Bütün Alıntılar
"uzatın ellerinizi ellerinize kaldırın güneşe kollarınızı durun duvar duvar durun yapı yapı dostlarım direnin karanlığa sevmek yapabilir bu dünyayı yenibaştan!" 13 ağaç görmüş yakmışlar kanat görmüş kırmışlar şimdi de düşmüşler insan izine nerde insan nerde ışık vurmuşlar 20 biliyorum yaşamak güç kolay değil eğrilmemek sapmamak satılmamak kolay değil canlarım dik tutmak kolay değil şu güzel başı 22 ne valiyim ne kaymakam ne kasap uzun saplı bir süpürge elimde süpürürüm sözcükleri bütün gün bütün gece kimi acı kimi tatlı kimi de kekre ve şiirler kurarım sözcüklerden gönlümce gün olur kıyısında uçurumun gün olur uçundayım namlunun açlığınsa her sabah kapı komşusu 33 ben gitmişim yıldızlara aylara ne yazar alamanya komşu komşu açsana şu yüzüme baksana ben senin kardeşinim lâmbaları yaksana 66 dünyalıyım yahu ben dünyada türkiyeli türkiyetie vergili vergide çetrefilli çetrefilli devletli yaksana şu lâmbanı yüzüme bir baksana ben senin kardeşinim bana ekmek versene yeşil ışık yaksana şu yüzüme baksana 67 insan insandan korkmamalı bu çağda kuduzdan bile hattâ akrepten yılandan kurttan çıyandan cüzzamdan vebadan kanserden hattâ işsizlikten korkmalı bu çağda insan sömürüden açlıktan kahpelikten korkmalı 114 ACILARA TUTUNMAK acı çekmek özgürlükse özgürdük ikimiz de o yuvasız çalıkuşu bense kafeste kanarya o dolaşmış daldan dala savurmuş yüreğini ben bölmüşüm yüreğimi başkaldıran dizelere 205
Şiir