İlk Yayın Tarihi:
2020
5 Şubat Yayınları

amalika
2022 17. kitabı
KADERİMİZ; BABİL HÜKÜMDARI BALTAZAR'IN DUVARLARINDA BELİREN ATEŞTEN HARFLER GİBİ ALNIMIZA YAZILMIŞTIR... Tarih ve arkeoloji sevenler için muhteşem bir eser olmuş. Bazı satırlar çok dikkatimi çekti, özellikle İngiliz ve Osmanlı ajanları ile ilgili güzel bilgiler içeriyor. İsmini araştırmakla okumaya başladım öncelikle #amalika neydi ne demekti. AMALİKA (Osmanlı Dönemi) Çok eskiden Sina yarımadasında yaşadıkları sanılan ve gariplikleriyle şöhrete erişen bir kavim. Ayrıca Osmanlı döneminde askerimize OSMANCIK denirmiş... Severek okuyacağınıza eminim. Yazarımızın kalemi çok akıcı ve net anlaşılır ben çok beğendim... Tavsiyemdir.. #glcnkitaplığı
2022 16. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 00:00
Emel Demirel- Amalika Merhaba kitap dostlarım Bugünki tavsiye  kitabım #amalika ile geldim. Önceleri tarik kitabı okumayı pek istemezdim. Ama okudukça tarihe olan ilgim arttı ve okurken keyif almaya başladım. İnsanın geçmişini bilmesi ve öğreten kitapları okuması harika bir şey diyebilirim. Amalika da bize geçmişi öğreten, sürükleyici ve merak ettiren kitaplardan. Dili oldukça güzel ve farklı sözcükleri öğreten araştırmaya teşvik eden kitaplardan bir tanesi. Daha önce paylaştığım elveda aşk kitabında halkın Enver Paşa ya olan düşünceleri vardı. Amalika da Enver Paşa nın kendi görüşlerinin bulunduğu bilgilerle başlıyor. #kitapiçeriği Yazarımız bize girişte kitabı yazarken edindiği bilgilerden bahsediyor. Enver Paşa nın görev verdiği Kuşçubaşı Eşref Bey in kahramanlıkları ile Lawrence in o dönemde günümüzde gerçekleşen Araplar ve Türklerin arasında ki sorunlarının öngörülerini okuyoruz. Büyüklerim bana Suriye de olan olaylar için Osmanlı nın korumasından çıktıkşarı için bunları yaşadılar dediklerinde pek anlam veremiyordum. Amalika yı okuyunca yapboz gibi parçalar yerine oturdu diyebilirim. İngilizler Araplar kışkırtarak kendi hükümdarlıklarını kurmaları için Osmanlı nın idaresinden çıkmalarını sağlıyor. Lawrence de kılkırtanların arasında. Osmanlı Devleti 40 ülkeye karşı savaş içerisinde iken kutsal topraklarımızı her ne kadar Araplar engellese korumak ister. Ve Enver Paşa Eşref beyi görevlendirir. Eşref beye Yemen e altınları götürmesi için yanına 42 kişilik asker verir. Eşref Bey yiğtlerle her ne kadar başına geleceği bilsede yola çıkar. Çölde ilerlerken Şerif Hüseyinin başında oldugu İnglizlerin oyununa gelen ordu ile çatışmaya başlar. Öyle güzel anlatılmış ki heyecanla okudum bu kısmı. Devamı tabi ki kitapta. Herkesin okuması gereken kitaplardan. Kitapla Kalın
Tarih
2022 30. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 16:50
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Emel Demirel'in kaleminden Amalika adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Eşref Kuşçubaşı'nın Arap Yarımadasına, Hicaz'a Beyrut'a, Şam'a gidip gizli bilgiler topladığı zamanları ve 43 askerle beraber yaşadığı zorlu süreçleri okuyoruz. Tarih, Osmanlı dönemi tarzı severlere keyifli okumalar dilerim. Kaderimiz; Babil hükümdarı baltazar'ın sarayının duvarında beliren ateşten harfler gibi alınmıza yazılmıştı...
2022 24. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2022 15:35
#kitapkonusu #kitapönerisi Amalika nedir? kimdir? sorusu ile başlayalım isterseniz: Tevrat'taki soy şeceresine göre topluluğun atası, Hz. İshak'ın torunu Elifaz'in cariyesi Timma'dan doğan oğlu Amalek'tir. Tevrat'a göre Amalika ve İsrailoğulları arasında ezeli düşmanlık vardır. Kitabın ana karakteri;Kuşçubaşı Eşref (1883, İstanbul - 15 Nisan 1964, İzmir), Çerkes asıllı Türk istihbaratçı ve savaşçıdır. Enver Paşa’nın liderliğinde kurulan Teşkilat-ı Mahsusa’nın da benzer misyonlar üstlenen birçok elemanı mevcuttu. Bunların içinde bu misyonu üstlenen en önemli isim Kuşçubaşı Eşref’tir.  Diğer karakterlerden biri de ünlü İngiliz casus Thomas Edward Lawrence' dır. 1900'lü yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu çöküş döneminde Arap Yarımadası'nda yaşanan tarihi olaylar kaleme alınmıştır. 1. Dünya Savaşı sırasında, Hayber'de Kanal Harekâtı'nda, İngiliz, Fransız subaylar bir an önce sonuç almak gayretiyle sürekli Arapları öne sürüyordu. Faysal'ın yirmi bin kişilik ordusuna karşı 43 kişiyle Kuşçubaşı Eşref, bu orantısız güç sonucunda ne yaptılar? Tarihi bilgiler ile dolu bir kitap, bu tarz sevenlere öneriyorum.
2022 16. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2022 22:51
"Kaderimiz;Babil Hükümdarı Baltazar'ın sarayının duvarında beliren ateşten harfler gibi alnımıza yazılmıştı..." Çöl Kartalı Eşref Paşa'nın hikayesidir bu. Kitapta yaşananlar hiç yaşanmadı diyenlere rağmen, Philip Hendrick Stoddart, Benjamin C. Fortna gibi yabancı yazarların Türkiye'ye gelip, onun Salihli'deki evine, ailesine ulaşıp özel antika sandığından çıkardıkları, kitaplaştırdıkları anıları. Kimdir peki Çöl Kartalı Eşref Kuşcubaşı Sencer? Teşkilat-ı Mahsusa adlı istihbarat örgütündendir. Her an her yerde ortaya çıkabildiği için kendisine şeyhi't tuyyur (uçanların efendisi) denilmiştir. 1.Dünya Savaşı yıllarında Arap Yarımadası'nda görev yapmıştır. Faysal'ın 20 bin kişilik birliğine karşılık 40 kişiyle mücadele ettikten sonra esir düşmüş ve Malta'ya sürgüne gönderilmiştir.

Emel DemirelYazar · 4 kitap
Anadolu meslek liselerinin mimari ve öğretmeni oldum. Uludağ üniversitesi tıbbi dokümantasyon kurucu hocalığını yaptım. Eğitim alanında müdürlüğüm de dahil kanun yapıcılığına kadar her alanda çalıştıktan sonra emekli oldum. Dokümantasyon bilgime dayanarak araştırmacı - yazarım su anda.