Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

A'dan Z'ye Psikoloji

Lisa J. Cohen

A'dan Z'ye Psikoloji Gönderileri

A'dan Z'ye Psikoloji kitaplarını, A'dan Z'ye Psikoloji sözleri ve alıntılarını, A'dan Z'ye Psikoloji yazarlarını, A'dan Z'ye Psikoloji yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zihin duyusal uyaranların pasif bir alıcısı değil, bilginin aktif bir düzenleyicisidir.
Beyin yapıları karmaşıklaşacak şekilde evrim geçirmiştir. Karmaşıklığın bedeli yüksektir.
Reklam
John Galton (1822-1911) zekadaki bireysel farklılıkları inceleyen ilk bilim insanlarından biriydi. Wilhelm Wundt, James Cattell
Hiçbir eğitim bir kedi, köpek veya güvercinin okumasını sağlayamaz. Benzer şekilde,hiçbir eğitim insanoğluna uçmasını(yapay destek olmadan) sağlayamaz. Dolayısıyla genetik davranışlarımızın potansiyelini tek başına belirler fakat belli bir birey için belirli sonuçları belirleyemez.
Ah ne iğrenç
Bir çok reklam kampanyasının genç, güzelce açık saçık giyinmiş mankenleri kullanmaları tesadüf değildir. Reklamcılar tüketicilerin ürünlerini (ister bulaşık makinesi ister otomobil olsun) gençlik, güzellik ve seksle ilişkilendirmesini isterler.
Sigmun Freud kimdir ?
Psikanalizin kurucusu olan freud, bilinçaltı, çocukluğun etkileri, bastırılmış duygular kavramlarını ve hatta tüm psikoterapi alanını dünyaya tanıttı.
Reklam
Genel olarak psikologlar zihin ve davranışları araştırırlar, psikiyatristler ise ruhsal bozukluk alanında uzmandırlar.
YAPISALCI BİLGİ ( Piaget )
Zihin bir boş ekran değildir; sadece gördüklerini yansıtan bir kamera veya ayna değildir. Bilgiye aktif bir biçimde katılır. Zihin bilgiyi içine alır ve aktif bir biçimde onu düzenler. Böylece bilginin şekillendirmesi ve dönüştürülmesi vasıtayla bir gerçeklik ilk görüşü inşa eder.
1300 gramlık beynimiz inanılmaz derecede karmaşık davranışlarımızı nasıl ortaya çıkarır??
Reklam
Kendi kendine yeten, yalıtılmış varlık olarak benlik fikrine duygusal olarak bağlı olan insanlar acı çekmeye mahkumdur.
Sayfa 26
Koşulsuz sevildiklerini hisseden çocuklar büyüdüklerinde kendi gerçek değerlerine inanırlar. Bunun aksine, anne babalarının sevgilerini koşullu, bir çeşit performansa bağlı olarak tecrübe edenler ise çoğu kez kendi benlik hislerine verilen zararın acısını çekerler.
Sayfa 72
B. F. Skinner da cezalandırmaya güvenmiyordu ve cezanın sadece kısa vadeli etkileri olduğunu ve alternatif davranışları öğretmediğini ifade etmiştir.
Sayfa 50
Budizm’in ana öğretilerinden biri benliklerimizin ayrı, münferit ve tam olduğu yanılsamasından kaynaklanan bir ıstırap olduğudur. Batılıların ego adını verebileceği, yani kendi kendine yeten, yalıtılmış varlık olarak benlik fikrine duygusal olarak bağlı olan insanlar acı çekmeye mahkumdur. Mutluluk ancak sınırlı ve ölümlü benliğe bağlılıktan vazgeçip hepimizin parçası olduğu sonsuz gerçekliğe bağlanarak elde edilebilir.
Sayfa 26
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.