giyim tarzi insanlarin tam olarak siyasi dini fikirlerini görüslerini yansitmaz artik, cok açık giyinen bir bayanda cok inancli olabilir bunu bilemeyiz , önyargıli davranmamak gerekir mesela kapalı bir kadında atatürk cumhuriyet dusmani sayilmaz ben bunlari cok gördüm tabi ecemin demek istediği bu degil lakin ben belirtmek istedim 21 yyda artik giyim tarzi bir kimlik belirtisi degil tarihte her millet kendi tarzini oluştururdu mesela çinliler tek tip , araplar tek tip , türkler tek tip ,avrupalilar tek tip giyinirlerdi mesela eski turk tarihinde türkler kendilerine özgu kiyafetler giyerlerdi biz eski zamanlarda insanlar bir türk gördüğünde onun kiyafetlerinden turk olduğunu anlardi, arap gördüklerinde de anlardi , avrupali gordugundede çünkü milletler kendilerine özgü giyinirlerdi, osmanlinin son zamanlarindada bu konuda dunya ve osmanlida bir degisiklik olsada genede ayni idi cogunlukla fes giyen pantolon giyen bir erkeğin osmanlı oldugu anlasilirdi, lakin artik böyle birsey yok milletler genel anlamda kendilerine özgü giyinmiyorlar, mesela bir amerikaliyi kıyafetinden taniyabilirmiyiz yada bir avrupalıyi mesela bi erkek yada bayan giyiminden dolayi avrupali deriz ama amerikali yada türk çıkabilir artik 21 yyda milletler kendilerine özgü giyinmiyor ve artik turkiyede birbirinden cok farkli giyinen insanlar var acik kapali normal düz acik yada asiri dekolte ve ben eminim 15 yila kadar normal bir sehirde bile bir yandan tanga ile bir yandanda salvar ile , bir yandan mini etek ile bir yandanda alti mini etekli basi kapali insanlar geçicek sokaklardan ada yerlerinde değil direk sehirlerde bence aslinda giyim kusam özgürlüğü iyidir ama genede bir kural yada sınır konulmalimidir bilemiyorum hem aşırı aciklikta hemde asiri karacarsaf ile kapanmada bir sınir getirilebilir osmanlida ikinci mahmut , abdulhamid zamaninda cumhuriyet tede ataturk zamaninda da kiyafet sınırı ve yeniliği getirildi bence bu yillardada düşünülebilir bu