14 Temmuz 2025
Patara Kitap
Sıralamalar

2025 177. kitabı
3 Gün3 Gün Zinet KulaZinet Kula Aren in hayatı,doğduğunu günden itibaren susturulmuş,ağlamaktan içi kurumuştu.Evlerinde şiddet ayin gibiydi.Üvey babasının evde estirdiği terör sonrası annesi iki çocuğunu hiç
2025 39. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 15:19
“Ben adalet aramadım . Adalet , bizim gibiler için yoktu zaten . Ben… dengeyi aradım . Kimin maskesinin altında bir canavar varsa , ben onu yüzeye çıkarttım .” Baş karakterimiz Arem. Yaşadıklarından ve çevresinde yaşanan kötü olaylardan sonra adalet aramaya başlar ve bu adaleti kendi elleriyle sağlamayı amaçlar . Ö.ldürmek için seçtiği kişiler farklı yerlerde , farklı mevkide ama tek ortak noktaları var : adi birer pislik olmaları . Birer birer herkesin intikamını almaya başlar . Bir anda onun gibi cinayet işleyen biriyle karşılaşır sonrası mı ? Soluksuz okuyacağınız bir hikaye… Az kelime ile çok şey anlatan sarsıcı bir eser . İnsan okurken kötülerden , çocuklara yapılanlardan ve böyle bir dünya da yaşayıp elimiz kolumuz bağlı oturmaktan nefret ediyor . “Bazı ruhlar , bu dünyaya ait değildir. Bu yüzden yalnız giderler . Ama yalnız ölmezler .”
2025 132. kitabı
3 Gün| Zinet Kula #kitapyorumu 3 günlük ömrü kaldığını öğrenen Aren, kalan günlerini değerlendirmek ister. Hayatının son günlerini sevdikleriyle değil, başkaları tarafından acısı görülmeyen, duyulmayan kişilerin derdine çare olmak ister. Bunu ise can yakanların canını alarak yapar, korkmadan, gözünü kırpmadan adım adım işler cinayetlerini. Neredeyse olmayan adalet sistemini yeniden oluşturmaya başlamıştır ama bu sistemde suçlunun cezası hapis değil ölümdür, Aren ise ölüm meleği. İlk cinayetlerinde tek başınaydı önce S katıldı kendisine, sonra bu yola baş koymuş yeni kişiler. Gölgelerin Çetesi oldular, canı yanan kadın ve çocukların koruyucuları, onların intikamını alanlar oldular. Daha önce böyle kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Okurken o kadar rahatladım ki anlatamam size... Tacizci, tecavüzcü ve şiddet uygulayanların hakkettiğini bulması beni mutlu etti. Hiç değilse kitapta hakettiklerini buldular. Yazarımızı da tebrik etmek isterim çok güzel bir şekilde kaleme almış kitabını. Okurken sıkılmıyorsunuz aksine heyecan yapıyorsunuz. Son olarak bittiğinde üzüldüğümü söylemeliyim
2025 51. kitabı
3 Gün "Ve ben... artık sadece yaşayan biri değildim. Ben, karanlığın içindeki akıl... Sessizliğin içindeki cehennemdim."
2025 34. kitabı
Bir gün sadece 72 saat ömrünüz kaldığını öğrenirseniz ne yapardınız? Çığlık atmayı öğrenememiş bir çocuk olarak büyüyen Aren, adaleti dağıtmaya karar verdi Toplumda “saygın” kişiler olarak yer alan çürümüş ruhları temizleme vaktinin geldiğine inanıyordu Aren. Bu temizlik operasyonunda karşısına çıkan S ve sonrasında aynı yolda ilerleyen diğerleri… Dezin, Noa, Luka, Mahir, Yuna, Zafer… Artık hiçbiri yalnız değildi. İkimiz de biliyorduk: bu adalet mahkeme salonlarında olmuyordu. Bazı dosyalar ancak karanlıkta kapanıyordu. Ve bazı cezalar ancak sessizce dağıtılıyordu. Devletin dağıtamadığı adaleti dağıtan bu çete #gölgeadalet kimilerine umut olurken kimilerine korku salıyordu Onlar sessiz çığlıkları duyulur, üstü örtülenleri görünür kıldılar Sen hangisini temizlemek isterdin? Ellerini mi, vicdanını mı?
2025 47. kitabı
Merhabalar Aren'in hikâyesi bir çocuğun susturulmuş çığlığıyla başlıyor. Üvey babanın yumruklarına, annesinin arkasına bile bakmadan gidişine ve Sema'nin acı dolu sessizliğine tanık
2025 22. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 11:23
Baş karakterimiz Aren,çocukluğunda üvey baba zorbalığı görmüş,annesi terk edip gitmiş,kardeşini tacizden kaybetmiş ve yetimhanede büyümüş karanlık bir geçmişe sahip.3 gün kalmıştı. Ölecekti. Ama o zaten yıllar önce ölmemiş miydi? Kendi gibi susturulan çocukların sessiz çığlıklarına ses olacaktı. Aren, adaleti sağlamak için toplumda saygın olarak anılan ama aslında içi çürümüş pislilikleri ortadan kaldırmak için bir temizliğe başlar. Bu temizliğe onunla aynı acıları yaşamış kişiler eklenir artık yalnız değildir, bir çete olurlar. Mahkemeler, susarak susturarak adaleti sağladığını zannederken bir çok masum insanın acısına sebep olarak ortaya Aren gibi adaleti sağlamak isteyen gölgeler çıkarıyor. Aren ve çetesi kendi çapında çok haklı ama sonuç olarak yaptıklarını doğru bulmuyorum. Keşke adalet gerçekten sağlansa da bu kadar masum insan mağdur olmasa hayatları son bulmasa. Adaleti kendi elleriyle sağlamaları bana biraz Baltalı Hano kitabını da anımsattı. Bu kitap bir çırpıda okunacak kadar kısa ama bitirdiğinde boğazında bir düğüm bırakacak kadar ağır. Yazarın dili sade ama vurucu.Karakterlerin iç dünyasını,geçmiş travmalarını okura etkileyici bir gerçeklikle aktarmış. Yazar, üç günün içine bir hayatın ağırlığını sığdırmış, çarpıcı bir kapanışla kalbine dokunup seni kendi iç sessizliğinle baş başa bırakıyor.
Polisiye / Gerilim