Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk

Nejat Tarakçı

20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk Gönderileri

20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk kitaplarını, 20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk sözleri ve alıntılarını, 20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk yazarlarını, 20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
192 syf.
·
Puan vermedi
Üstün! ÖNDER! YİĞİT! US YETİSİ VARABİLİNİLECEK EN ÜST DÜZEY!
Ulus olarak tek sorunumuz var!? Ne mi? Çok yüksek oranda Başbuğ ATATÜRK'ü tanımayan yurttaşlarımız var! O nedenle iki yakamız biraraya gelmiyor! Betik olağanüstü! Kutluyorum! Kesinlikle okunması gereken bir betiktir. Alıntılar, yorumlar ve inceleme bilimsel bir çalışma olduğunun göstergesidir.
20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk
20. Yüzyılın Strateji Dehası AtatürkNejat Tarakçı · Truva Yayınları · 201117 okunma
Üstün!
TÜRK DEVRİMİNİN FİKİR VE AMACI: Fransa İhtilali bütün dünyaya hürriyet fikrini aşılamıştır ve bu fikir halen esas kaynağı bulunmaktadır. Fakat bu tarihten beri insanlık ilerlemiştir. Türk demokrasisi Fransız İhtilali’nin açtığı yolu takip etmiş lakin kendine özgü öne çıkan özelliği ile gelişmiştir. Zira her millet inkılabını, içtimai toplumsal
Reklam
192 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Kitabı okuduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar büyük ve Dünya çapında bir lider olduğunu bir kez daha gördüm. Öngörü ve zeka kapasitesini bu derece mükemmel kullanan dünya da çok az sayıda lider vardır ki Atatürk bunların en başında gelmektedir bu öngörüsü ve zekası ile ülkesini bir çok devlet tarafından işgal etmek isteyen güçlere karşı mükemmel bir şekilde savunmuş ve bunun sonucunda başarıya ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk sadece cephede bu üstün özelliklerini kullanmamış aynı zamanda savaştan sonrası içinde ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak buna göre adımlar atmıştır bu adımların sonucunda ise artık Güçlü Türkiye devletinin meydana getirmiştir. Durup düşündüğümüz zaman dönemin şartlarını da göz önüne alırsak Mustafa Kemal Atatürk yapılabilecek bütün fedakârlıkları ülkesini için yapmış ve ülkesini içinde bulunduğu girdaptan çıkararak üst düzey bir devlet haline getirmiştir. Bir kez daha ülkemiz için canını hiçe sayıp her zaman ülkemizin geleceğini düşünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun.
20. Yüzyılın Strateji Dehası Atatürk
20. Yüzyılın Strateji Dehası AtatürkNejat Tarakçı · Truva Yayınları · 201117 okunma
Bir Iraklı devrimci, anılarında 1933 yılında Bağdat'ta ki lisede öğretmeninden şunları dinlediğini anlatıyor " Demir ve ateşle ölmek mesleğinde pişmeyen bir ulus, atların nalları ve yabancı askerlerin postalları altında ölmeye mahkumdur.Eğer yaşamak bir hak ise,kendini savunmak için öldürmek de bir haktır. Eğer Mustafa Kemal'in emrinde Anadolu'daki devrim için ölüm mesleğinde eğitim görmüş kırk bin subay olmasaydı. Türkiye'yi 20. Yüzyılda Yavuz Sultan Selim'in zaferlerini canlandırırken göremezdik.
Mimber gazetesi: - En doğru politika hangisidir? Mustafa Kemal Atatürk: - Güç politikası! Amma askerlik gücü değil. Bilim, kültür, ahlak gücü!.. Askerlik sonra gelir.
Sayfa 171Kitabı okudu
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
Reklam
''Yeryüzünde ne zorba vardır ne köle, sadece kendilerine baskı yapılmasını hoş gören insanlarla, böyle bir şeyi hoş görmeyen insanlar vardır. Türkler bu ikinci kategoriye girerler. Kendi işlerini kendi görecek kadar büyüktürler.'' Ruslara verilen bir şölende Mustafa Kemal'in Rus temsilcisine söyledikleri.
Gerçekçilik bu demektir. Ne bulutlarda gezeceksiniz, ne de kafanızı toprağın içine gömeceksiniz, yani etrafa bakacaksınız.
Ulus Devlet
Devrimlerin kalıcı olabilmesi için, halkı birleştirecek ortak değerler yaratılması gerekiyordu. Önce devlet kuruldu sonra ulus yaratıldı.
15 yılda yaptıklarının temeli o kadar sağlamdır ki, bu zamana kadar çeşitli karşı stratejilere rağmen hâlâ varlığını koruyabilmektedir.
Reklam
''Türk öğün, çalış, güven''
Güven Aşılama (Attilâ İlhan) ''Her şeyden önce kendimize güvenmeliyiz. Yeniler bilmez. Cumhuriyet, ilk nesillerini ısrarlı bir güven aşılama kampanyasıyla yetiştirmiştir. Sonraları çoğumuzun alay ettiği, Bir Türk dünyaya bedeldir, Türk öğün, çalış, güven vb. sloganlar Mustafa Kemal tarafından bilinçli olarak ortaya atılıyor, bununla, yüzyıllardır birbirini izleyen sürekli yenilgilerin bunalttığı Türk insanının başını dik tutmasını öğrenmesi amaçlanıyordu. Çünkü Mustafa Kemal Paşa bir şeyi çok iyi anlamıştı: Bağımsızlıkla bir ulusun kendine güveni arasındaki ilişkiyi. Kendilerine güvenemeyen uluslar, öteki ulusların oyuncağı oluyorlardı.''
1918'de savaşın bitmesinden sonra Fethi Okyar'ın bir aralık çıkardığı Mimber gazetesi, Mustafa Kemal'e sormuştu: 'En doğru politika hangisidir?' ''Güç politikası! Amma askerlik gücü değil! Bilim, kültür, ahlak gücü!.. Askerlik sonra gelir.''
''Özgürlüğü denemek için önce özgürlüğü vermek gereklidir.'' - Atatürk
''Bir ulus etkilenmekten kurtulup etkileyici hâle gelirse dünya ortasında tam bağımsızlaşır.''
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.