Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zülfet UZUN

Zülfet UZUN
@gulisaaa
"Hiçbir şey gerçek değildir, her şeye izin verilmiştir." Hasan SABBAH
Guliver'in Gezileri
Guliver, bir gezisinde Laputa adlı bir adaya gider. Bu ada bir mıktanıs sayesinde hareket etmektedir. Yatay hareketlerin dışında yerden tam dört mil yüksekebilmektedir de. Yazarın 1700'lü yıllarda yazdığı bu satırları okurken aklıma Lost dizisi geldi. Manyetik alanlar falan filan. İnsan, insanın hayal gücü, ne garip şeyler... Bunlar gerçekten hayal ürünü mü yoksa gerçekten var olan ama bir şekilde unuttuğumuz, tekrar hatırlayınca da hayal gücümüze sağlık dediğimiz şeyler mi...
Reklam
"Ah biriktirdiğimiz bütün hevesler, nasıl da hızla tükendiler..."
"... Sonra medyanı kullanırsın ve insanlara, senin imal edilmiş olayın hakkında ne düşünmeleri gerektiğini ve o olay için kimi suçlamaları gerektiğini söylersin. Ve bu da bizi ikinci bölüme getirir, insanlardan gelecek reaksiyona -'Bu daha fazla devam edemez! Buna karşılık ne yapacak onlar ha?' Bu da onlara rahatça ve açıkça kendi yarattıkları problemlere çözümler sunmaları iznini verir."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Onlar, kitlelerin düşündüğü ve hissettiği yolu idare etmek zorundadırlar ki böylece hayatlarımızı 'örgüt'ün istediği şekilde yaşar ve etrafımızdaki dünyayı 'örgüt'ün istediği şekilde görürüz."
"Sana kendin hakkında dürüst tavsiyelerde bulunan iyi bir hakikat anlatıcısı senden nefret etmediği gibi seni sevmez de."
Michel Foucault
Michel Foucault
Reklam
"İşte herhangi bir şey hakkında derin bir düşüncem olmadığı, sonsuz boşluk ve manasızlık anına geldik. Bu an elbette gelecekti. Şu anda her zamankinden daha kötüyüm. Oysa her zamankinden daha iyi olmalıyım. Düşüncelerim bir şey ifade etmiyor. Burada bir anlam ifade etmiyorum. Her şey benden bağımsız. Kontrol yok. Kontrol edebileceğim şeyleri kontrol edemiyorum. Her şey yok olunca, gezegensiz, yıldızsız, bomboş bir kainatta tek başıma sallanacağım. Ölümsüz olmak böyle bir şey. Ölümsüz olmayalım."
Büyümek ne garip! İsyan modundan anlama ve anlamlandırma moduna geçiş gibi. Hüzünlü ama huzurlu...
Distopya Dörtgeni
Konuya distopya dörtgenimi oluşturan kitapları listelemekle başlamak sanırım en doğrusu. Yayınlanış sırasına göre; ● Yevgeni ZAMYATİN - BİZ (1924) ● Aldous HUXLEY - CESUR YENİ DÜNYA (1932) ● George ORWELL - 1984 (1949) ● Ray BRADBURY - FAHRENHEİT 451 (1953) Distopyalar konusunda bilgili olsam bu sıraya göre okurdum fakat distopya