Muhbir - Muhabir

2016
Parola Yayınları

2022 239. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2022 23:12
Nurullah Aydın, rahmetli olduktan sonrasında yazılarıyla tanıştığım ve okurken beni çok etkileyen, istihbarat ve istihbaratçılık üzerine yazdığı kitapları ve verdiği bilgilerle çok değerli bir araştırmacımız ve profesördür. Yazılarının okunmaması ise beğenilmediğinden değil, popüler kültüre uyulmadığı ve kendini pazarlamadığı içindir. Akademik olarak durum farklı tabii ki. Strateji, ajanlık, dinleme, izleme, takip gibi konuları temel alarak yazılmış bir eserdir. Bu konular için de asla önemsiz diyemeyiz. Yazarımızın da söylediği gibi, Göklerin Gözleri Yerin Kulağı Vardır, bu yüzden dikkatle okunması ve öğrenilmesi gereken konular olduklarına inanıyorum. Özellikle son bölüm, günümüz çağına daha fazla hitap eden bir bölüm olduğundan dikkatle okunmalıdır. Hatırlarsanız, bir medya görselimiz vardır ve bu yüzden her şeyin gözüktüğü gibi olmadığı, iyice araştırılması gerektiği anlatılır. Bu görseli ben de eklemek istiyorum: hizliresim.com/l89it82 İnsanın öğrenme merakı ve bilgi edinme çabasının birleşiminden doğan bir meslek olan İstihbarat, bu kitapta kaç detaya ayrılmış, neler yapılmış bunları inceleyelim biraz. Özellikle başka ülkelerin istihbaratları, faaliyetleri, yöntem ve metotları kısmında yapılan incelemelerin de okumaya ve anlamaya değer olduğunu düşünüyorum. Bu yazılarla amaç önyargılar oluşturmak veya kendi istihbaratının nasıl oluştuğunu ortaya çıkarma olumsuzlukları değil aksine okuyucu ve araştırmacı insanları aydınlatmak. Genelde bu tarz cümlelere, bunu söylemeye gerek yok, gibi cümlelerle girilir ama biz yine de söyleyelim. En kapsamlısından en genel ifadeli olanına kadar konusu İstihbarat olan her kitap İstihbarat Nedir şeklinde bir soruyla başlar. Açıkçası istihbarat kitabı olup da bu soruyla başlamayan hiçbir kitabı okumam. Bu bir klişe
Ajan - CasusNurullah Aydın · Parola Yayınları · 20167 okunma

Nurullah AydınYazar · 18 kitap
1954 yılında Erzurum'da doğan Nurullah Aydın, ODTÜ Mühendislik Fakültesinde okudu, 1982'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1983-1990 yılları arasında Erzurum, Tokat, Artova, Zile, Demirözü, Digor ve Tuzluca'da hâkimlik, Boyabat ve Sivas'ta savcılık yaptı. Aydın, Aralık 1990’da görevinden istifa etti. 1993-1996 yılları arasında DYP MKK üyeliği yaptı. 1993 yılından beri Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İletişim Hukuku öğretim görevlisidir. Eğitim: 1- Profesör: Internatıonal Scıentıfıc Centre (Bakü/Azerbaycan) 2- Doktora: Internatıonal Scıentıfıc Centre (Bakü/Azerbaycan 3- Yüksek Öğrenim: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4- Orta Öğretim: Karşıyaka Lisesi Orta Kısım, Karşıyaka/ İzmir Lise; Erzurum Lisesi 5- İlköğrenim: Fevzi Paşa İlkokulu, Karşıyaka/ İzmir Kitaplar: 1. Küresel Güç Oyunları, (2011) 2. Küresel ve Ulusal Dönmeler (2011) 3. Kırmızı Kitap, Milli Güvenlik Stratejisi (2011) 4. İşte istihbarat (2.bası)(2011) 5. Osmanlı İmparatorluğunda İstihbarat (2011) 6. Türkiye’nin Yeni Yol Haritası (2010) 7. İstihbarat ve İstihbaratçı (2010) 8. Avrupa Birliği nedir ne değildir (2009) 9. Etkili İletişim Stratejileri (2009) 10. Küresel Terör ve Terörizm (4.bası) (2009) 11. Türk Suç ve Ceza Hukuku (2.bası) (2009) 12. Hukuka Giriş/Temel kavramlar (2.bası) (2009) 13. İşte İstihbarat (2008) 14. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Diyor ki (2008) 15. İnsan Hakları, Demokrasi ve Medya (2008) 16. Türkiye’nin Milli Güvenlik Stratejisi (2008) 17. Türklerin Küresel Güç Doktrini (2008) 18. Türk Suç ve Ceza Hukuku (2008) 19. Hukuka Giriş/Temel Kavramlar (2007) 20. Küresel Terör ve Türkiye (2006) 21. Küresel Terör ve Terörizm (2.bası)(2005) 22. Küresel Terör ve Terörizm (2005) 23. Yeni Yüzyıl İçin Ulusal Stratejiler (2003) 24. Herşey Türkiye İçin,(4 bası) (2000) 25. Milli Stratejik Konsept (milli hedefler, milli politikalar),( 1999) 26. Podyum (Politika Bilim ve Teknoloji Çağında Yeni Yönelmeler) (1992)