Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Allah'ı Tanımak

Muhammed Cevad Bahuner

Allah'ı Tanımak Sözleri ve Alıntıları

Allah'ı Tanımak sözleri ve alıntılarını, Allah'ı Tanımak kitap alıntılarını, Allah'ı Tanımak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eğer alemde duzen6diye bir şey olmasaydı, bilim boş ve anlamsız bir kelime olurdu aslında.
Müslümanın ilk vazifesi Allah'ı tanımaktır. İkinci vazifesi ise bu kemal kaynağına doğru hareket edip O'na yakınlaşmaya çalışmaktır.
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
Şehid Bahüner şöyle diyor: “Toplumlarda en büyük darbeyi vuranlar, kadının özgürlük sesini dünyaya duyuranlarda. Zira bu kadar gayri meşru ilişkiler ve çocuk düşürmeler, o tür puşt düşüncenin ürünüdürler.”
Her kim izzet ve başarı faktörlerinden yararlanıp saadete doğru yürürse, gösterdiği çabayla istediği olumlu neticeye de varacaktır. Her kim de zillet sürecini kat edip alçaklık, ihmalkarlık, dalkavukluk ve uzlaşmayı kendine adet edinirse, sonunda zelil olur.
Sayfa 167Kitabı okudu
Fıtrat
Allah'ı arama hissi, bütün insanların yaratılış ve fıtratına konulmuş ve bütün kalplere yerleştirilmiştir.
Dünyayı tanımak ise, Allah'ı tanımak ve O'nun varlığını ispat etmek için en önemli yollardan birisidir.
Reklam
İnsana Allah'ı tanıtacak ve varlıkların yaratıcısıyla onun arasında bir sevgi bağı kuracak en önemli ve en esaslı şey, fıtrata dönüş meselesidir.
Her kim saadet ve kurtuluşa doğru hareket eder ve bu yolda gereken çabayı harcarsa, istediği hedefe ulaşır.
Sayfa 158Kitabı okudu
Fıtrat
Allah'a inanabilmek için en önemli mesele, fıtratın üzerine çekilen perdeleri kaldırmaktır.
Ne zaman gizli olmuşsun ki, seni gösterecek delile gerek kalsın? Ne zaman uzak olmuşsun ki, alametlerin ve eserlerin yoluyla sana ulaşılsın? Seni kendine gözetici görmeyen göz kördür ve muhabbetinden kendisine vermediğini kul ise ziyankâr. İmam Hüseyin (a.s)
Sayfa 122Kitabı okudu
Reklam
Ne var ki, insanoğlunun bilgisi çoğaldıkça, âlemdeki sırlar ve kanunlara doğru yeni kapılar açılır yüzüne ve âlemin yaratıcısının azamet ve yüceliğini daha iyi bir şekilde idrak eder. Evet: ...Allah'tan anca âlim (bilgi sahibi) olanlar içleri titreyerek korkar. (Fâtır, 28)
Allah'a ibadet etmek, sürekli ona muhtaç olduğumuzu bilmek, O'ndan lütuf, rahmet ve kerem dilemek, O'nun emir ve kanunlarına itaat etmek için çaba harcamak ve her şeyde yalnız O'nun rızasını elde etmek için çalışmak demektir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Kur'an-ı Kerim
Kur'ân'ın hedefi, hayatın bütün alanlarında ve her türlü fikri, âmeli, âhlaki, siyasî, iktisadî faaliyetlerde insanların dikkatini Allah'a yöneltmektedir.
Millet dediğin, şu andaki sanayi, kültürel, toplumsal ve ekonomik durumu üzerinde düşünebilen ve böyle bir fikre sahip olabilen millettir. Ölülerini öven ve geçmiştekilerinin efsaneleriyle uğraşıp ve onlarla övünüp gururlanan millet, millet değildir.
İyi ameller yapıldığında kalp daha çok ram olur, daha çok nurlanır, ilahi tevfik ve yardım çoğalır.
Sayfa 153Kitabı okudu
31 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.