Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kafka, adaletin (ve bunun sonucu olan bağışlayıcılık kavramının) tamamen anlamsız olduğunu kavramıştı. Biz hep sanki yanlış yargılanıyormuş ve yanlış anlaşılıyormuş hissine kapılırız. İnsanlar geri dönüşü olmayan hatalar yaparlar. Ömürlerinin kalan kısmında hep bu hatalarıyla birlikte yaşamaları gerekir. Biz adaleti şu büyük bina, bu büyük vaat sayıyoruz, ama ona ulaşamayız.
Sayfa 190 - agorakitaplığı
Din açık bir şekilde köleleştirmedir. İradi olarak, hatta arzuyla seçtiğiniz bir köleleşmedir. Yine de benim gözümde inanç, bir özgürlük fırsatıdır. İnanç, özü itibariyle, kurumsallaşmış dinlerden ayrı bir şeydir.
Sayfa 173 - agorakitaplığı
Reklam
Hayatta hakikaten en ilginç olan şey bu. Ulaşamadığınız şey.
Sayfa 168 - agorakitaplığı
Ben dünyayı yaratmıyorum. Etrafımdaki insanların yüzlerinin yansıyacağı bir damla su oluşturuyorum yalnızca.
Sayfa 190Kitabı okudu
Geçenlerde Peter Handke'nin 1960'larda sinemadan eve dönmenin, seyredilen filmin oturduğumuz yere kadar bizi takip etmesinin hazzı hakkındaki bir yazısını okudum.
Sayfa 162Kitabı okudu
İyimser değilim, ama her zaman özgürlüğe sadece birbirimize birbirimizden ne kadar çok nefret ettiğimizi göstermek amacıyla ihtiyaç duymadığımız umudunu da koruyorum.
Sayfa 120Kitabı okudu
Reklam
Eğlenceli, hafif, neşeli filmler yapmak içinizden gelmeli, oysa ben her sabah kasvetli düşüncelerle uyanıyorum ve gün içindeki olaylar bu kasvetimi daha da koyultuyor.
Etrafımdaki dünyanın giderek çirkinleştiği kanısındayım. Tanrı işini bitirmeyi istiyor sanki.
Ben hiçbir zaman herhangi bir şeyi etkileyebileceğime inanmadım. Dahası var: Ben hiçbir zaman herhangi bir şeyi etkilemek istemedim. Şeyleri insanların dikkatine sunmak: Evet, bu tamam. Eğer insanlar onlardan etkilenmelerinin bir sonucu olarak bir şeyleri değiştirmeyi isterlerse buna çok memnun olurum, fakat bunu kendileri yapmak zorundalar, bensiz.
10/10 puan verdi
İçsel Hayatların Sinemacısı
Kitapta çoğunluk olarak Kieslowski ile yapılan röportajlar ve hakkında yayınlanan bazı yazılar ile günlüğünden kesitler var. Kronolojik sıraya göre derlendiği için zamanla değişen bazı fikirlerini, ilk dönemleriyle sonraki dönemleri arasındaki farkları, kariyerinde ve hayatında geçirdiği gelişimleri görmek açısından güzel olmuş. Başlarda belgesel yönetmeni iken sonradan kurgu filmlere yöneliyor; yani filmlerindeki o kendine has gerçekçi ve duyguları derinden hissettiren tarzı uzun zaman belgeselle uğraşmasından kaynaklı. Bazen sanatını sevip de kendisini tanıyınca hayal kırıklığına uğradığımız sanatçılar olabiliyor ama Kieslowski benim için bundan müstesna, onun hem filmlerini hem de şahsiyetini seviyorum. Kitabı yönetmenle sohbet eder gibi okudum, bir de baktım ki iki günde bitmiş. : )
İçsel Hayatların Sinemacısı - Krzysztof Kieslowski
İçsel Hayatların Sinemacısı - Krzysztof KieslowskiOsman Akınhay · Agora Kitaplığı · 201730 okunma
43 öğeden 31 ile 43 arasındakiler gösteriliyor.