Zaten saygısı olmayanın sevgisi de olmaz ya hani… Benim duygularımda ikisi de var;istediğini seç al.Bir alana bir de bedava misali…
Cv
Derin bir kitap sevgisi vardı. Ona tutku demek daha doğru olur.
Reklam
Çalışma hayatının ve umumiyetle muvaffak olmanın kanunları 2
- Bir günün işini,dersini,vazifesini bitirdikten sonra ertesi günü ne iş yapacağına karar ver. Yahut hiç olmazsa çalışmaya başlamadan evvel hangi iş,ders,kitap üzerinde çalışacağını düşünüp kararlaştır ve çalışmaya bu kararla otur. - Bir işe başlamadan,bir dersi öğrenmeye,bir kitabı okumaya oturmadan evvel düşün ve çalışman için lazım olan şeyleri yanında ve elinin altında bulundur. Ta ki ikide bir kalem,kağıt aramaya kalkıp da dikkatin dağılmasın. - Çalışmaya oturduğun zaman tıpkı ateş hattında düşmanı gözetleyen bir asker gibi uyanık ol ve dikkat kesil. Ve bütün ruhi ve medeni kuvvetinle kendini işe ver. - Bir işe başlamadan evvel,o işi,dersi, vazifeyi,kitabı en kısa bir zamanda, en kolay ve en temiz bir surette nasıl yapmak,nasıl öğrenip etüt etmek mümkün olduğunu iyice düşünüp hesapla. - Çalıştığın bir iş,bir ders,bir kitap,bir yazı üzerinde herhangi bir güçlüğü yenmeden bir adım bile gerileme! Ve bil ki yılgınlık, maskeli bir tembelliktir. Gene bil ki çalışma sevgisi güçlükleri yenmekten doğar ve kuvvetlenir. Güçlüğü yenmekten hasıl olan manevi zevk, eşsiz bir zevktir. Emin ol ki harpte zafer ve işte muvaffakiyet yılmayanındır. Sebat önünde, güçlükler erir ve imkansız görünen mümkün olur.
Kitap sevgisi diye bir sevgi vardır sanırım. Ana sevgisi kardeş sevgisi yar sevgisi gibi bir sevgi. Yoksa sonradan mı uyanır? Bunu bilmiyorum. Daha doğrusu ben şöyle inanıyorum. Kitap sevgisi de bütün öbür sevgiler gibi doğuştan vardır ama uyuyordur. Onun zamanı gelince uyandırılması gerekir.
Çocuklarınıza kitap okutun, okuma sevgisi aşılayın.
Pittsburg'daki Carnegie Mellon Üniversitesi Bilişsel Beyin Görüntüleme Merkezi araştırmacılarından Marcel Just ve Timothy Keller, 8-12 yaşları arasındaki çocuklarda okumanın beyin üzerindeki etkilerini araştırdı. Bir grup okuma problemi olan çocuklardan oluşuyordu. Kontrol grubunda ise normal düzeyde okuyabilen çocuklar yer aldı.
Sayfa 64 - 65Kitabı okuyor
Reklam
"Kitap sevgisi de bütün öbür sevgiler gibi doğuştan vardır; ama uyuyordur. Onun, zamanı gelince uyandırılması gerekir."
Sayfa 42
"Ayıplama, utandırma, azarlama ve korkutmayla yetiştirilenlerin iç çocuğu kendini değersiz, güvenilmez, sevilmeye layık olmayan, ötekileştirilmiş biri olarak görür. Elinde olmadan herkese, her şeye ve hayata öfkelidir. Bu kişi maskeli, sahte, yapmacık, haset dolu, her şeyi eleştiren biri olarak hayatını sürdürecektir. İç çocuğu utanca boğulmuş kişinin sevgisi koşulludur; duygularını inkâr eder ve saklar. Ya saldırgan ya da pasif davranır."
147 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Eşekli Kütüphaneci
Yıllar sonra tekrar okuduğum bir kitap ve mücadelesine hayran aldığım Mustafa Güzelgöz. Öyle bir kütüphaneci düşünün ki eşek sırtına yüklediği tahta dolaplarla köy köy dolaşıp herkese kitap ulaştırsın. Kadınlar ve çocuklar da önceliği olsun. Ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının öncelikle okumakla olacağını ve bunu aşılaması gerektiğini bilsin. Köylere yardım edebilecek her yere ulaşsın. Sadece okuma sevgisi aşılamakla kalmasın, insanlara gelir sağlayacak yollar açsın. Kısacası herkese dokunsun. Az bile anlattım Mustafa Güzelgöz’ü. Mustafa Güzelgöz’ün hikâyesini nasıl mı öğreniyoruz? Güzel Atlar Diyarı ya da Masallar Diyarı olarak bilinen Ürgüp’e gelen Dimitrios sayesinde. Dimitrios, yıllar önce topraklarından göçe zorlanan atalarının geçmişiyle tanışmak ister ve Ürgüp’e gelir. Bu amaç onu Mustafa Güzelgöz ve oğlu Aziz Güzelgöz’le tanıştırır. Bu tanışmanın sonucu ise yeni ve güzel bir mücadele doğurur. Eserin gerçek bir yaşam öyküsünü konu edindiğini öğrenince hayranlığınız daha da artıyor. Gezici kütüphanecilikle Anadolu’yu aydınlatan Mustafa Güzelgöz’e ve onun yaşamını kaleme alan Fakir Baykurt’a binlerce alkış. Son sözüm ise mutlaka ama mutlaka okuyun, okutun.
Eşekli Kütüphaneci
Eşekli KütüphaneciFakir Baykurt · Literatür Yayınları · 20109,4bin okunma
343 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın yazarı Hanri Benazus'la ilgili birkaç bilgi vermek isterim. 1930 yılında İzmir'de doğdu. Babası milli mücadele yıllarında Basmane gar katipliği yapan bir kuvvaciydi. Kökleri Sefarad Yahudiliğine dayanır. 1937 yılında Nazilli basma fabrikasının açılışı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayanlar arasında babası ve
Yaşamın İçinden Atatürk Anıları
Yaşamın İçinden Atatürk AnılarıHanri Benazus · Bizim Kitaplar · 201536 okunma
Reklam
Atatürk ve Kitap Sevgisi
“Milli Mücadele’nin en kırılgan dönemlerinde bile eğitim kongresini toplayacak ve bunu iptal etmeyecek kadar eğitimi önemsiyor. … Ruşen Eşref, yazıhanesinin üzerinde, bir Çerkes kamasının yanında sıralanmış romanları görüyor mesela: "Şüphesiz Paşa, sükunetli dakikalarının boşluğunu edebiyatla dolduruyordu diye anlatır.”
Sayfa 348
Resim