Psikoterapistler Serisi

9786256051904
Sıralamalar

2025 11. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2025 00:59
Bilişsel Davranışçı Terapi'nin (BDT) kurucusu Aaron T. Beck'in erken dönem hayatından başlayarak hayatını ve çalışmalarını kronolojik olarak ele alan, BDT ekolü üzerine bilgi edinmek isteyen kişiler için oldukça faydalı bir kitap hazırlanmış. Psikoloji gibi zamanla kuramların güncelliğini yitirebildiği bir alanda bu şekilde kronolojik ele alımlar, değişimleri takip edebilmek adına oldukça kıymetli. Benim gibi farklı ekollerde çalışan psikologlara veya psikoloji öğrencilerine uygun bir başlangıç kitabı olacağını düşünüyorum. Psikoloji bilimiyle hiç alakası olmayan biri okurken biraz zorlanabilir ancak psikopatolojik hastalıklar ve BDT üzerine giriş seviyesinde bilgisi olan okuyucular da rahatlıkla okuyabilir.
Aaron T. BeckM. Hakan Türkçapar · Destek Yayınları · 202328 okunma
2025 18. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2025 20:37
Bilişsel terapi ve kurucusu Aaron T. Beck hakkında özet niteliğinde bir kitap. Temeli olan biri bir oturuşta hatırlatma niteliğinde bitirebilecekken, henüz temeli olmayanlar örneğin öğrenciler için Beck ve bilişsel terapiyi ortaya koyma süreci hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak bir metin.
Aaron T. BeckM. Hakan Türkçapar · Destek Yayınları · 202328 okunma

M. Hakan TürkçaparYazar · 10 kitap
1966 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1983 yılında Ankara Mimar Kemal Lisesini bitirdi. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesinden Tip Doktoru olarak mezun oldu.1995'de Psikiyatri uzmanı 2000 yılında da Psikiyatri alanında Doçent unvanı aldı. Doç. Dr. TÜRKÇAPAR 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia’daki Beck Enstitusunde gördüğü Bilişsel Terapi eğitiminin ardından, 1999 yılında New York’taki Ellik Enstitüsüne devam ederek Düşünsel Duygulanımcı Davranış Terapisi alanında eğitime katılıp bunu basarıyla tamamlayarak Primary Certificate aldı.2002 yılında başvurduğu Academy of Cognitive Therapy (ACT) tarafından Bilişsel Terapist olarak sertifikalandırılan Dr. TÜRKÇAPAR, alanda yaptığı çalışma ve katkılar nedeniyle ayni yıl Akademinin fellowlari arasına seçildi ve 2005 yılında Akademinin sertifikasyon değerlendirme komitesine alındı. 2002 yılında Sosyal Antropoloji alanında Bilim Uzmanı, 2009 yılında Doktor unvanını alan Doç. Dr. Hakan TÜRKÇAPAR halen Ankara Dışkapı Hastanesi 2. Psikiyatri Klinik Şefliği, Ankara Compos Mentis Psikiyatrik Eğitim ve Araştırma Merkezi Bilişsel Terapi Eğitim Yöneticiliği görevlerini yürütmektedir.