Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Açılın Gençler Geliyor

Fatoş Karahasan

Açılın Gençler Geliyor Gönderileri

Açılın Gençler Geliyor kitaplarını, Açılın Gençler Geliyor sözleri ve alıntılarını, Açılın Gençler Geliyor yazarlarını, Açılın Gençler Geliyor yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanların elleriyle yarattığı sanat çalışmalarının beyinleri üzerinde uyarıcı etkisi vardır. Çocuklarımızın hayal gücünü artırmak için, onları bir bilgi okyanusunda boğmaktan ve çoktan seçmeli soruların hücrelerine hapsetmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Çocuklar oynayarak gelişir. Gençler yaratıcılıkla beslenir. Sanat eğitimi bir lüks değil, uygarlığın gelişmesi, bilimin yeşermesi için her şeyden önce fiziki bir zorunluluktur.
Sayfa 182Kitabı okudu
İnsan beyninin yaratıcılığı ile sanat arasındaki bağlantının gücü bilinen bir gerçektir. Beyinde farklı bakış açıları birleştikçe, yeni bağlantılar oluşur. Bu yeni bağlantılarsa, yeni fikirlerin doğmasına zemin hazırlar. Sanat ve bilim birbirini destekleyen bir bütündür.
Sayfa 181Kitabı okudu
Reklam
Hata yapmaktan korkmayan ama hatalarından ders alan insanlar başarılı oluyor. Denemekten kaçan, hata yapınca kendisini ya da çevresini suçlayanlar hayatın dışına itiliyor.
Sayfa 178Kitabı okudu
Z Nesli bir içerik okyanusunda büyüdüğü için, odaklanma ve dikkat becerilerinde önemli bir düşüş söz konusu. Yaklaşık 2,8 saniye olan dikkat eşiği onları daha sabırsız yapıyor. Görsellere ve sese daha fazla tepki gösteriyorlar. Kısa, basit ve interaktif içerik seviyorlar.
Sayfa 148Kitabı okudu
Türkiye’deki gençler, aileleri ve yakın çevrelerinin sağladığı konfor alanında, bazı sınavlarda yüksek puan almak ve bir diploma sahibi olmak hedefiyle yaşıyorlar. Öğrenciler arasında kıyasıya bir yarış söz konusu. Sınavlarda, yüz binlerce yaşıtı arasından sıyrılarak öne çıkma zorunluluğu gençler üzerinde büyük bir baskı yaratıyor. Çoktan seçmeli sınavlara hazırlanırken sanata, spora veya toplum yararına projelerde yer almaya vakit kalmıyor. Bu da gençlerin iletişim ve kriz çözme becerilerinin gelişmesini engelliyor. Dolayısıyla gençler iş yaşamına başladıklarında birlikte yaratma, birlikte üretme ve takım çalışması süreçlerinde zorlanıyorlar.
Sayfa 146Kitabı okudu
Gençler gündem dışında kalma endişesiyle, sürekli sosyal mecrada olup biteni takip ediyorlar. Bu kaygıya, İngilizce “Fear of Missing Out” (gündemi kaçırma korkusu) tanımının baş harflerinden oluşan FOMO adı veriliyor.
Sayfa 137Kitabı okudu
Reklam
Öte yandan, ünlülerin ve arkadaşlarının Instagram, Snapchat, Facebook, YouTube paylaşımları gençlerin kendilerini değersiz hissetmelerine neden oluyor. Ergenlik döneminde ki gençlerin, yüzde 42’si sosyal medyanın ruh halleri üzerinde doğrudan etkisi olduğunu dile getiriyor. Bu oran, sosyal medyanın gençlerin özgüvenleri üzerindeki olumsuz etkisinin yüksekliğinin altını çiziyor.
Sayfa 133Kitabı okudu
Öğretmenlere göre, öğrencilerin internette araştırma yapması yararlı. Ancak dijital teknolojiler öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Öğretmenlerin yüzde 87’si “bu teknolojilerin öğrencilerin dikkat eşini düşürdüğünü ve çok kolay dikkati dağılan bir nesil yetiştirdiğini “söylüyorlar. Yüzde 64’ü de dijital teknolojilerin “akademik olarak öğrencilere yardım etmekten çok, dikkatlerini dağıttığını” belirtiyor.
Sayfa 132Kitabı okudu
Genç bireylerin duygu, düşünce ve isteklerini açıkça ifade edememeleri ve çatışmadan kaçınmaları bir stres kaynağı. Kendi istekleri ve ailenin istekleri arasında kalmak ve kendisini ebeveynlere karşı borçlu hissetmek, özünde gençlere kendilerini suçlu hissettiren bir durum. Anne ve babanın yaptığı “fedakarlığın” altında ezilme duygusu, gençlerin ergenlikten çıkıp yetişkinliğe geçmelerini de güçleştiriyor.
200 syf.
7/10 puan verdi
Türkiye’deki 15-24 yaş arası gençlerle yapılan kapsamlı araştırma sonuçlarının kitaba dönüştürülmüş hali. Fatoş Karahasan’ı Y ve Z nesilleriyle ilgili vermiş olduğu bir seminerde dinleme fırsatı bulmuştum. Konuyla ilgilenenler için kitabı da semineri kadar akıcı diyebilirim.
Açılın Gençler Geliyor
Açılın Gençler GeliyorFatoş Karahasan · Ceo Plus Yayınları · 20186 okunma