Dans eden bir yıldız doğurmak isteyen önce kendi içinde büyük taşkınlıklar ve kaos yaşamak zorundadır.
Sayfa 204·Kitabı okuyor
«İnsan yapicıdır, yeni yollar açmayı sever, bu su götürmez bir gerçektir. Fakat neden acaba bir yandan da yıkmaya, her şeyi kaos haline getirmeye bayılr? Haydi buna cevap verin bakalım! Bu konuda ayrıca birkaç söz söylemek istiyorum. İnsanın her şeyi yıkıp kaos haline getirmeyi sevmesi (bazen bunu yapmaktan zevk aldiğı inkâr edilemez), üzerinde uğraştığı yapıyı bitirmekten, gayesine ulaşmaktan içgüdüsel olarak ürkmesinden mi kaynaklanıyor yoksa? Kim bilir, belki eserini yakından değil de sadece uzaktan sevmektedir; belki binayı yalnız yapmaktan hoşlanıyor, içinde yaşamak istemiyor, bitirince onu karıncalara veya koyunlar VS. gibi animaux domestiques' terk etmeyi tercih ediyordur.»
Reklam
biz kim miyiz ? piç bir kaos, fluvert bir döngü, nedensiz hep bir neden, bedensiz hep bir gideniz philosophical
Benim gözümden Chainsaw Man (Manga)
Serinin ana karakteri Denji babasının borçları yüzünden rezalet bir hayat yaşıyor. Bu durumdayken istedigi, hayal ettiği şeylerse bir kız arkadaş ve reçelli ekmek. Denji'nin hayatında birçok olay, olağan üstü birçok durum gerçekleşiyor. Ama onun istedikleri her zaman normal bir hayattan isteyeceğiniz şeyler oluyor. Çevresindekiler onu her anlamda sömürüyor ve Denji'yi durmadan bir şeyler yapmak zorunda bırakıyor. Üstelik bunu Denji'ye sanki kendi isteğiymiş gibi düşündürerek , sonuca vardığında kendini suçlamasına neden olarak yapıyorlar. Onunsa bu igrenç dünyada isteği ne en güçlü olma çabası ne de görkemli bir hayal. Tek isteği kız arkadaşıyla yaşayabilecegii normal bir hayat. Sonucunda tüm bu kaos ve baskının altında hayatta kalmaya çalışan genç bir beden. Mangayı okurken değil ama kapağını kapatıp konusunu genel çerçevesiyle düşündüğümde Denji'nin yaşadıklarının hayatlarımıza ne kadar benzediğini fark ettim. Çünkü ebeveynlerimizin yanlış kararları büyüyüp olgunlaşırken peşimizi bırakmıyor, maruz kaldığımız kanunsuzluklar ve kötülükler bizi bu dünyadan uzaklaşmak ve normal hayatlar yaşamak isteğine sürüklüyor. Politizmle bu kadar içli dişli olduğumuz bu dönemde kullandığımız ürünlerden dinlediğimiz sanatçılara kadar seçtiğimizi, kararını bizim aldığımızı düşündüğümüz herşey propagandalar ve göz boyayan algı oyunlarıyla günümüz siyaseti tarafından bizlere servis ediliyor. Bunlar benim fikirlerin. Ne alaka diyebilirsiniz (Animeyi önermiyorum)
Chainsaw Man 2 - チェンソーマン 2
Chainsaw Man 2 - チェンソーマン 2
Baudrillard, Deleuze, Guattari ve Virilio'nun çalışmaları görelilik, kuantum mekaniği, kaos kuramı vb konular hakkında yapılmış sözde bilimsel referanslarla doldurulmuş. Dolayısıyla bu yazarların bilimsel bilgiçliklerinin fazlasıyla sığ olduğunu kanıtlarken kılı kırk yarıyor değiliz. Ayrıca birçok yazarla ilgili olarak okurun çok sayıda başka istismar bulabileceği çeşitli metinlerine de referans veriyoruz.
Sayfa 28 - Giriş·Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.