Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

elif cnc

"Özgür Filistin" herkesin rüyası. Ancak şu soruyu cevaplamak şartıyla: Hangi Filistin?
Reklam
Zulmün her türlüsüne karşı durmayıp, sadece "bazı " zulüm türlerini bayraklaştırmak , adalet ve vicdan sahibi bir kalbe nasıl yakışırdı?
Doğu Kudüs'te işgalin bütün ağırlığı his- sedilirken, Batı Şeria yaklaşık 700 kilometrelik bir duvarla izole edilmeye çalışılıyor. Gazze'yi 15 yıldır boğmaya devam eden abluka zaten malum. Israil içindeki Filistinli nüfus ise, dünyaya verilen "ne kadar demokratik bir ülkeyiz" mesajınin sosuna dönüştürülmelerine rağmen, gerçekte sürekli mobbingle karşı karşıya.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Filistin" derken, tam olarak nereyi kastediyoruz? Bu soru çok önemli. Zira bugün Filistin pratikte dört parçaya ayrılmış durumda: 1) Doğu Kudüs, 2) Batı Şeria, 3) Gazze, 4) İsrail sınırları içindeki Filistinli nüfus. Dışarıdan bakanların belki ilk anda göremediği ve hesaba katmadığı bu ayrışma, Filistin'in hem bugününü hem de yarınını tehdit ediyor.
Bizler her şeyden önce kendimizi keşfetmek için kitap okumalıyız. Evinde bir kitaplık dahi olmayan kıymetli okuyucum, lütfen evinizi çöl iklimine dönüştürmeyin. Çocuklarımıza temelde zengin bir okuma ortamı hazırlayamıyorsak elbette eğitime dair geri kalmışlıklarını şikâyet etmek de biraz abes kaçacaktır.
Sayfa 206Kitabı okudu
Reklam
Çocuğu tanımak için okumak, araştırmak, bilgi edinmek zorundayız. Kitapla annelik babalık yapılmadığı gibi kitapsız da yapılmaz. Doğru olan kitaplardan edindiğimiz temel bilgiyi, kendi annelik babalık duygularımızla da yoğurarak çocuklara has yorumlar çıkarmaktır.
Çocuk eğitimine dair herhangi bir kitap okumadan (ki bu büyük bir cesaret) annelik babalık yapabiliyoruz. Halbuki kullanım kılavuzuna bakmadan beyaz eşyaya bile dokunamıyoruz. Kurcalarsak bozuluyor. Peki ya emanetlerimiz? Onları niçin kurcalıyoruz?
Mü'mini üzen her şey musibettir. Sabretmesini bilen için ise her musibet bir manevî terakki vesilesidir. Müslüman musibet karşısında üzülür, gözünden yaş da gelir. Lakin korkmaz, umutsuzluğa kapılıp isyan cümleleri de kurmaz: Çünkü "kâfirlerden başkası Allah'ın rahmetinden umudunu kesmez" (Yusuf, 12/87)
Sayfa 152Kitabı okudu
Saati kurtaranlar günü, günü kurtaranlar ömrü, ömrü kurtaranlar da insanlığı kurtaracak.
İbadetlerin zamana ayarlı olması mümine zaman ve mekan şuuru verir.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Sahabe'de öyle bir edeb vardı ki, edeb, edeblerinden hayâ ederdi.
Çoğu defa bir musibet insandaki bütün algı bozukluklarını giderir.
Sayfa 147Kitabı okudu
Saime Hocahanım Şeyhi İzmirli Mustafa Efendi'den"Cenab-ı Haktan bir şey isterken himmetinizi âlî tutun,sonra da verdiğine razı olun","Yani isterken en iyisini isteyin,nasip olana da şükredin"sözünü aktardı.
Sayfa 196Kitabı okudu
"Meşakkat gelip geçicidir.Aslolan insana hizmet ve Allah'a yakın olmaktır."
“Süleymaniye bir insan kabiliyeti, zekası ile yapılmaz, bunda ilahi bir ilham, manevi bir hâl var.” 🩵
Sayfa 162Kitabı okudu
404 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.