Evine sessizliği sokmayı unutursan en önemli şeyi eksik bırakmışsın demektir. (...) Ayırt edici tek özelliği konuşmanın olmayışıdır. Hayır, sessizlik güzel bir odada loş bir ışık, mütevazı bir oturma odasında dostanelik gibidir. Sessizlik, insanın hakkında konuştuğu bir şey değildir ama onunladır ve iyiliksever gücünü kullanır. Sessizlik, ön plana çıkartılmayan bir ton gibidir, müzikteki o temel ton. Buna temel ton denmesinin nedeni ise en altta bu tonun var olmasıdır. Bir eve sokulmuş sessizlik, ebediyetin, evi yuvaya çevirmenin sanatıdır.
Hakikat kolay kolay ve çabucak elde edilemez. Hakikate uyuyarak ya da rüya görerek de erişemezsin (...) Mevzu hakikat olduğunda bir hülasa, hakikat için mücadele etme gerekliliğini ortadan kaldıran kestirme bir yol bulunduğunu düşünmek düpedüz yanılsamadır. Yaşarken uyulacak bir hakikat söz konusu olduğunda, her kuşak ve her birey esasen en baştan başlamalıdır.
Duraklamak miskin bir istirahat değildir. Duraklamak aynı zamanda harekettir. (...) Dur durak bilmeksizin devam etmek ise dosdoğru yüzeyselliğin dipsiz kuyusuna gitmektir.
Çok iyi bir şekilde görüyorum ki önünüzde iki yolunuz var: ya bunu ya şunu yapmak. Dürüst olmam gerekirse bir arkadaş tavsiyesi olarak şunu söyleyeceğim: ha bunu yapmışsınız ha şunu, fark etmez, iki türlü de pişman olacaksınız.
Bir kitap alın elinize, varsın yazılmış en kötü kitap olsun, onu öyle bir tutkuyla okuyun ki okuyacağınız tek kitap bu olsun. Sonunda her şeyi bu kitapta bulacaksınız, yani içinizde olduğu kadarını. En iyi kitapları okusanız bile daha fazlasını elde edemeyeceksiniz.
Seçim yaparken, mesele, doğru olanı seçmekten çok kişinin seçim sırasındaki enerjisi, ciddiyeti ve samimiyeti, tutkusudur. Kişilik böyle güçlendirilir.