Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım

Ali Demirsoy

Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım Gönderileri

Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım kitaplarını, Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım sözleri ve alıntılarını, Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım yazarlarını, Akıllı Tasarım – Evrimsel Tasarım yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bencil ve narsistler akıllı tasarımcıdır.
Benim çocuklarımın eli yüzü düzgün ise, bu Tanrısal akıllı tasarımın sonucudur ; ancak komşunun bütün ailesi ömür boyu sıkıntıya sokan sakat doğmuş çocuğu " Tanrı'nın benim halimden şükretmem için yapmış olduğu bir düzenlemedir" Tanrısal tasarımda acaba bencillik ve narsistlik bir ön koşul mudur?
Sayfa 125 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Akıllı tasarımcılara
İki gözünü elleriyle sıkı sıkı kapatmada ısrar eden bir insana dünyayı tanıtmak olanaksızdır.
Sayfa 115 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Mağara hayvanlarında göz körelmesi
Mağaraya girip de uzun zaman orada yaşamaya uyum yapmış birçok hayvanda (semender, akrep, çekirge, kın kanatlı, örümcek ve belki yarasa) toprak altına girmiş kör fare, köstebek gözlerini yitirmiştir.
Sayfa 106 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Körelmiş üçüncü göz kapağı
Özellikle yere yakın yaşayan atalarımızda üçüncü göz kapağı gözü silmek silmek için kullanılırdı. Ancak yerden uzaklaşınca bu üçüncü göz kapağı gözümüzde göz çeşmesi olarak varlığını körelmiş olarak sürdürmektedir.
Sayfa 99 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Kuyruğun kalıntısı kuyruk sokumu
Geçmişte kuyruğu destekleyen birkaç kaide kemiği kuyruğun yitirilmesi ile dikine yürüme kaslarının bağlanacağı genişlemiş kemiklere dönüşmüştür. Ancak zaman zaman eski genetik yapı hatırlanarak bir miktar körelmiş kuyruklu doğan insanlar da bulunmaktadır.
Sayfa 94 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Evrim çarpar.
Her canlıda şu ya bu şekilde körelmiş bir yapıya rastlanabilir. İnsanda net belirlenmiş 40 kadar körelmiş yapının olduğunu biliyoruz.
Sayfa 92 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Akıllı tasarım değil tasarım hatası :-)
İnsan Tanrı gözünde en değerli varlık olmasına rağmen en çok defekti (bozukluğu) olan tür gibi görünüyor. Şimdilik insan soyunda adı konmuş 9000 çeşitli kalıtsal hastalığın olduğu bilinmektedir.
Sayfa 53 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Hastalıkları ve kusurları önlemenin yolu yalvarmadan ve dualardan değil bilimsel araştırmalardan geçer.
Sayfa 30 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Takdiri ilahi değil evrim
Çocuklar doğduklarının ilk birkaç ayında bazen daha uzun süre gaz sorunu yaşayarak ailelerini ve kendilerini perişan ederler. Bu gaz ya anadan geçer ya da sindirim sistemindeki tasarım hatasından kaynaklanır. Hiçbir kusuru olmayan bir bebeğe bu eziyet niye? Dogmatiklerin vereceği yanıt takdiri ilahi olacaktır. Peki evrimci ne diyor? Ancak bir evrimciye sorarsanız şöyle der. Ağaçtan ağaca atlarken anasının sırtına yapışarak, her sıçrayışta önden ve arkadan sürekli gazını çıkaran bir canlının böyle bir sorunu olmamıştır. Bu nedenle primat yavruları gaz sancıları çekmez. Ne zaman doğal yaşamdan ayrıldık, onları göğsümüzden ve sırtımızdan çıkarıp, cicili bicili yataklarda sırt üstü yatırmaya başladık o zaman gaz sorunu ortaya çıktı. Giderebilmek için kucağımıza alıp sırtına vurmayı çare olarak bulabildik. Çünkü yapısal evrimsel değişim, hız bakımından sosyal evrime ayak uyduramadığı için, bebeklerde zamanında gerekli uyum oluşamadı.
Sayfa 22 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Takdiri ilahi düşünme ve yorumlama kapısını kapatan bir öğretidir. Nedenini araştırmaz, çözüme ulaşmaz...
Sayfa 16 - Akılçelen kitaplarKitabı okudu
Reklam
Her dinin bir yaratılış öyküsü vardır. Şu anda dünyada birbirinden farklı yüzlerce yaratılış öyküsü vardır. Benimki en iyisidir diyerek sorunu çözemezsiniz. Bugün bu coğrafyanın yaratılış öyküsüne, 3 milyarlık doğu dünyası ancak gülecektir. Onlarınkine de biz… Nerede kaldı akıllı tasarım bir bilimdi diyenlere, nerede kaldı bilimin ortak yönü olduğu söyleyenlere inanalım! Ama hangisine? Bilgi ve becerisiyle dünyaya kök söktüren, yaratıcılığı ve buluşları ile hepimizi bir çeşit kıskandıran doğu dünyasına; sen anlamıyorsun, benim bildiğim en doğrudur, senin kafan çalışmıyor diyebilir misiniz?
Sayfa 138 - Akılçelen KitaplarKitabı okudu
Doğanın aklı yoktur; onun aklı evrimin işleyiş tarzı ve yöntemidir. Bu nedenle, ancak doğaüstü güçlere dua ederiz. Geçmişte doğal güçlere de (güneşe, aya, yıldıza, fırtınaya, ateşe ve yüzlercesine) dua ettik; yararını görmediğimiz için hemen hemen büyük bir kısmımız bu yakarmayı bıraktı; bu sefer sekiz cihetten münezzeh varlıklara yöneldik; dilerim bu sefer başarırız… Sesimizi ve yakarışlarımızı duyan olur…
Sayfa 126 - Akılçelen KitaplarKitabı okudu
Ülkeler sıradan insanlarla değil kurulu düzene karşı çıkanlarca bir yerlere yüceltilir (ya da yıkılır). İnsanoğlunun kazandıkları sıradan insanların değil, evrimci mantığa sahip insanların ürünleridir.
Sayfa 123 - Akılçelen KitaplarKitabı okudu
İnsan Tanrı gözünde en değerli varlık olmasına karşın en çok defekti (bozukluğu) olan tür gibi görünüyor. Şimdilik insan soyunda adı konmuş 9.000 çeşit kalıtsal hastalığın olduğu bilinmektedir. Bir fabrika düşünün ki, herkesi kapsayacak bir tasarım hatasından değil, sadece kişilere özgü tasarım ve imalat hatasından dolayı 9.000 çeşit bozukluğu olan ürün imal ediyorsunuz ve buna da akıllı tasarım diyorsunuz. Ya akıllılığı bilmiyorsunuz ya da tasarım ne demektir onu bilmiyorsunuz.
Sayfa 53 - Akılçelen KitaplarKitabı okudu
Dogmaya inanıyorsanız yapacağınız bir şey olamaz; kabul edeceksiniz. Eğer inanmıyorsanız nedenini araştıracaksınız; gerekirse er ya da geç çaresini bulacaksınız.
Sayfa 17 - Akılçelen KitaplarKitabı okudu
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.