2020 Ocak

Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1

Akıncı Fikir Dergisi

Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1 Gönderileri

Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1 kitaplarını, Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1 sözleri ve alıntılarını, Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1 yazarlarını, Akıncı Fikir Dergisi - Sayı 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilmiyormuş gibi soru sor, yeni öğrenecekmiş gibi cevap al.
Sayfa 28
...talebeler eğitim ve öğretimi istemez oldu. Okullar öğrenciyle doldu taştı. Fakat, okumanın anlamı boşaltıldı. Bir okulda Din Kültürü ve Âhlak Bilgisi dersine, tesettürsüz bir şekilde giren öğretmen hanım, kız öğrencilerine; Çocuklar Allah Teâlâ kadınlara ziynet yerlerini kapatmasını emrediyor, diye söylüyor. O öğrencilerde öğretmenine bakar bu öğretmen beni tesettüre bürünmeye çağırır fakat kendisi neden tesettürlü değil der. Söylediğin ne idi, yaptıkların ne. Değiştirmek için değişmek şart.
Sayfa 27
Reklam
Avrupa ürettiği mallara karşı teşvîki arttırmak için farklı tarzlarda reklam, afiş, dergi gibi medya organlarını kullanarak ve bu reklamlarda kadınları kullanarak insanları gördüğünü zanneden bir âma hâline dönüştürmüştür demek çok isabetli olacaktır.
Sayfa 25
İnsan madde tarafı ve mana(ruh) tarafı olmak üzere iki kısımdan meydana gelir: Madde tarafını dışarıdan aldığı besin ve gıdalarla doyurup ayakta tutarken, iman ona asıl olan mana tarafı nasıl doyurulacak ve nasıl tatmin edilecek onu gösterir. Cenabı Hak başımıza gelen musibetlerin bizden kaynaklandığını, iyiliklerin ise kendisinden olduğunu bildirerek iman vasıtasıyla bizlere bela anında yıkılmamayı, makam sahibi olduğumuzda ise şımarmamayı öğretir
Sayfa 24
Akaid, ”düğümlemek” manasındaki a-k-d ( عقد ) kökünden türemiş bulunan akîde kelimesinin çoğuludur. Aynı kökten türetilen ve “iman” ile eş anlamlı olarak kullanılan i’tikat ise “düğüm atmışcasına bağlanmak, bir şeye gönülden inanmak, gönülden benimsemek” demektir. Bu durumda akîde kelimesi lafızca ismi fail olup manaca ismi mefuldur, o zaman manadan “gönülden bağlanılan şey” anlamı çıkar; bir terim olarak da ( الحكم الجازم لا يقبل التشكيك ) “hiçbir şekilde şüpheye mahal vermeyen kesin hüküm” diye tarif edilir. Buna göre akaid, “islam dininin temel kaidelerine, inanılması zaruri hükümlerine inanmak” manasına gelir. Bu temel kaidelerden bahseden ilme de (ilmu-l akaid) akaid ilmi denir.
Sayfa 23
Kendisi olamayan başkasına muhtaçtır ve gayrısına muhtaç olan başkaları olmaksızın ayakta duramaz. Bu geçici ayakta durma hali de yıkılmaya mahkûmdur. Bu mahkûmiyet medeniyetleri uyuşturmaya, son raddede ise yok etmeye maliktir
Sayfa 19
Reklam
91 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.