Milli Güvenlik Politikası

Mart 2011
Paraf Yayınları

2022 240. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2022 07:39
Mutlu Pazarlar! Kırmızı Kitap nedir? Evvela bu soruya cevap verebiliyor olmamız gerekli. MGK yani Milli Güvenlik Kurulu tarafından hazırlanan, zaman zaman adından bahsedilen, Kırmızı Kitap adıyla nam salan ve Devletin Gizli Anayasası olduğuna inanılan bir kitaptır. Devlet için en temel ve net bilgileri içerdiği düşünülür. Hakkında en detaylı ve geniş bilgi Hasan Celal Güzel tarafından verilmiştir. Onun dışında ne açıklayanı ne anlatanı bulunmaktadır. Bu da haliyle merak uyandırıcıdır. Bu konuda daha da ileriye gidersek bazı söylemler mevcuttur. Devletin sahibi ve yöneticisinin bürokrasi olduğu bu yüzden de Kırmızı Kitap’ın sadece müsteşarlara verdiği ve bakanlara verilmediği açıklaması var. Hatta bakanların, idare edilmesi gereken çocuklar olduğu vurgusu da oldukça dikkat çekicidir. Hatta bu kitabın içerisinde olmayan hiçbir konuyla alakalı yasa dahi çıkarılamayacağı bilgisi mevcut. İçeriğinin hiçbir şekilde bilinmemesi, mecliste yöneltilen sorular, verilen cevaplar, anlatımlar ve açıklananları göz önüne alınarak nelerden oluşabileceği üzerine yorumlar mevcuttur. Dan Brown ve Vatikan meselesi gibi tasvirler yalnızca tahminlerden ibaret demek doğru bir yorum olacaktır. Sadece anlatılanlar ve yalanlanmayan haberler çerçevesinde bakabiliyoruz ve 3 temel konu görüyoruz: Yunanistan ve Yunan Sorunu, Kıbrıs Sorunu ve pkk. Bunlar dışında birkaç örgüt de farklı zamanlarda haber yapılsa da 3 ana başlığı bunların oluşturduğu gözlemleniyor. Açıkçası zamanında merhum Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiş ve o günden sonra ilgi çekici olmuş bir kitap. Hiç olmayabilir de ama olabilir de. Zaten bu merak tetikleyici unsur. Şöyle de açıklayabiliriz bunu aslında, eğer bu kitap varsa Kurtlar Vadisi sadece bir dizi değil. Eğer yine gerçekse, bu kadar bilgi ve belge ışığında nasıl
Kırmızı KitapNurullah Aydın · Paraf Yayınları · 201111 okunma

Nurullah AydınYazar · 18 kitap
1954 yılında Erzurum'da doğan Nurullah Aydın, ODTÜ Mühendislik Fakültesinde okudu, 1982'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1983-1990 yılları arasında Erzurum, Tokat, Artova, Zile, Demirözü, Digor ve Tuzluca'da hâkimlik, Boyabat ve Sivas'ta savcılık yaptı. Aydın, Aralık 1990’da görevinden istifa etti. 1993-1996 yılları arasında DYP MKK üyeliği yaptı. 1993 yılından beri Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İletişim Hukuku öğretim görevlisidir. Eğitim: 1- Profesör: Internatıonal Scıentıfıc Centre (Bakü/Azerbaycan) 2- Doktora: Internatıonal Scıentıfıc Centre (Bakü/Azerbaycan 3- Yüksek Öğrenim: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4- Orta Öğretim: Karşıyaka Lisesi Orta Kısım, Karşıyaka/ İzmir Lise; Erzurum Lisesi 5- İlköğrenim: Fevzi Paşa İlkokulu, Karşıyaka/ İzmir Kitaplar: 1. Küresel Güç Oyunları, (2011) 2. Küresel ve Ulusal Dönmeler (2011) 3. Kırmızı Kitap, Milli Güvenlik Stratejisi (2011) 4. İşte istihbarat (2.bası)(2011) 5. Osmanlı İmparatorluğunda İstihbarat (2011) 6. Türkiye’nin Yeni Yol Haritası (2010) 7. İstihbarat ve İstihbaratçı (2010) 8. Avrupa Birliği nedir ne değildir (2009) 9. Etkili İletişim Stratejileri (2009) 10. Küresel Terör ve Terörizm (4.bası) (2009) 11. Türk Suç ve Ceza Hukuku (2.bası) (2009) 12. Hukuka Giriş/Temel kavramlar (2.bası) (2009) 13. İşte İstihbarat (2008) 14. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Diyor ki (2008) 15. İnsan Hakları, Demokrasi ve Medya (2008) 16. Türkiye’nin Milli Güvenlik Stratejisi (2008) 17. Türklerin Küresel Güç Doktrini (2008) 18. Türk Suç ve Ceza Hukuku (2008) 19. Hukuka Giriş/Temel Kavramlar (2007) 20. Küresel Terör ve Türkiye (2006) 21. Küresel Terör ve Terörizm (2.bası)(2005) 22. Küresel Terör ve Terörizm (2005) 23. Yeni Yüzyıl İçin Ulusal Stratejiler (2003) 24. Herşey Türkiye İçin,(4 bası) (2000) 25. Milli Stratejik Konsept (milli hedefler, milli politikalar),( 1999) 26. Podyum (Politika Bilim ve Teknoloji Çağında Yeni Yönelmeler) (1992)