Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esra

Esra
@kayarse
çünkü artık dünyaymış memleketi, gökyüzü de yegane yuvası.
"Travmalar konusunda beynimiz derin dondurucu görevi yapıyor.Ne duygularımız,ne de olaya bakış açımız değişiyor.Üzerinden yıllar geçse bile aynı tazelikte kalıyor maalesef."
Reklam
Yalnızca bir tane Neşet türküsü dinlesek. Unuttuğumuz her şeyi yeniden hatırlayabiliriz. Hatırlayabiliriz, evet. -Tarık TUFAN youtu.be/V9kbKSXfkvA
İlber Ortaylı: ‘Hiçbir yılınızı yeni bir yer görmeden, yeni bir şey öğrenmeden kapatmayın lütfen.’ Aldım kabul ettim :)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Psikoloji
Arthur Schopenhauer’in Kısa Felsefi Denemeler isimli kitabında şöyle bir hikaye geçer: “Soğuk bir kış sabahı çok sayıda oklu kirpi, donmamak için birbirine bir hayli yaklaştı. Az sonra, oklarının farkına vardılar ve ayrıldılar. Üşüyünce, birbirlerine tekrar yaklaştılar. Oklar rahatsız edince yine uzaklaştılar. Soğuktan donmakla, batan okların acısı arasında gidip gelerek yaşadıkları ikilemi, aralarındaki uzaklık, her iki acıya da tahammül edebilecekleri bir noktaya ulaşıncaya kadar sürdü. İnsanları bir araya getiren, iç dünyalarının boşluk ve tekdüzeliğidir. Ters gelen özellikler ve tahammül edemedikleri hatalar onları birbirinden uzaklaştırır. Sonunda, bir arada var olabilecekleri, nezaket ve görgünün belirlediği ortak noktada buluşurlar.”
Engin Geçtan, Erik Erikson’dan şöyle aktarmış: “Eğer her şey çocukluk dönemi ile açıklanırsa, o zaman her şey bir başkasının kusuru olarak değerlendirilir ve insanın kendi sorumluluğunu üstlenme gücüne duyulan güven de küçümsenmiş olur."
Reklam
“İki kişi düşünün. Biri binlerce kitap okumuş olsun, diğeri hiç okumasın. Binlerce kitap okuyan kişi okuduklarının hepsini unutmuş olsa bile hiç okumayan kişiden farklı olacaktır… çünkü bilinçdışı kayıt tutar.” Jung, ETH-Zürih Konferansları
94 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.