The Spectator Index spectatorindex Increase in GDP per capita (PPP) between 2003-2023. 🇹🇷 Turkey: 257% 🇵🇱 Poland: 242% 🇷🇺 Russia: 161% 🇩🇪 Germany: 110% 🇳🇱 Netherlands: 105% 🇫🇷 France: 90% 🇪🇸 Spain: 88% 🇬🇧 UK: 85% 🇮🇹 Italy: 72% (IMF)
The Spectator Index spectatorindex Increase in GDP per capita (PPP) between 2003-2023. 🇹🇷 Turkey: 257% 🇵🇱 Poland: 242% 🇷🇺 Russia: 161% 🇩🇪 Germany: 110% 🇳🇱 Netherlands: 105% 🇫🇷 France: 90% 🇪🇸 Spain: 88% 🇬🇧 UK: 85% 🇮🇹 Italy: 72% (IMF)
Reklam
Sömürgeciliğin günümüzdeki şekli
BUGÜN SÖMÜRGECİLİK ÇOK DAHA İNCE YÖNTEMLERLE YAPILIYOR: ÜLKELER YATIRIM, IMF, COCA COLA VE KİTLE KÜLTÜRÜ İLE (UNUTMADAN, BİR DE BORÇLARLA) SÖMÜRGELEŞTİRİLİYOR.
Afrika'nın enflasyonu neden bizden düşük!
Mehmet Şimşek ABD 'de IMF başkan yardımcısı ile mi görüşmüş?🤫🤔 Tamamen tesadüf 🤣 Acaba para basıp dağıtmayacağız demiş midir? veya Askarî* ücretin enflasyona gerçekten etkisinin olup olmadığını mı anlatmış? Ne demiş ünlü düşünür! Aptala oyna! Artık Fenerbahçeli değilim Türkiyelim... Yerel halk, köyde lokale gidiyor mu?🤣 Payitaht 'taki akılcı muhafazakârın saatini beğendim...
Devletler de artık piyasanın (pazarın) gerisine "gizlenmiş" durumda... Batı’da devletler piyasanın diktatörlüğü lehine sahayı terk ettiler... IMF (Uluslararası Para Fonu) her fırsatta yoksul ülkelere yapısal uyum programlarını dayatmaya devam ediyor. Eğer "her taraf" aynıysa, güney-kuzey, gelişmiş azgelişmiş, ileri-geri ayrımının da bir kıymeti harbiyesi yok demektir. Artik "tek dünya" var ve bütün mesele uyum sağlamak"!. Tabii "tek dünya" söz konusuysa eğer, ona da “tek düşünce” yakışırdı... Öyleyse söz konusu olan "kalkınma” değil “uyumdur"...
Tamamen tesadüf:))
Dünya Bankası Türkiye ile anlaşmaya mı varmış? O IMF 'nin bir kolu olmasın 🤔🤫🤫🤫 Günlük yaşarsan olaylardan çabuk etkilenirsin... Sağlam yaşarsan olaylara yön verirsin veya olaylar seni başka bir boyuta taşır! Bizim için her zaman bayramdır. Çünkü Allah, kuluna verdiği canı üstünde yaşattığı sürece her zaman kurtuluş için merhamet vardır!
Reklam
Borsa, ne hallere düşürdün beni:))
Merkez Bankası 'nın rezervlerinde sebeb-i hikmetini bilmediğim bir IMF girişi mi var?🤔 Demek asgarî ücretlinin ücretini çok katı tutacaksınız! Ben de burada kendini bir halt zannedene alttan alıcam! Çok da saf! Okuyup doktor olacakmış!
İşte bütün bu merkez bankalarının Dünya Bankasından ve IMF'den aldıkları borçlar, aslında Gizli Dünya Devleti'nin bankerlerinden ve bankalarından ödünç alınan ve onlara faizleriyle birlikte geri ödenen paralardır. Bu sistemde, borçlu ülkeler faiz yoluyla her yıl GDD'ye milyarlarca dolar ödemektedir. Nasıl ki ABD bu küresel sömürü sistemine yılda 500 milyar dolar faiz ödüyorsa diğer ülkelerin dış borçlarıyla beraber ödenen bütün haraç dikkate alındığında bu rakamın 1 trilyon doları bulduğu görülecektir.
