Gönderi

4/10
·314 syf.··
Beğendi
·
2020 77. kitabı
·
13 saatte okudu
·
Okunma: 30 Aralık 2020 00:24
İlgili eser kutsal kitabımız Kur’an ın henüz indirilmeye başlamadığı yıllardaki toplum yapısını, toplumun sahip olduğu gelenek ve görenekleri anlatarak başlıyor. Hatta Tevrat ve incil ile benzerliklerini belgeliyor ki zaten onlarda aynı yaratan tarafından indirildiği için bu da gayet normal. Nuh kavmi olayının Sümer tabletlerinde de yazdığı belirtiliyor. Ama anlatım tarzı, kutsal kitaplar bu tabletlerden kopya çekmiş, aslında kutsal kitap yoktur algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun belgeli olması aslında kutsal kitaplarda yazanların yalan olmadığının göstergesi değil mi? Kitabın tamamını okudum, ayetleri eleştiriyor ama kelime oyunlarıyla eleştirdiğini farkettim. Örneğin Hz Muhammed’in okuryazar olmadığını belirten ayet için Peygamberimizin bunu bir taktik olarak uyguladığını söylüyor. Okuryazarlık farklı birşey okuma yazma bilmek farklı... Bu şuna benzer “Gezen tavuk yumurtası vardır.” yazısını gören bir Türk, doğal ortamında yetişen bir tavuğun yumurtasının organik olduğunu anlarken, Türkçeyi gramerleriyle yeni öğrenmiş bir yabancı aynı yazıda yumurtanın gezdiğini anlayabilir. Hatta yumurtayı kutsal bir varlık olarak bile algılar. Yazarın Arapçayı bu şekilde değerlendirdiğini düşünüyorum. Daha bir çok yerde yanlış tespitte bulunduğunu da gördüm. Yazar, Peygamber için geçmişi ve geleceği bildiğini söylüyor, oysa Kuran gaip yalnız Allah tarafından bilinir diye üzerine basa basa tekrarlıyor. Ben alim değilim, buna rağmen benim bile bu kıt bilgilerle birçok yerinde yanlışını tespit ettiğim bu kitabı maalesef çok fazla beğenmedim, çok ta fazla tavsiye etmem.
Din
Kur'an'ın KökeniArif Tekin · Berfin Yayınları · 2012349 okunma
·
730 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Kalemine sağlık kardeşim. Aslında ilk gördüğümde merak ettim ama yorumlarından sonra pek hevesim kalmadı. Ama yazarın hatasını bulmak için okumak isterim. Bazen yanlışlara bakarak yanlışlarımızı görebiliyoruz :-)
Ah şu korkularımız :) Arif Tekin'in nerdeyse tüm kitaplarını satın almış ve bir kısmını okumuş biri olarak diyebilirim ki eleştiriniz eksik. Neden mi? Muhammed peygamberin, kendi peygamberliğini ilan etmeden önceki dönemi de yine Arif tekin'den kendisinin "Hz. Muhammed'in Hocaları" adlı kitabından okumanı tavsiye ederim, sonrasında tekrar bu kitaba dönüp okumanı. Evet Tevrat ve İncil'den alıntı olduğunu söylüyor ama her ne hikmetse tevrat ve incil de sümerlere dayanıyor. Belki de bir dinler silsilesi vardır ben bunu bilemem. Fakat bir gerçek var ki o gerçek de Hz Muhammed'in birilerinden ve birilerinin şiirlerinden çok etkilendiği. Bu gerçeği de bahsettiğim kitapta göreceksin. Kısacası demem o ki, Arif Tekin'in mümkünse birçok kitabını okuyun. Tümevarım yöntemi olarak düşünürsek Arif Tekin'in kitapları birbirini destekleyen ve tamamlayan kitaplar. Önyargıları kırmak lazım bazen, yoksa geçmiş zamanlarımıza yanarız. İnanç yolunda hepimize kolaylıklar diliyorum. Zor iş.
Arif Tekin’in milyonda biri kadar bile Arapça ya da Kuran bilmiyorsanız atıp tutmayın bence, bu sadece cehaletinizi insanların gözüne sokar.