2020 41. kitabı
Fırtınalı bir gece cama vuran yağmurdan çıkan ürkütücü sesler küçük Nathanel'i korkutuyordu. Akşam saat 9'da annesinin "Kum adam gelecek, hissediyorum. Doğru yatağa" sözleri kulaklarında nahoş merdivenleri tırmanıp yatağına gittiğinde kalbinin ağızında olduğu küçük çocuğu tek bir şey durdurabilirdi. 10 yaşına geldğinde "merak" dediğimiz duygu korkuyla perçinleşti. Ve bir gece babasının odasından gelen tuhaf ayak seslerinin "kime" ait olduğunu öğrenmek için dolabına gizlenen çocuk onu gördü. O ki meraklı çocukların gözlerini oymayı ustalık haline getirmiş pis kahkahalı "Kum Adam" can almak isteyen bir canavardan farksızdı. İlk hikaye bizi beklenmekdik bir sona taşırken ikinci hikaye size bir peri masalı kıvamını getirtecek hoş bir nüansa sahip. Peri kızlarını kıskandıracak güzellikte doğan bir prensesin hazin ve üzücü hikayesi fare kraliçesinin büyüsüyle bize enfes öyküyle buluşturuyor. Bir varmış bir yokmuş ile başlayan bu masal kralın emriyle fındıkkıran genci bulma çabasına giren 2 adamın macerasına konuk ediyor. Prensesteki çirkinlik ancak o fındıkkıranı saraya getirip kızın huzurunda o fındığı yedirmesiyle bozulacak. Ama hiçbir masal kolay sonla bitmez. Hal böyleyken bize şahane bir yolculuk bahşediyor. Hangisi daha iyi? Kararı verebilmen için önce küçük çocuğun kabusundaki Kum Adamla yüzleşmen daha sonra lanetli prensesin akıbetini öğrenmen gerekli. İyi ki gotik klasikler var dedirtecek enfes bir dinlence kitabıydı. Okur unutma; korku çocukken öğrenilen ilk duygulardan biridir ve engellemesi en zor hissiyatların başında gelir. #kumadam #etahoffmann #cemyayınevi
Kum AdamE. T. A. Hoffmann · Cem Yayınevi · 20201,521 okunma