Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bilmez mii insanoğlu ölüm var Bilmez misin açılan gözler bir daha açılmayacak Bilmez mi gözlerin gördüğü herşey görmez duyguların tepkisiz kalacağını Bilmez misin o çok sevdiğin dünyan bu gün belkide saniyeler sonra biteceğini Bilmez misin hakikat olmayan davaya inat ediyorsun hidayet olan gönüllerin böyle bir kusuru olmadığını görmezmisin Bilmezmisin baki olmayan dünyaya kendini kaptırdığını Bilmezmisin ey ecmain yattığın yerde huzurlu yat huzursuz olan her kabirde kim bilir ne kıyametler kopuyor açılan eller duaların eğilen başların secde olsun hakkı olan mevlam teslim alan aziz olan allah olsun .. “Üç kuruşluk dünya için ne bedenini nede ahlakından ödün verme utanmazmısın sen insanoğlu hatasız kul olur mu hatanı kabul et tövbende sakınma unutma günahı olanın duasıdır tövbelerin kabul olacağını merhamet eden allahın huzuruna hidayete varacağın yerdir onun huzuruna çıkmak için daha ne beklersin “ …
İlginç bir soru diyor ki; insan en çok neyin yabancısıdır? Cevap sanki daha ilginç. İnsan en çok kendisinin yabancısıdır. Bir kitapta okumuştum: meczup dönüp dönüp etrafına bakıyor ve soruyor. Beni gören oldu mu? Hani Orhan Baba diyor ya; hatasız kul olmaz hatamla sev beni. Dermansız dert olmaz dermana sal beni. Burası tam konuyla alakalı, kaybettim kendimi ne olur bul beni. Demek ki insan kendisini kaybedebiliyor ve kendisini kaybettiğinde dışarıdan birisinin onun bulmasını istiyor. Bir defasında şöyle söyleyivermiştim. İnsanın keşfi ancak insanla olur. Kendimize, kendimizi keşfettirecek insanlar bulalım. Peki bugün bu modern zamanlarda bu mümkün mü? Herşeyin hızlandığı dönemde kimsenin buna vakti yok gibi.. Hani Yunus Emre'nin hazretlerinin buyurduğu; bir ben var bende benden içeri. Kendimizin, kendimize ayıracak vaktimiz yokken bir başkası bize nasıl vakit ayırsın ki ? Bunu bulmanın bir çözümü şurada gizli: Aşk ehline alemde dil_ârâ_mı bulunmaz. Mecnun isen ey dil, sana Leyla mı bulunmaz. Harc etme nefesini feryadı çemende Ey bülbülü nâlân sana bir gül_î dilârâ mı bulunmaz. O zaman her şeyin başı da ortası da sonu da Aşk.
Reklam
Eleştiri, Kusur, Açık sözlülük
Eleştiri yapmak nedir? Kusur söylemek nedir? Açık sözlü olmanın sınırı nedir? Birbirlerine benzer şeyler midir? Gerekli mi gereksiz midir? Toplumun bunlarla karşılaşınca tepkileri nelerdir? Gelin hep beraber cevapları çözelim: Eleştiriden başlayayım. Evet, eleştiri! Bizler neden eleştirilmeyi hakaret sayar övülmeyi bir iltifat olarak biliriz!?
“İş Başa Düştü” başlıklı yazım hakkında...
“İnsanoğlu işte, bir yerden yaparken bir yerden bozuveriyor ekseriyetle. Peki, bu insan oluşumuzun mu bir parçası yoksa “hatasız kul olur mu yahu?!” bahanesine sığınmak için oluşturduğumuz bir düzmece mi?” | (Mahza Dergisi- İş Başa Düştü) Ben yazarken sorguladım, sizinde okurken sorgulamanızı umarak, okumak isteyenler için yazımın linkini şuraya bırakıyorum 👉🏻 “ mahza.org/2021/05/17/is-b...
Tevhid
"Tevhid’e Davet” Bismillahirrahmanirrahim İki- üç asırdır bize unutturulan ve birilerinin hatırlatmasından ve Müslümanları uyandırmasından çok korkulan, bugüne kadar nice saltanatları, nice imparatorlukları yıkmış olan Kelime-i Tevhid yani “La İlahe İllallah” inancı ve Tevhid davası nedir? İslam’ın en temel esası Kelime-i Tevhiddir.
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.