey olacak diye korkuttu. Cidden Duman tam bir deli ama tatlı bir deli. Mahşer'e olan sevgisini derinden hissediyoruz. Herkesi kıskandıracak türden bir sevgiydi hatta. Bu ikilinin hastanede ki kısımları beni çok derinden etkiledi. Cidden yüreğim param pinçik oldu. Biz okuyucu olarak dayanamadık onlar nasıl dayansın. Mahşer'in annesi ile olanların sonunda sonuç bulmasına sevindim. Beni çok
kitap yorumu
2022 50. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2022 15:37
İlk kitaba göre Mahşer'in bu kadar durulmuş, yumuşamış ve daha düşünceli oluşunu büyük bir zevkle okudum. Duman, Mahşer ile olan hastane kısımları beni öylesine derinden etkiledi ki sanırım benim için çok özel ve tarif edilemez sahneler olarak kalacak. Hastane kısımlarında hep bir tarafım buruk ve hüzünlü geçti. Duman benim için çok özel ve güzel bir karakter
İnceleme

Emine TavuzYazar · 9 kitap
Emine Tavuz, 3 Mayıs 1998’de dünyaya gelmiştir ve İstanbul’da yaşamaktadır. Üniversitede Sosyal Hizmetler okumaktadır. Yazmanın hissetmekten geçtiğine inanan yazar, yazarlık serüvenine Çürük Vişne adlı eseriyle başlamıştır.