Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Allah'ı Tanımak

Muhammed Cevad Bahuner

Allah'ı Tanımak Sözleri ve Alıntıları

Allah'ı Tanımak sözleri ve alıntılarını, Allah'ı Tanımak kitap alıntılarını, Allah'ı Tanımak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her varlık diğer varlıkların yaratılışına ve onların ihtiyaçlarını cevaplamaya uygun olarak yaratılmıştır.
Bilim diğer bir deyişle, '' düzenli tabiat kanunlarını keşfetmek '' demektir.
Reklam
Evet, bilim, evrendeki düzenin bir aynası ve yaratılış alemindeki nizamın bir sözcüsüdür.
Düzeni her zaman değişik şeyler arasında aramak gerekir, sadece bir şeyde değil
Meşhur filozof ve matematikçi Pascal'ın da dediği gibi: '' Allah'ı idrak eden kalptir, akıl değil; fakat halk bunu bir türlü anlayamadı
İşlenen her günah taş yürekliliğe ve Allah'tan uzaklaşmaya yol açar. Bu ise, insanın gelecekte yapacağı kötülüğe daha çok zemin hazırlar ve onun günahları için daha çok imkân sağlar.
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
Müslümanın ilk vazifesi Allah'ı tanımaktır. İkinci vazifesi ise bu kemal kaynağına doğru hareket edip O'na yakınlaşmaya çalışmaktır.
Sayfa 146Kitabı okudu
Hz Resul-i Ekrem (s.a.a); Her insan fıtrat üzere yaratılmıştır. Yani ( yaratılışından beri ) onu yaratanın Allah (c.c) olduğunu biliyor.
Sayfa 120Kitabı okudu
Eğer alemde duzen6diye bir şey olmasaydı, bilim boş ve anlamsız bir kelime olurdu aslında.
Meşhur filozof ve matematikçi Paskal’ın da dediği gibi: “Allah’ı idrak eden kalptir, akıl değil. Fakat halk bir türlü anlayamadı bunu.”
Reklam
Bazen insanın yüzeysel olarak inkâra kalkışması ise sonradan gelme birtakım nedenlere dayanmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: 1-Nefsanî isteklerin hâkimiyet ve etkisi altında kalmak 2- Bazı Allah’a inanan gafil ve gurura dalmış insanların rahatsız edici ahlak, davranış ve yaşayış tarzları 3-Allah’a taptıklarını iddia edenlerin hataları, ahlaki ve içtimai alanlarda Allah ve din adına yapılan kötü ameller 4-Allah hakkında nakış bir inanca sahip olan kimselerin yanlış değerlendirmeleri, öyle ki hadisenin tabi nedenlerini aramadan vasıtasız olarak doğrudan Allah’ın iradesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Oysa Allah, maddi hadiselerin, maddi nedenleri olmasını ve işlerin yaratılış âleminde koyduğu uygun vesilelerle yapılmasını irade etmiştir.
Fıtrat
Allah'ı arama hissi, bütün insanların yaratılış ve fıtratına konulmuş ve bütün kalplere yerleştirilmiştir.
İnsana Allah'ı tanıtacak ve varlıkların yaratıcısıyla onun arasında bir sevgi bağı kuracak en önemli ve en esaslı şey, fıtrata dönüş meselesidir.
Dünyayı tanımak ise, Allah'ı tanımak ve O'nun varlığını ispat etmek için en önemli yollardan birisidir.
Eğer insan “Allah’ı tanıma fıtratı” özelliğini korumaya ve onu günden güne güçlendirmeye uygun bir şekilde çalışmazsa, çoğu zaman birtakım sapmalara maruz kalır ve gaflet perdeleri bâtınî gücün etkilerinin açığa çıkmasını önler. Fakat bunların hepsine rağmen yine de insan, onu meşgul edip, bu etken güçten gafil eden maddi ve zahiri vesilelerden tamamen ümidini kestiği anda yeniden gerçek mahbubuna ve asıl ümit bağlayacağı mutlak güce yönelir.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.