Puan vermedi·400 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Aralık 2020 19:22 Körburun’dan sonra Hikmet Hükümenoğlu’ndan şöyle dolu dolu Körburun’u aratmayacak bir roman bekliyordum.
Atmaca 1995 yılından başlıyor.Lise son sınıf öğrencisi bir grup genç, lise dergisinin son sayısını çıkarmak için bir araya gelir.Başkarakterimiz Ömer’i de tanımış oluruz.
Farklı bölümlerde 2001, 2015, 2019 yıllarına gidiyoruz kitapta.Ve her bölümde değişen zamana karşın yerinde sayan bir Ömer görüyoruz.Ömer de zamanla değişiyor, meslek ediniyor, mesleğini kaybediyor, hayatına girenler, çıkanlar oluyor, yolunun sürekli kesiştiği insanlar.Ama tüm bunlara rağmen Ömer sanki sürekli yaşamı geçiştiriyor, yaşamak için bir şeyleri bekliyor.Pek çoğumuz gibi.
Kitap sonunda bu durumunu biraz da olsa açıklayan çoçukluk travması çıkıyor ortaya.
Bu travma daha sahici kılıyor Ömer’i ama böyle bir travma yaşanmasa da bol miktarda Ömer var yaşamda.
Onur Hoca karakteriyle Körburun’a gönderme yapılmış.Körburun’u okuyalı çok oldu, hatırlayamadım ben karakteri.
Yine çok akıcı, elinizden bırakamayacağınız bir Hikmet Hükümenoğlu kitabı Atmaca.Yine de Körburun’u daha çok sevmiştim.