Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali

Ali Ünal

Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali Gönderileri

Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali kitaplarını, Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali sözleri ve alıntılarını, Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali yazarlarını, Allah Kelamı Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
O, aranmakla bulunmasa da, O’ nu bulanlar, ancak arayanlardır.
Sayfa 7
Reklam
“Ey insanlar! Bilin ki bütün taşkınlık ve tecavüzleriniz ancak kendi aleyhinizedir. (Taşkınlıklarınızla) peşinde koştuğunuz şey, en fazla bu dünyanın bir kısım geçimliğinden ibarettir. Ardından dönüşünüz Bizedir ve işte o zaman dünyada iken ne yapıp ediyordunuz, hepsini birbir önünüze serer ve sizi sorguya çekeriz.”
Sayfa 629 - Süreyya 1.cilt
“Bilmediğiniz konuda konuşmayın çünkü kulak, göz ve kalp söylenen sözden mesuldür ve sorguya çekilecektir.”
Sayfa 627 - Süreyya 1.cilt
“Şurası bir gerçek ki Allah, iyiliği şiar edinmiş ve Allah’ı görür gibi en azından, O’nun kendilerini gördüğünün şuuru içinde davrananların mükâfatını zayi etmez.”
Sayfa 616 - Süreyya 1.cilt
“Ey iman edenler! (Her zaman, bilhassa sapmaktan korunma ve O’na itaat ve sadakat adına) Allah’a karşı saygılı olun, O’na itaatsizlikten sakının (takva dairesinde bulunun) ve özü-sözü doğru, Allah’la aralarındaki ahde sadık ve asla aldatmayan insanlar (sadıklar)la beraber bulunun.”
Sayfa 615 - Süreyya 1.cilt
Reklam
Hz. Ali Efendimiz, “Zulmün iki ayağı vardır; zalim ve zulme rıza gösteren mazlum.” der. Zulme rıza gösteren mazlum da zulme dâhildir ve bir bakıma zalimdir.
Sayfa 526 - Süreyya 1.cilt
“Öte yandan, Kitab’a sımsıkı sarılan ve namazı bütün şartlarına riayet ederek, vaktinde ve aksatmadan kılanlara gelince: şurası bir gerçek ki Biz, hem kendilerinin hem de toplumun ıslahına adanmışların mükâfatını asla zâyi etmeyiz.”
Sayfa 524 - Süreyya 1.cilt
“Sana verdiğim nimete razı ol ve onun şükrünü eda etmeye bak!”
Sayfa 516 - Süreyya 1.cilt
“Bir eline istiğfari, bir eline duayı al. İstiğfar şerrin kökünü keserken, dua hayra temayüle kuvvet verir.” Yani insan, sürekli istiğfar ve dua halinde olmalıdır ki bir yandan günah, şer ve tahripten korunurken, bir yandan da hayırlara muvaffak olabilsin.”
Sayfa 475 - Süreyya 1.cilt
Reklam
“O’nu tanıma adına Allah(c.c), insan vicdanına nokta-i istinat (dayanak arama) ve nokta-i istimdat (yardım isteme) melekeleri yerleştirmiştir. İnsan, bu melekelerini usulünce kullanmakla Allah’ı bulur.”
Sayfa 471 - Süreyya 1.cilt
“"Korku, belay etmez. Belâyı ancak dua ve sadaka def eder.” (Kenzü 1-Ummâl, HN: 3123)
Sayfa 406 - Süreyya 1.cilt
“Bediüzzaman yine der: “Azamet (büyüklük) ve kibriya (ululuk) ve nihayetsizlik noktasında, ya gaflete veya masiyete veya maddiyata dalmak sebebiyle darlaşan akıllar, azametli meseleleri ihata edemediklerinden, bir gurur-u ilmî ile inkâra saparlar ve nefyederler. Evet, o mânen sıkışmış ve kurumuş akıllarına ve bozulmuş ve maneviyatta ölmüş olan kalblerine, çok geniş ve derin ve ihatalı olan imanî meseleleri sığıştıramadıklarından, kendilerini küfre ve dalâlete atarlar, boğulurlar.”
Sayfa 406 - Süreyya 1.cilt
“ Ne olurdu, Kitap Ehli gerektiği gibi iman etmiş ve Allah’a tam bir saygı içinde O’nun yasaklarından sakınarak koruması altına girmiş olsalardı (Hiç olmazsa şimdi yapsalar!-); o takdirde hiç şüphesiz işledikleri günahları(n küçüklerini de) siler ve yine hiç şüphesiz onları nimetler yurdu cennetlere yerleştirirdik.”
Sayfa 381 - Süreyya 1.cilt
“ ‎ Bir insanın gerçek insanlığı iki önemli haslette yatar ve denebilir ki bu iki haslet, ona hidayetin bahşedilmesine de vesiledir. Bunlardan biri, insanın aczini, kusurunu ve hatalarını kabul edip sürekli istiğfar hali içinde bulunması; diğeri ise kendisine yapılan en küçük bir iyiliği bile takdir edip teşekkürle mukabele etmesidir.”
Sayfa 362 - Süreyya 1.cilt
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.