Bütün Alıntılar
annenin psikolojik durumuna bağlı gerginlik anında kanın kimyasal yapısında çeşitli farklılıklar görülür ve bu durum anne karnındaki bebeğin sinir sistemine etki eder Araştırmalar, bu etkilerle doğan çocukların daha ürkek ve çekingen olduklarını göstermektedir. 10 Çocuğunuza birçok şeyi şartlı olarak verebilirsiniz ancak sevginiz şartlı değil, kayıtsız şartsız olmalıdır. 27 okulda okuyan dersleri zayıf olan bir öğrenci bile sınıftakilerin ilgilerini çekmek için yaramazlık yapacak, değişik sesler çıkaracaktır. Tüm bu davranışlar çocuk açısından “Bakın ben neler yapabiliyorum. Ben değerliyim. Beni fark edin, .beni görmezlikten gelmeyin” anlamı taşımaktadır 29 Çocuğunuzla birlikte zaman geçirmiyorsanız, onun büyümesini ve gelişmesini sınırlıyorsunuz demektir. 37 Hazreti Ali’nin aşağıda ki sözü de çocuğun oyunla .ilgili gelişimi konusunun önemini göstermektedir ” ,Yedi yaşına kadar olan çocuğunuzla oynayınız“ ” ,On beş yaşına kadar arkadaşlık ediniz“ ”.On beş yaşından sonra istişare ediniz“ 85 Bir öğrenci okuduğunun %20’sini Önce okur sonra dinlerse %40’ını Okur-dinler ve yazarsa %60’ını hatırlar Okur-dinler- yazar ve uygularsa %90’nını hatırlar 155
Eğitim