···Okunma: 27 Haziran 2024 21:43 Merhaba sevgili okur,
Her kadın hayatında en az bir defa keşke erkek olsaydım demiştir mutlaka. En azından ben bu sözü çok fazla söylerdim. Ama bu kitap bu sözü hayatımdan çıkarmamı sağladı. Okumak bana büyük oranda rahatlama hissi verdi. Kendim olduğum için, ilk defa kadın olduğum için huzurlu hissettim.
Kitap, bizi kendimiz olmaktan çıkaran şeyleri, sırf kadın olduğumuz için, toplumun dayatmalarını kabullenerek yaşadığımızı ve buna nasıl da gönüllü boyun eğdiğimizi, hatta çok daha fazlasını anlatıyor.
Yazar kitabını yirmi yılda yazmış.Kitabın son kısımlarında, okuruna, zamana yayarak okumasını tavsiye etmiş. Kitap sekiz dile çevrilmiş( keşke tüm dillere çevrilse ve tüm kadınlar okusa).
Daha önsözünden beni etkilemeye başardı. Ders çalışır gibi okudum. Satır satır anlamaya çalıştım, not aldım.Ruhumun özünden uzaklaştığın her hissettiğimde tekrar tekrar okuyacağım bir kitap.
Çoğu okur benim gibi düşünmüş, herhangi bir kategoriye sokmanın zor olduğu bir kitap, apayrı bir tür oluşturmuş bence.
Sözün özü kitabı çok çok severek okudum size de tavsiye ederim, hatta mutlaka tavsiye ederim.Uzun bir zamana yayarak, üzerinde düşünerek okumanızı öneririm.
La Loba’ya selam olsun...
Öğrenebilmek, bildiklerimize katlanabilmek anlamına gelir. Dayanmak ve yaşamak anlamına gelir.
Sevgili ordövr tabağından seçer gibi seçilmez. Sevgili, ruhsal özlemden yola çıkarak seçilmelidir. Sırf önümüzde durduğu için ağzımızı sulandıram bir şeyi seçmek, ruhsal benliği asla doyurmayacaktır. Sezgi de bunun için vardır zaten; ruhun doğrudan habercisidir.
Bir şey hareket ediyorsa donmaz. Öyleyse hareket edin. Hareket etmeye devam edin.
2. Okuma:
Merhaba sevgili olur,
Bu kitabı tek kelime ile anlatmak gerekse seçeceğim kelime SEZGİ olurdu. Kitabı ilk okuduğumda çok beğenmiştim. Hayatımda ilk defa kadın olduğum için huzurlu hissetmiştim. İkinci okuduğumda da beğendim ancak ilk okuduğumdaki heyecanla okumadım ve daha fazla kusuru buldum.
Kitap, bizi kendimiz olmaktan çıkaran şeyleri, sırf kadın olduğumuz için toplumun dayatmalarını kabullenerek yaşadığımızı ve buna nasıl gönüllü boyun eğdiğimizi anlatıyor, demişim ilk okuma sonrası yaptığım yorumda. Bu kısma tamamen katılıyorum. Yapmak istediği şeyi çok beğenmekle birlikte masallarla anlatmaya çalışmasını oturtamadım. Fikir güzel ama uygulama pek başarılı değildi. Anlatmak istediklerine odaklanarak okudum ve herkese bu şekilde okumasını tavsiye ederim. Bence her kadın kendinden bir şeyler görecektir.
Her şeye rağmen bana gücümü hissettirdiği için teşekkür ederim.
Güneşe dokun…