Puan

8.310 üzerinden
136 kişi
2024 88. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2024 19:14
3096 GÜN-NATASCHA KAMPUSCH,269 sayfa, Biraz geçmişe gidelim. On yaşındayken neler yapıyordunuz, ne tür korkularınız vardı, sevilen bir çocuk muydunuz,anne babanız sizi seviyor muydu, peki
3096 GünNatascha Kampusch · Pegasus Yayınları · 2015313 okunma
Bu kadar tepkili olmam doğru değil, ama tepkiliyim işte :D
2022 6. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 00:13
Sahi kaçınız benliğini kaybetmeden sorunlarına karşı direndi? Dürüst olun! Peki, ya siz erkekler; duygusallığınızda kadını bir partner öfke patlamalarınızda ise kadını bir köle olarak görmekten ne
2024 27. kitabı
3096 GÜN & NATASCHA KAMPUSCH Gerçek bir direnişin öyküsü İlk olarak şunu bilmenizi istiyorum. Bu kitapta anlatılan şeyler gerçek ve yaşayan kişi de kitabın yazarıdır. Yıl 1998, 10 yaşındaki Natascha ilk kez evinden okula yürümek için izin alıyor. İlk adımları ürkek ama artık büyüdüğünü kendine ve diğer herkese göstermek istiyor ve o yüzden o beyaz arabayı görüp karşı kaldırıma geçme dürtüsüne direniyor ve başı dik bir şekilde yoluna devam ediyor. Ancak o beyaz arabanın sahibi Natascha’nın 3096 gününü çalıyor… Onu kaçıran adam sürekli ailesinin onu aramadığını,kimsenin onu sevmediğini ve istemediğini her fırsatta söyler. Böylelikle amacı onu duygusal olarak yıkmak ve kendine mecbur etmektir.Aradan geçen yıllar içerisinde Natascha 12 yaşına geldiğinde bu kez adamın taciz ve işkenceleri başlar. Sesini çıkardığı anda ya kafasına yumruk yer ya da kasıklarına tekme. Çeşitli akıl almaz işkence ve tacizlere uğrar.Sonunda 18 yaşına geldiğinde bir şekilde ordan kaçar ve esareti son bulur. Bakalım onu kaçıran adam yakalanıp hakettiği cezaya çarptırılacak mı? Ve en önemlisi Natascha eski günlerdeki gibi olabilecek mi? Dilerim hiç bir çocuk böyle bir olayla karşı karşıya gelmesin. Hem fiziksel hem de psikolojik bir direnişin hikayesini okumak isteyenlere öneririm. İlgilenenler, kitapla aynı ismi taşıyan filme de bir şans verebilirler.
Elveda Natascha
2021 26. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 19:13
Elveda Natascha... Başta şunu söylemeliyim ki kitaptan çok etkilendim. Lise döneminde bir çok polisiye, gerilim romanı okuyan biri olarak her sayfayı çevirdiğimde heyecanlandım.. Kitabın her sayfası gerilim ve adrenalin doluydu. Natascha'ya ve onun 8 sene boyunca çektiği acıları okurken insan haline şükrediyor resmen,mutlaka okumanız gereken bir eser..
·272 syf.·
2020 63. kitabı
İlk olarak şunu bilmenizi istiyorum. Bu kitapta anlatılan şeyler gerçek ve yaşayan kişi de kitabın yazarıdır. Natascha 10 yaşında küçük bir kızdır. Yaşadıkları bölge tehlikelidir. Bu yüzden annesi