Bütün Alıntılar
Ses Bariyeri Neptün’ün rüzgarları öylesine güçlü ki ses bariyerini aşabiliyor. 13 Baş Parmak Beynimizin büyük kısmının öncelikli görevi baş parmağımızın hareketini yönetmek. İkinci sıradaysa göğüs ve karın bölgesi var. 13 Katarakt Ameliyatına Son! Amerikalı araştırmacılar, göze damla- tıldığında kataraktı küçültüp yok ede- bilen bir damla geliştirdi. Gözbebeğinin ardında bulunup görmeyi sağlayan göz merceğinin saydamlığını yitire- rek matlaşmasına katarakt deniyor. Buğulanmış bir cam ardından görmeye benzeyen bu durum görüşte azalma, ışığa hassasiyet, gece görüşünde kaybolma gibi sonuçların doğmasına sebep olmakta. İlaçla ve gözlükle tedavi edilemediği için ameliyatla düzeltilmek zorunda kalıyordu. Artık bir göz damlasıyla kataraktı yok etmek mümkün olacak. İlacın insanlar üze- rindeki testleri devam ediyor. Güncel rakamlara göre (Fred Hollows Vakfı) 32,4 milyon insan göremiyor. Bunların yüzde 90’ı gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor. Bu vakaların yarısından çoğu katarakt yüzünden görme özrüne sahip. Yani böyle bir damla, dünya genelindeki tüm katarakt hastaları için mucizevi sonuçlar yaratabilir. 13 11.582 m Bir kuşun tespit edildiği en yüksek irtifa. 15 500 bin kat güçlü Güneş ışınlarının Ay ışığına oranı 15 farklı siyasi görüşleri savunan insanların, dopamin algılayıcı genlerden DRD2’nin farklı varyantına sahip olduk- ları görüldü. 75 Belki de öncelikle kendi etik değerlerimizi topluma yansıtırken herkesin bize benzemek zorunda olma- dığını hatırlamalı, yaşama renk katan farklara saygı göstermeyi denemeliyiz. 75 BITKILERIN GENETIĞINI DEĞIŞTIRIP DAHA FAZLA KARBONDIOKSIT EMMELERINI SAĞLAYAMAZ MIYIZ? Teoride mümkün olsa da böyle bir girişim fotosentez sürecine zarar verebilir. 89 ESNERKEN İŞITME DUYUMUZUN ZAYIFLAMASININ SEBEBI NEDIR? Kulak içindeki basınç değişimi. 90 DÜŞÜK KALORILI BIR DIYET METABOLIZMAYI NASIL YAVAŞLATIYOR? Bunu beynimiz yapıyor; Diyetle kaybedilen kiloları geri alabilmemiz için. 91 KANSERLI HÜCRELERI ÖLDÜRMEK İÇIN VIRÜSLERI KULLANAMAZ MIYIZ? Bu mümkün, hatta benzer bir tedavi yaratmak için yürütülen birçok çalışma mevcut. Fakat öncelikle çözmemiz gereken büyük bir sorun(bagışıklık sistemimiz) var. 93 SPOR YAPMAK, ZIHNI NASIL HAREKETE GEÇIRIYOR? Beyinde mitokondri üretilmesini sağlıyor. 95 SIVRISINEKLERIN DOĞAYA BIR FAYDASI VAR MI? Besin zincirinde önemli bir yere sahipler. 97
Bilim