Türkiye'nin Miladı

12 Eylül

Mehmet Ali Birand
“Bir toplumun ahlakî değerlerini hiçe sayarak o toplum idare edilemez.”
Sayfa 28·Kitabı okudu
Alıntı
Kenan Evren: “Yani Atatürk yapmıştır diye hiçbir şeye el sürülmeyecek mi ?” (!)
Sayfa 157·Kitabı okudu
Alıntı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Sağda üçüncü partiyi ise Turgut Özal kurdu. Demirel'e abi diye hitap eden Özal, şimdi abisinin tapulu arazisine gecekondu yapıyordu.
Sayfa 257 - Doğan Kitap·Kitabı okudu
Necdet Calp
"Efendim Özal bir havalara girmişti. Hem komünist, hem sosyal demokrat, hem sağcı her şey oluyordu. Nereden oy gelecekse oyum diyordu. Ben de kızıyordum bu ne biçim particilik diye, her şeye benim diyor. Oy gelecek şeye benim diyor diye kızıyordum açık oturumda."
Sayfa 271 - Doğan Kitap·Kitabı okudu
Bu dönemde gazeteler toplam 300 gün kapatıldı. - 400 gazeteci hakkında dava açıldı. - 31'i cezaevine girdi. - Haklarında verilen ceza 3315 yılı geçiyordu.
Sayfa 214 - Doğan Kitap·Kitabı okudu
Ecevit'in Kıbrıs Harekâtı hakkındaki sözleri.
"İnsanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunacağımıza inanıyoruz. Umarım ki kuvvetlerimize ateş açılmaz ve kanlı bir çatışmaya yol açılmaz. Biz aslında savaş için ve yalnız Türklere değil Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz."
Sayfa 39 - Doğan Kitap·Kitabı okudu