Puan

291 kişi
Çok Büyük Meseleleri Tartışan Uçuk Kaçık Roman: 7
Puan vermedi·232 syf.·
2022 4. kitabı
Şu ana kadar okuduğum en ilginç Türk romanıdır 7. Üzerine düşündükçe farklı çıkarımlar yapılmasına olanak sağlayan, çok katmanlı ama aynı zamanda 'uçuk ve alaycı' olması ile şahsına münhasır bir eser. Din, yaşamın anlamı/ anlamsızlığı, varoluş, mutluluk üzerine hem ciddi hem de ciddiyetsiz tartışmalar var:) Yazarın hem karakterleriyle, hem okurla, hem de kendiyle hikaye içinde sürekli oynaması çok zekice. Sonuç olarak çok ilginç bulmakla birlikte, ben beğendim. Yazarın dünya görüşünü, felsefesini anladım. Genel okuyucuların böyle bir meseleyi yok efendim mındar etmiş, niye daha ciddi anlatmamış, neden cinsellik bu kadar ön planda gibi ifadeler kullandığını görmek dahi yazarı anlamadıklarına bir işaret. Anlatıdan bağımsız gibi duran aşırı cinsellik tasvirleri de yazar tarafından bilinçli yapılan bir durum. Yok genç yaşında yazmış, ergenlik düşleri bunlar gibi ifadeler çok yersiz. Esas 4-5 yerde geçen aşırı cinsellik tasvirleri dışında kendini anlatıya veremeyen, aklı fikri bu sayfalarda kalanlara sınırlarını göstermek istemiştir yazar. Bu tarz cesur anlatıları, deneysel yazıları seviyorum. Çeşitlilik, farklı bakış açıları iyidir.
2022 23. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2022 03:10
Kitabı yıllar önce bir kitapçıda dolanırken görüp, kapak tasarımını ilginç bulup, 6-45 yayınlarından olduğunu da görünce aslında hiç fikrim olmadan almıştım. Nedense elim gitmedi, uzun süre okumadığım kitaplar arasında varlığını sürdürdü kendisi. Ta ki 3 gün öncesine kadar. Ama düşünüyorum da ilk aldığım dönemde okumuş olsaydım şu anda çıkardığım anlamları çıkaramadan okuyup belki de yarım bırakacaktım. Kitaba başladığımda dilini görüp ufak bir şaşkınlık yaşadım diyebilirim. Senaryo okumalarına alışık bir insan olarak roman dili ile senaryo dilinin karıştığı bir anlatım görmek, bazı sayfalarda sahnelerin bir ekrandan izleniyormuş gibi açılarına varıncaya kadar tasvir edilmesi beni şaşırttı. Aslında sonradan öğrendim bu kitabın başta bir film senaryosu olarak yazılıp, filmi yapılamayınca yazarın hiç olmazsa kitap olarak basmak istemesini. Filmi yapılsaydı nasıl olurdu diye düşündüm sonrasında. Tartışmalara yol açan ve zor anlaşılan bu nedenle belirli bir grup tarafından çok sevilip belirli bir grup tarafından fazla cinsellik bulunduğu ve dini tiye aldığı gibi yüzeysel yargılarla yerden yere vurulacağından eminim. Tıpkı kitaba yapıldığı gibi. Kitaptaki cinselliği çok abartılı bulduğumu söyleyemeyeceğim. Evet sonlara doğru bu durum sertleşiyor ama kitabın akışında bunun böyle olması belki de bir gereklilik, özellikle minibüs kısmı; ilk anda dehşete düşürse de o ilk anı atlatıp düşününce yazarın yapmaya çalıştığı şeyi fark ediyor insan. Cem Akaş'ın zeki ve farklı bir yazar olduğu kitapta bunun gibi yakalanan anlarda iyice anlaşılıyor bence. Daha 24 yaşındaymış bu kitabı yazdığında kendisi. Bunu duyunca da ekstra takdirimi kazandı yazar ama sanırım kitapta bazı yerlerin biraz toy hissettirmesi de bu yüzden. Ama genel anlamda kitabın düşüncesini, kurgusunu, akışını,
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2023 2. kitabı
Bu adam kitap yazdıysa herkes yazabilir. Her önüne gelen kitap yazmamalı. Tamamen zaman kaybı. Kitabı okuduğunuzda sadece ebeveynlerine isyan eden cahil asi bir gençlik edasıyla yazılan bir kitap göreceksiniz. İsim seçimleri bile akla gelen ilk isimler. Hakan ve Yağmur.
Düşünce
2024 157. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2024 16:45
Yazarın tarzı çok farklı. Eski kitaplarına, kararkterlerine gönderme içeriyor. Bu yüzden kitabı çok anlayabildiğimi söyleyemem ama konu olarak; gizli bir örgütün perygamberlerini bulma hikayesi olarak görebiliriz. Bol sevişme sahnesinin olduğu, kelime şakalarının çokça kullanıldığı bir kitap. Sevişme sahnelerinden hiç rahatsız olmadım ama bazı kelime şakalarından rahatsız oldum. Çocuklar bile yapmaz denir ya o biçimdeydi. Neyse konu değişik, anlatım biçimi değişik, tarzı değişik ve bütün bunlara rağmen çok hızlı okuyabildiğiniz, sayfa sayısı olarak uzun gibi gözükse de kısa bir kitap.
7Cem Akaş · Can Yayınları · 2020648 okunma
2022 65. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2022 18:47
Çok ilginç bir kitap #k:196140. Öncelikle konudan biraz bahsedeyim. Hakan ve Yağmur bir kitapçıda karşılaşır. Hakan'nın sorduğu kitap ve kurduğu cümlelerden yola çıkarak Yağmur Hakan'ın kendisinin de üye olduğu Kronk dinin 2. Peygamberi olduğuna inanır. Yağmur 1. Peygamberin sağ kolu ve bundan sonra 2. Peygamberin de sevgilisi olur. Kitabın anlatım şekli, zaman algılarıyla oynayışı ve sonundaki bitiş şekli kafamı çorba edince yazarı araştırdım:) ve bu kitabın aslında Cem Akaş film senaryosu olarak yazmış .Ama filmi çekemeyince ziyan olmasın bu hikaye demiş ve kitaba çevirmiş. Kitap aşırı müstehcen bulunduğu için bir çok yayınevi kabul etmemiş. Kitabı zaten okumuyorsunuz da seyrediyormuşsunuz hissi yaratıyor. Hakan karakteri daha önce yazarın 1990 larda yazdığı * Tanrıların Da Burnu Kaşınır* adlı kitabında yer almış. Farklı bir kitap okumak istiyorum diyenlere tavsiye edilir:) keyifli okumalar
7Cem Akaş · Can Yayınları · 2020648 okunma