BEN neslinden BİZ nesline bir geçebilsek!(Şimdi de dahil)
_"...her yerde aynı sağlam, yenilmez figür vardı, çalışmaktan ve doğurmaktan, beşikten mezara kadar didinip durmaktan çirkinleşmiş, hâlâ şakıyan insan vardı.O kudretli rahimlerden bilinçli varlıkların doğacağı bir gün gelecekti.Siz ölüydünüz, geleceksen onlarındı.Fakat onların vücudu canlı tuttuğu gibi sizde zihni canlı tutsaydınız ve iki kere ikinin dört ettiği sizden sonrakilere aktarsaydınız bu geleceği paylaşırdınız."
Sayfa 280 - Alfa·Kitabı okudu
Öz'ünü kaybetmek!
"Biz düşmanlarımızı yok etmeke kalmaz onları değiştiririz."
Sayfa 319 - Alfa·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Cehalet güçtür bölümünden (ikilidüşün)
"Gerçek olduğuna sahiden inanırken kasıtlı olarak yalan söylemek, uygunsuz gerçekleri unutmak, sonra, yeniden ihtiyaç duyulduğunda -yararlanılacak süre boyunca -kullanımda tutmak üzere yeniden hatırlamak, bir yandan nesnel gerçekliği inkâr ederken bir yandan da inkâr ettiği gerçekliği hesaba katmak -bunların tümü kaçınılmazdır.İkilidüşün kelimesini kullanırken bile ikilidüşün uygulamak gereklidir."
Sayfa 271 - Alfa·Kitabı okudu
Alıntı
"Devrimden önceki yıllar hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.Bütün kayıtlar ya yok edildi ya çarpıtıldı, bütün kitaplar yeniden yazıldı, bütün tablolar yeniden yapıldı, bütün heykellere caddelere ve binalara yeni isimler verildi.Ve bu süreç her gün, her dakika devam ediyor.Tarihin sonu geldi.Partinin her zaman haklı olduğu sonsuz bir şimdiden başka bir şey yok."
Sayfa 199 - Alfa·Kitabı okudu
Alıntı
"Herkes Partisinin dayattığı yalanlara inanırsa _bütün kayıtlar aynı şeyi söylüyorsa _ o zaman yalan tarihe geçiyor ve hakikât oluyordu.'Geçmişi kontrol eden', diyordu Parti sloganı, 'geleceği kontrol eder.Şimdiki zamanı kontrol eden geçmişi kontrol eder.'"
Sayfa 55 - Alfa·Kitabı okudu
Alıntı
"Artık ne yaptıklarıyla ilgilenen, ne de tele ekrandan ona bağıran vardı. Arada sırada, belki haftada iki kez, Doğruluk Bakanlığına giderek tozlu bir odada, biraz çalışıyordu; eğer yaptığı işe çalışmak denilebilirse elbette. Yenikonuş Sözlüğünün on birinci baskısının hazırlanmasında karşılaşılan güçlükleri çözümlemek için kurulmuş olan sayısız kuruldan birine yardımcı kurullardan birinin yardımcı kuruluna atanmıştı. Geçici Rapor adlı bir şeyin ortaya çıkarılması için uğraşıyorlardı, ama rapor ettikleri şeyin ne olduğunu henüz bulabilmiş değillerdi. Virgüllerin parantezin içine mi, yoksa dışına mı konulması gerektiği sorunuyla ilgili bir şey olabilirdi. Kurulda çalışan dört kişi daha vardı, onlar da kendisine benzer kişilerdi. Bazı günler buluşup sonra yapacak bir işin bulunmadığını açık gönüllülükle birbirlerine söyleyerek ayrılıyorlardı. Ama bazı günler istekle işlerinin başına geçiyorlar, tanımlar hakkında tartışıp uzun yazılar hazırlıyorlardı. Sonra bir anda cansızlaşıp, hayaletler gibi, ilgisiz gözlerle birbirlerine bakakalıyorlardı."