Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde

Marcus Thompson II

Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde Gönderileri

Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde kitaplarını, Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde sözleri ve alıntılarını, Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde yazarlarını, Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Neden en iyi oyuncular, daha alt düzeydeki oyuncuların özgürce ve kınanmadan yapabildikleri şeylerden, yani diledikleri gibi başka takımlara transfer olabilme imkanından mahrum bırakılıyordu? Yüreğinizi basketbolun yazılı olmayan kurallarına yeğ tutabilme hakkını ne vakit meşrutiyet kazandı.
LeBron James’in Clevland’dan ayrılıp Miami’ye gitme kararını 25 yaşındayken , Miami’den ayrılıp Clevland’a geri dönme kararını ise 29 yaşında vermiş olması bir tesadüf değildi. Kyrie Irving de Clevland’dan itildiği ve böylelikle sembolik açıdan kendi ayakları üzerinde duran bir adam olmayı denemeye başladığında 25 yaşındaydı . Sesiz vakur ve duygudan yoksunmuş gibi görünen Kawhi Leonard da 26 yaşında bastığında birdenbire hareketlenmiş ve San Antonio’dan takas olmayı istemişti. Micahel Jordan da ilk emeklilik kararı verdiğinde 29 yaşındaydı.
Reklam
Muhtemelen yetişkin bir erkeğin beynin 25 yaşına varana dek tamamen olgunlaşmaz. Bu süre kadınlar için görece daha erken tamamlanır. Yetişkinlik ön ve temporal beyin loblarının yani beyin duygu, vizyon muhakeme idrak sorun çözme ve hatta cinsel davranışlar gibi konuları düzenleyen bölümlerini tamamen gelişmesine dek başlayamazdı. 25’ten 30’a giden süreç, bir aydınlanma evresi olurdu. Hatta bazı bilimsel araştırmalar 40’lı yaşların başına dek tamamen olgunlaşmadığı iddia ediliyordu. Cüzdanları ne denli geniş , endamları ve prestijleri ne kadar büyük, vaziyetleri ve unvanları ne ölçüde iyi olursa olsun ,profesyonel sporcular da aslında yetişkinliğe geçiş yapmaya çalışan genç erkeklerdi. Duyguları arzuları ve mantıkları değişkendi. Gece hayatı gitgide onların nezdindeki cazibesini yitiriyordu. Pek çok kadınla yüzeysel ilişki kurmak yerine, tek bir kadınla güçlü bir ilişkiye sahip olmayı yeğler hale geliyorlardı. Para, “mutluluk” için bazı şartları hazırlıyordu. Alemcilik yapmak ve birikimlerini saçıp savurmak yerine artık yatırımlar yapmayı ve girişimciliği tercih etmeye yöneliyorlardı. Ve hayatta o vakte dek zaten başarılı oldukları için artık sahada kazanacakları başarıları daha çok önemsemeye, bu uğurda daha çok şeyi göze alabilmeye başlıyorlardı.
Ligin en iyi beş oyuncusundan biriydi. Ama lüksün tam karşıtına sahip şehirde yaşamaktan hiç de şikayetçi değildi.
Sözleşmelerdeki iş ahlakı ilkeleri nedeniyle: Motosiklete binmemek uçakla paraşütle atlamamak tehlikeli aktiviteler yapmamak gerekliydi.
Bitime beş dakikadan daha az süre kala aradaki farkın 5 sayıdan daha az olduğu tam 44 maç oynamıştı. Bu maçların sadece yarısını kazanabilmişlerdi.
Reklam
Durant kariyeri boyunca normal sezonda maç başına 38,2 play-off’larda ise toplam 73 maçta ortalama 42,3 dakika boyunca sahada kalmıştı. 2007’de NBA’de girişinden bu yana oynadığı toplam süre 20,717 dakikaydı ve 2007-2014 arasında başka hiçbir NBA oyuncusu bu miktarı aşamamıştı. Bu kategoride ikinci sırayı alan, isim 20, 215 dakika ile LeBron James’di .
Durant bu işe kendini adamıştı. Takım su molası verdiği zaman, takım arkadaşları su şişelerine doğru koşuştururken, Durant koçlarını performansına dair sorguya çekmeye gidiyordu. Antrenman sona erdiğinde ve istirahat vakti geldiğinde ise, gidip koçların fikirlerini soruyordu. Savunmasının iyi olup olmadığını, nasıl daha iyi hale getirebileceğini öğrenmek istiyordu. Maçlarda yaşanan belli başlı durumları ve anları, basketbolda “şahane “olanı “iyi” olandan ayıran ufak tefek tüm ayrıntıları merak ediyordu.
Olaylı maçtan sonra geri döndüğü günü hatırlıyorum diye anlatıyordu Barnes; “bana, koç bedeli her ne olursa olsun, bana bu oyunu zihinsel bir bakış açısından nasıl oynamam gerektiğini öğretmeni istiyorum.” Demişti. Bir anda tüm o akıl oyunları onun için büyük önem kazanmıştı. Hem de çok büyük bir önem. Bence fiziksel öğretilerde çok daha fazlasının yer aldığını keşfetmişti.
250 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Bundan on yıl öncesine kadar Amerika’da çıkan basketbol kitaplarının tercümesi söz konusu bile değildi. Belirli bir süre sonunda basketboldan hiç anlamayan tercümanların yaptıkları tercümeleri okuyabilmek adeta bir işkenceydi. Sonunda yıllar geçti, kitapları okuyabilmek için İngilizce öğrenmiş biri olarak, artık böyle bir sorunun kalmadığını büyük bir zevkle söyleyebilirim. Artık nerdeyse her yeni çıkan kitabın tercümesini çıkıyor. Tabii NBA yıldızlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tanınmasının payı olduğu bir gerçek. Sevgili Efe Özenç o kadar derin bir basketbol bilgisine sahip ki, orijinal metinlerde yapılan hataları düzelttiği gibi, bize dip notlarla ilginç bilgiler veriyor. Bu kitap diğerlerine nazaran biraz farklı, her şeyden önce Kevin Durant gibi diğerlerinden çok farklı bir kişiliğin biyografisi olması özelliğini taşıyor. Eğer NBA meraklısıysanız ilginizi çekecek bir kitap.
Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın Peşinde
Acımasız Şampiyon Kevin Durant En İyisi Olmanın PeşindeMarcus Thompson II · PROFİL KİTAP · 06 okunma