···Okunma: 29 Kasım 2020 01:52 Ladesçi Cemil'in hikayesini okuyoruz bu romanda, Cemil Usanmaz'ın hikayesini.Cemil saf ve çok dürüst bir gençtir.Zaten romanın ana teması da dürüstlük üstünedir.Bilenler bilir, tavukların, kuşların göğsünde bir kemik vardır, V şeklinde. Lades kemiği denir.Bu kemikle oynanır lades oyunu.Akıl ve dikkat oyunudur.İşte bu oyunu çok sever Cemil ,soyadı gibi hiç usanmaz oynamaktan.Hem bu oyunu oynaması için illa kemik kırmayı da beklemez Cemil.Bakkaldan bir şey alırken, babasına tuzluğu uzatırken hep ladeslidir Cemil, hep aklındadır.Vazgeçilmez bir tutku olmuştur artık bu oyun onun için.Derken büyür Cemil.İşletme okur ve mezun olur.Bir de kankası vardır Cemil'in.Ayvaz.Ayvaz'da arkeoloji okumuştur.Okumuşlardır okumasına ama ne çare ki işsizlerdir.Birçokları gibi, büyük şehrin, İstanbul'un yolunu tutarlar.İstanbul böyle birçoklarını koynuna almıştır.Kimisini alır, geri vermez İstanbul.Hemen iş aramaya koyulurlar Cemil ile Ayvaz.Bir süre iş bulamaz bizim iki kafadar.Sonra bir mağazada tezgahtarlık işi bulurlar asgari ücretle.Cemil halen lades oyununu unutmamış, oynamaya devam ediyordur.Cemil lades oynayadursun, hayatta, oyunun büyüğünü onlara oynuyordur.Sadece Cemil'in hikayesini anlatmakla kalmıyor, siyasetten sanata, kitaplardan mafya yapılanmalarına kadar birçok konuya değiniyor yazarımız.Kitabın son dört beş sayfasında ilginç bir şey yapmış yazar.Romanda ki baş karakterleri kendisi ile konuşturuyor.Bu güzeldi.Cemil ,Ayvaz ve diğer karakterler soru soruyorlar Üstün Dökmen'e.Çok sevdim bu romanı.Hemen sardı beni.Altı çizilecek çok satır var.Yazarın birkaç kişisel gelişim kitabını okumuştum, fakat bu başka.Taa TRT'den, Küçük Şeyler'i yaptığı zamandan beri takip ederim yazarı.Kitap 246 sayfa.Sistem yayıncılıktan çıkmış.