Albert Einstein

Olympia Yayınları
Sıralamalar

2021 61. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2021 14:13
Tam aradığım türde bir kitap. Kısaca Einstein'ın hayatı, düşünce biçimini gösteren bazı makaleleri, bilimsel anlamda doğruları ve yanlışları, buluşunun bilime etkileri. En son Einstein'dan 10 hayat dersi alıp kitabı bitiriyorsunuz. Harika.
2023 27. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2023 00:27
Öğretici ve geliştirici bir kitap ki keza söz konusu Albert Einstein ise bu kaçınılmaz. Albert Einstein benim en önemli idolüm, ilkemdir. Einstein ile ilgili ne kadar kitap okusam, ne kadar araştırma yapsam doyamıyorum. Fikirlerine, dünya görüşüne, hayata bakışına her zaman hayranlık duyduğum yüce ihsan Albert Einstein. Kitabı bir çırpıda okudum ve çerez kitap benim için. Okumanızı tavsiye ederim güzel insanlar iyi ki varsınız
Albert EinsteinErcan Gökyurt · Olympia Yayınları · 2019107 okunma
enerji eşittir kütle çarpı ışık hızının karesi
2025 56. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 00:10
Merhaba Fizik severleri içeri alalım. Şans eseri kütüphaneme kazandığım bu kitabın boyutu küçük olsada, boyutu ile tezat düşen bir bilgi büyüklüğüne sahip. Albert EinsteinAlbert Einstein'ın fiziği, düşüncesi, etiği, felsefesi, yaşantısı ve birçok konuyu ele alan kitapda. Einstein ile alakalı şimdiye dek duyup duymadığımız pek çok bilgi kırıntısını masaya yatırılıp,Einstein'ı daha anlaşılır kılan bir dille güzel bir düzenleme ile okuyucuya sunulmuş. Lezzetli bir akşam yemeği hissi ile kitabı bitirdim. Einstein'ın Özel-genel görelilik, uzay-zaman fotoelektrik, kuantum gibi fizik konuları üzerine derli toplu bir anlatımdan sonra Felsefe, eğitim, Irkçılık, sosyalizm, bilim ve toplumsal meseleleri üzerine özgün fikirlerini sunuyor. Keyifli okumalar dilerim.
2022 4. kitabı
Kitap çok güzel tavsiye ederim sesli konuşmak. Konuşmayı üzeliyor ve yeteneği gelişiyor herkese bunu okuyunuz çok rahatlayacak Okumamm iyi okumalar dilerim
Albert Einstein
2021 20. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2021 21:31
4 senedir kütüphanemde duran bu kitabi Genius dizisinin ilk sezonunu izledikten sonra Enistein'i daha derinden keşfetmek için okudum. Bu kadar zamandır açıp okumadığıma hayiflandim. Uygulamanin kitap sayfasinda hiç incelemenin olmaması kimsenin bir dehayı kesfetmek istememesi büyük kayıp. Enistein yaygın olarak bilindiği üzere; küçük yaşta merak duygusuyla fark edilen yaşamı boyunca bu merakını koruyan, Zekasını merak ve hayal dünyasına bağlayan, Başarısızlığın başarının haritası olduğunu savunan bir deha. Ancak kitapta da vurgulanan Enistein'in insani yönü deha yönüne es değer. Dünyada barışı savunan ikinci dünya savaşını derinden yaşamış bilim insani. Bu kitapta Ercan Gökyurt Enistein'i çocukluktan itibaren, farklı yönleriyle, kişiliğiyle, bilimiyle, insanlığa mirası sayılan hayat dersleriyle harikulade bir çerçevede okuruna sunuyor. Okunup okutulması gereken çok önemli bir kitap. Enistein bilimle yol bulan her beynin kesfetmesi gereken bir deha...
Bilim
Albert EinsteinErcan Gökyurt · Maviçatı Yayınları · 2017107 okunma