Sayfa 110
IMF'nin Türkiye sorumlusu gibi davranmakta ısrar eden Mehmet Şimşek, aldığı ve alacağı kararlarla Erdoğan efsanesini bitirmeye kararlı görünüyor. Bakalım sn. Erdoğan, Şimşek'e açtığı krediyi ne zaman sonlandıracak?!..
Öte yandan şirketokrasi, IMF ve Dünya Bankası gibi araçları kullanarak ve gereğinde CIA ve çakalları tarafından destektenerek ilerlerken, fethin yeni bir türünü uygulamaya koyuyordu: Hile ve manevra yoluyla emperyalizm. Bir ülkeyi ordulada fethettiğiniz zaman, herkes fatih olduğunuzu bilir. Fethi ekonomik tetikçiler kullanarak yaparsanız, bunu gizlice ve kimsenin haberi olmadan gerçekleştirirsiniz. Böyle bir girişimin özgür ve gerektiği gibi duyurularak yapılmış seçimlere dayalı olduğu varsayılan bir demokrasiye nelere mal olduğunu merak ediyorum. Seçmenler liderlerinin en önemli politika uygulama araçlarının neler olduğunu bilmezse, o ulus demokrasiyle yönetildiği iddiasında ısrar edebilir mi?
Reklam
Soğuk savaş döneminin sona ermesiyle, ülkelerin askeri anlaşmalar yerine küresel finans sermayesinin denetiminde ekonomik araçlar ve özellikle kısa dönemli spekülatif sermaye hareketleri ve IMF politikalarıyla kontrol edilmesi ön plana çıkmıştır.
Sayfa 107Kitabı okudu
Küreselleşme, ülke içinde yarattığı ortamla bir kere hükümetlerin güvenilirliğini ortadan kaldırıyor. Seçim öncesi halka taahhüt ettiği hiçbir politikayı uygulamayan, uygulanacak politikaları dışarıdan IMF ve DB tarafından belirlenen hükümetlerin saygınlığı, güvenilirliği kalır mı? Böyle demokrasi olur mu?
Sayfa 149
376 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Geçenlerde kütüphanedeki kitaplara bakarken gözüme çarptı Yeni Tarım Düzeni.
Ali Ekber Yıldırım
Ali Ekber Yıldırım
nın tarım üzerine yazılarını fırsat buldukça okurdum zaten. “Zengin toprakların fakir insanları olmayı hak etmiyoruz.” diyor, aynen öyle, haketmiyoruz ancak fakir yaşıyoruz hatalı tarım politikaları nedeniyle… Kitap 11 ana bölüm ve bu bölümlerin ara
Yeni Tarım Düzeni
Yeni Tarım DüzeniAli Ekber Yıldırım · Sia Kitap · 202271 okunma
Türkiye iktisat politikaları üzerinde etkili olan kuruluşlar arasında IMF ve Dünya Bankası başta olmak üzere zaman zaman OECD ve Avrupa Birliği ön plana çıktı. Özellikle 1945-50 döneminde ABD doğrudan etkili oldu. Türkiye, 1947 yılında üye olduğu IMF ile, ilki 1961 yılında olmak üzere 19 anlaşma yaptı ve bu kuruluş, aralıklarla da olsa uzun süre ekonomi politikalarının belirlenme ve uygulanma sürecine damgasını vurdu. Bu anlaşmaların derinleştiği Türkiye-IMF ilişkileri ancak 2013 yılında Fon'a olan borcun son taksitinin ödenmesiyle geri planda kalabildi. Dünya Bankası, özellikle 1980-85 döneminde yapısal uyum sürecinde, 1990'lı yılların sonlarında tarım politikalarının dönüşümünde ve yoksullukla mücadele yaklaşımının oluşumunda ve uygulanma sürecinde etkili oldu. OECD, 1960'lı yıllarda Türkiye'ye dış yardımın örgütlenmesinde ve 1980 programının finansmanında önemli bir rol oynadı.
Sayfa 280Kitabı okudu
Resim