Bütün Alıntılar
05 Aralık 1951 Bakırköy Akıl Hastanesi’nde yatan hastalardan Kemal Künmat tarafından yontulmaya başlanan “Düşünen Adam” heykelinin kopyası, başka bir hasta olan Yüzbaşı Mehmet Pişdar tarafından tamamlandı. 7 10 Aralık 1979 Devlet Opera ve Balesi’nin sergileyeceği Nâzım Hikmet’in Ferhat ile Şirin eserinden uyarlanan balenin afişinden Nâzım Hikmet’in adını çıkarmayı reddettiği için görevden alınan Genel Müdür Gürer Aykal’ın yerine İsmet Kurt’un atandı. Çalışanların tepkisi üzerine, Kurt iki gün sonra istifa etti. 7 …Biz ki İstanbul şehriyiz, Seferberliği görmüşüz : Kafkas, Galiçya, Çanakkale, Filistin, vagon ticareti, tifüs ve İspanyol nezlesi bir de İttihatçılar, bir de uzun konçlu Alman çizmesi 914’ten 18’e kadar yedi bitirdi bizi. (Nâzım Hikmet- Kuvayı Milliye Destanı) 47 ‘Zayıf şefe güven olmaz’ İri yarı cüssesiyle, yemek yapmayı olduğu kadar yemeyi de sevdiği belli olan Fernand Point, “Bir restorana ilk gittiğimde sipariş vermeden önce hep şefin elini sıkarım. Zayıf biriyse yemeğinden iş çıkmayacağını bilirim” diyordu. 90 Bruno Taut, birçok okul binasına imza atmış; mimari ve şehir plancılığı tarihinde silinmez izler bırakmış; “Türk Evi” kavramını literatüre taşımıştı. Edirnekapı Şehitliği’nde yatan tek gayrimüslim 92
Tarih