Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 05 Ocak 2021 21:05 Herkese merhabalar.
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç...
Hüseyin Rahmi Gürpınar ile tanışma kitabım olan Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç'ı çok severek okudum. Değişik bir kurgusu var. Yazarın bir derdi olduğunu her okuyucu anlayacaktır. Kitabımızın konusuna değinmek gerekirse; bir İstanbul mahallesi dünyaya kuyrukluyıldız çarpacak haberleri ile çalkalanır. Binbir teori üstüne teori üretilir halk tarafından. Ölecek miyiz ne olacak sorgulamalarıyla duyan duymayana ileterek bir kargaşa yaratılır. Yani gülmeden edemiyorsunuz söylenenlere. Baş karakterimiz İrfan bu kuyrukluyıldız ile ilgili mahalle ahalisine bir konferans verir. Bu konferans ona beraberinde aşk getirecektir. Kitap salt kuyrukluyıldız konusundan ibaret asla değil. Birçok konuya değinilmiş. Kadınların toplumdaki yeri , erkek ve kadın arasındaki eşitsizlik , toplumun ,kime göre neye göre, yozlaşması , bilgisizlik ve birçok konu ele alınmış. Modern hayata geçişin yarattığı sıkıntılar , uyum sağlayamama durumlarını da görüyoruz. Yazarın bir derdi var ve bu çok bariz. Eser akıcı ve sürükleyiciydi. Harikaydı. Çok beğendim eseri. Mutlaka tavsiye ederim. Türk edebiyatı her zaman damağımda farklı bir tat bırakıyor. Okumaya hep devam.