Vedat

Asker muharebede ne yaptı? Evine döndüğünde katil olmanın yükünü taşıyor muydu? Gerçekten eskiden olduğu kişi miydi? Hala bir insan mıydı? Yoksa sonsuza dek barbarlık, gaddarlık ve acımasızlığa mı kapılmıştı?
Sayfa 43 - Heretik
Tarih
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Suçluluk kültürlerinde, insanlar kendi eylemlerinden sorumludurlar. Suçluluğu bireysel olarak deneyimler ve Tanrı veya üst benlikleriyle diyalog içerisinde olurlar. Utanç kültürlerinde, topluluk kendini en yüksek ahlaki otorite olarak görür. Utanç, teşhir, rezil olma ve dışlanma korkusu zeminine oturur ve böylece topluluk, kendi kurallarını kabul etmeyen bireyleri tehdit eder.
Sayfa 54 - Heretik
Kanlı ellerine baktıkça midesi bulanır. Elleri gerçekten kirlidir oysa bedeni ve ruhu, manevi bakımdan daha çok kirlidir.
Sayfa 27 - Heretik
Tarih
Neden Alman ulusu, kitlesel cinayetler ve kitlesel ölüm varken, yenilinceye kadar hiçbir şekilde parçalanmadı ve birlikte kaldı?
Sayfa 15 - Heretik
Siyaset