Selam millet!
Kısa süre önce okuyup etkisinden çıkamadığım, hatta dürüst olmam gerekirse, hak ettiği değeri henüz görmediğini düşündüğüm bir kitaptan bahsedeceğim size: Erkan Haras'tan Ahuzar. Çoğunuzun adını bile duymadığına eminim, bu yüzden onu keşfetmiş olmanın heyecanıyla hemen buraya geldim!
Kitabın türü Felsefi Derinlikleri Olan Bir Roman. Öyle hızlı tüketmelik bir hikaye değil; size sorular sorduran, labirent gibi kapağıyla bile ne kadar derin bir yolculuğa çıkacağınızı hissettiren bir eser.
Konu: Kendine Dönen Bir Yolculuk
Ahuzar, adını taşıyan ana karakterin, hayatın anlamını, doğruluğu ve yanlışlığı sorguladığı büyük bir arayış hikayesi. Hikaye, karakterin kendi iç dünyasında ve çıktığı fiziksel yolculuklarda karşılaştığı ilginç kişilerle şekilleniyor.
Kitap size şunu fısıldıyor: "Sen kendi yolunun yolcusu musun, yoksa sadece sürükleniyor musun?"
Neden Okumalısın?
Bu kitap, bildiğimiz korku, cesaret ve başarı gibi kavramlara bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlıyor. Sadece cesur olmanın değil, neyden ve nasıl korkulması gerektiğini anlamanın önemini işliyor. O altını çizdiğim derin diyaloglar (kitabın ruhu diyebilirim!), size kendinizi ve çevrenizdeki insanları yargılamadan, daha geniş bir pencereden görmeyi öğretiyor.
Eğer:
• Popüler kitaplardan sıkıldıysanız ve gerçekten derinlikli bir keşif yapmak istiyorsanız,
• Hayatınızdaki anlam arayışlarına bir mola vermek yerine, onlara cesurca dalmak istiyorsanız,
• Korku ve cesaret kavramlarını yeniden tanımlayan bir hikaye okumak istiyorsanız,
Ahuzar sizi bekliyor. Pişman olmayacağınıza eminim, hatta bu kitabı keşfettiğiniz için kendinize teşekkür edeceksiniz.
Benden size bir sır: Bu kitabı bitirdikten sonra düşüncelerinizi toparlamak için biraz zamana ihtiyacınız olacak.
Siz bu tarz, az bilinen ama etkileyici