Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi

Halit Ertuğrul

Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi Gönderileri

Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi kitaplarını, Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi yazarlarını, Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hilal
Anne-baba ve öğretmenler, kendilerini model alan çocuklara karşı, davranışlarını kontrol etmeli, onlara örnek tavırları sergilemelidir.
Sayfa 168Kitabı okudu
Reklam
Anne-baba ve öğretmenler, kendilerini model alan çocuklara karşı, davranışlarını kontrol etmeli, onlara örnek tavırları sergilemelidir.
Sayfa 168Kitabı okudu
Kaldı ki, çoğu kere çocuk dayağı "hak ettiği için" değil, anne-baba öfkeli olduğu için yer.
Sayfa 139Kitabı okudu
Reklam
Çocuk "sevmeyi" ancak başkaları tarafından "sevilerek" öğrenir.
"Eğitimde alternatif metot ortaya koymak çok mühimdir. Yapmasını istemediğimiz davranışlar için sadece yapma demekle yetinmek çoğu zaman sonuçsuz kalır. Yapmasını istemediğimiz şeyi de söylemek gerekir." (((((Kırılma tehlikesi olan cam sürahiyle oynayan çocuğa kızmak yada yasaklamak yerine, aynı büyüklükteki plastik sürahi ile oynamasına izin verilebilir yada cam sürahi ile oynarken sürahi kırılınca cam kırıklarını sana zarar vermesinden sen yaralanmandan korkuyorum gibi açıklamalar yapılabilir.)))))
Sayfa 138Kitabı okudu
"Çocuklarınızın yanında birilerini kötüleyip, düşman ilan etmeyin. Çocuk düşmanlık duygularıyla beslenmesin." ((( çocuğun yanında işte "geçmişte baban bana bunları bunları yaptı..️" "hele o babannen yok mu düğünde bir elbise istedim bana almadı babanneni sevme oğlum️" "O dayın olacak adam var tam bir uyanık️" Gibi sözleri çocukların yanında kullanıyoruz. Çocuklara babasını Dayısını kötülüyor ve bu yaptığımızda gurur duyuyoruz. Çocukta akrabaya karşı kin duygusu oluşturuyoruz maalesef️️))))
Reklam
Çocuklara yaptığı yanlışlardan ötürü "senin annen baban olmayız" gibi tavırlar içinde olmayın. Bu çocuğun dünyasını altüst eder. Sizi her an kaybedecek korkusu içinde ruh sağlığı bozulabilir.
Çocuklarınıza mutlaka zaman ayırın ve ayırdığınız zamanin boşa harcanmış bir zaman olmadığını anlayın. Siz çocuklarınıza zaman ayırırsanız, onlar da bir gün hem size hemde kendi çocuklarına zamn ayırmayı bileceklerdir. ((( burada zaman ayırmadan kastedilen işte sadece akşam yemeklerinde toplanılan, çocuk ders çalışırken sizin onun yanında başka bir işle meşgul olmanız onunla zaman geçirmek değildir. Önemli olan kaliteli zamandır. Birlikte kitap okuma saatleri, sohbet saatleri, birlikte pasta yapma zamanı gibi...))))
"Çocuğun karakterinin tohumları, ilk çocukluk yıllarında atilmakta ve sonraki yıllarda gelişmeye başlamaktadır. İlk yıllarda alınan dini eğitimin, çocuk üzerinde olumlu etkiler bıraktığı ve çocuğu disiplinli bir hayata yönlendirdiği bir gerçektir... Çocuğun yaşı 10-12 ye geldiğinde dini eğitim için geç kalınmış olunur."
"Çocuklarınıza hiçbir zaman kötülükleri anlatmayın. Onlara kötüleri örnek olarak da tanıtmayın. Bu dünyada "GÜVENİLİR, İTİMAT EDİLİR" insanlar kalmadı gibi bahisler açmayın."
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.