Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Avrupalı Gözüyle

1683 Viyana Kuşatması

İsabella Ackerl

1683 Viyana Kuşatması Gönderileri

1683 Viyana Kuşatması kitaplarını, 1683 Viyana Kuşatması sözleri ve alıntılarını, 1683 Viyana Kuşatması yazarlarını, 1683 Viyana Kuşatması yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İmparatorun kaçışı doğal olarak kentte gizli kalmadı. Sarayın kaçışı üzerine halkın akıl almaz şaşkınlığını görgü tanıkları şöyle anlatıyor: "Majesteleri, 200 Zırhlı Süvari eşliğinde yola çıktı, aceleyle Linze doğru gidiyordu, yolda avam tarafından ve köylülerce küfürler ediliyordu, ama Majesteleri büyük bir sabır göstererek hiç kimseden intikam almadan yoluna devam etti."
Türklerin Viyana Taraflarına Geldiğini Haber Alan Vatandaşlar
7 Temmuz'dan sonraki kaçma hareketi oldukça büyük olmalıydı. Söylenenlere bakılırsa 30 000 vatandaş panik halinde kenti terk etmişti.
Reklam
183 syf.
·
Puan vermedi
Eğer tarihi seviyorum, özellikle belirli savaşların zamanının havasını ve belgelerine dayanarak yazılmış olan eserleri okumak istiyorum diyorsanız gözü kapalı olarak alıp okumanızı önereceğim eserdir. İçerik olarak her detayı ve hikayeleştirilmiş havası ile okuyucuya bilgisini sıkmadan sunan bir eser.
1683 Viyana Kuşatması
1683 Viyana Kuşatmasıİsabella Ackerl · Alp Yayınevi · 20073 okunma
XVII. yüzylın sonlarında yenilen Türk motifinin zararsız bir moda olduğunu kabul etmek gerekir. Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" veya TÜRK EFSANESI, Aydınlanma döneminin Opera Figürü olduğu gibi. Türk efsanesinde bu motifin önemli bir rolü olmasa da "ALA TURKA" döşenmiş odalar ve Türk savaşından hatıra eşyalar toplama geleneği de moda haline gelmişti. Bu kolleksiyonculuğu, Türk savaşları tarih-inde yapilan çatışmalardan elde edilen ganimetlerden oluşturduğumuz eşyaların toplanmasina borçluyuz.
Sayfa 175Kitabı okudu
XVII. yüzyıl hangi gelişmeleri Türk savaşına borçludur? Avusturya eyaletleri için Balkan ülkelerini tanıma olanağı sağladılar. Özellikle posta kurumunun ve bilimsel haritacilığın gelişmesiini sagladılar. Leander Anguissola, Luigi Ferdinando Marsigli ve Daniel Suttinger gibi isimler 1683 olaylarına bağlı olarak sürekli anılacaklar. Daha önce de belirtildiği gibi savaş sanatında da Türk savaşı topçuluk konusunda savas tekniği açısından önemli iyileştirmeler sagladı. Imparatorhuk ordusunun üstün seviyesini birinci dünya savaşına dek korumasını sağladı. Askeri unsunlar konusunda söz ederken yeniçeri müziğinden söz etmemek olmaz. Yeniçeri müziği etkisi, bugünkü askeri müzik üzerinde hala varlığını sürdürmektedir, özellikle davullar. XVIII. yüzyılın Türk Marşları her zaman Türk Müziği ile ilintilenemez. Bu marşlar daha çok o zamanın modasıydı.
Sayfa 175Kitabı okudu