2020 77. kitabı
“Doğu Ekspresinde Cinayet” “Agatha Christie” Dedektif Öykülerinin Kraliçesinden oldukça popüler bir eser. Defalarca Beyaz Perdeye aktarılmış , Tiyatro sahnelerinde canlandırılmış, Radyo tiyatrosunda yer almış bir Dedektif Hercule Poirot klasiği... Eserin girizgahından ,olay örgüsüne ; trenin kompartmanlarını ve misafirlerinin detaylı yer aldığı krokinin paylaşılmasından, Poirot’un çalışmalarını özetlemesi ve okuyucu ile paylaşmasına varana kadar okuyucuyu besleme noktasında oldukça başarılı bir eser olduğunu söyleyebilirim. Olay kurgusu, deliller, şüphelilerin ifadeleri ve Poirot’un gözlemleri birbirlerini son derece başarılı bir şekilde desteklemekte. Olay çözümünde “yok artık” dedirtmeyen fakat Poirot’un bir isimden başka bir isim çağrışımını bir Amerika menşeli bir markadan esinlenerek yapmasının ve bunun gibi bir kaç detayın maalesef okuyucu tarafından yakalanmasının -en azından ben yakalayamadım- çok güç olduğunu düşünüyorum. Fakat bu durumun dozunun çok fazla olmaması beni irite etmedi ve esere yaklaşımımı değiştirmedi... Çok çarpıcı bir sonunun olması ile beraber sanırım burada Christie okuruna da bir mesaj vermekte... benimle aynı görüşte olan veya olacak arkadaşlarla konuşmayı da iple çekiyorum... “Olanaksız, olanaksızdır. Öyleyse bu ‘olanaksız’ görünüyor olsa da aslında öyle değil !!!” Doğu Ekspresi, Tokatlıyan Oteli, Konya İstasyonu :) bunlar eserden bazı tanıdık yer isimleri
Doğu Ekspresinde CinayetAgatha Christie · Altın Kitaplar · 201936,1bin okunma